Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Maszynka do strzyżenia

• Autor: ania205 Data: 2014-06-25 20:52:19

Chciałam zabawić się w prawdziwego fryzjera(kę)...proszę doradźcie mi jaką kupić maszynkę... jakiej firmy?na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie..?dzięki pozdrawiam-)

• Autor: Herbaciana Data: 2014-06-25 21:17:11

Fryzjerka mojej mamy mawia, że dobry fryzjer ostrzyże nawet nożem. Mój mąż dostał kiedyś w prezencie jakąś niemiecką< firmy już nie widać>, ale wiem, że ma nakładki na bardzo różne długości włosów< 7 sztuk> i myślę, że to chyba jest dość ważne, ale on jest tylko amatorem i strzygł tylko dzieci gdy były małe i nie chciały siedzieć u fryzjera. Życzę udanego zakupu.

• Autor: megi65 Data: 2014-06-25 21:52:41

Aniu ! Przypomniało mi się zdarzenie z przed lat. Koleżanka z wypiekami na twarzy pokazywała w jakiej dobrej cenie kupiła maszynkę do strzyżenia swoich chłopców ( dwóch synów i mąż) . Ładnie opakowane ale kiedy zobaczyliśmy w instrukcji obsługi zamiast rysunku głowy ... obrazek psa wszystko stało się jasne .

Nie ryzykowała odniosła nabytek do sklepu, nie chciała na ''pudla'' strzyc swoich mężczyzn .

Zapukaj do linka35 powinna udzielić praktycznych rad ))

• Autor: linka35 Data: 2014-06-26 18:18:00

Ania, zależy ile głów dziennie chcesz strzyc. Jeżeli to ma być rodzinne strzyżenie raz na miesiąc to możesz coś kupić w sklepie AGD ( niezbyt znam się na sklepowym sprzęcie:( ).A jeśli masz zamiar używać jej często np. w ramach zarobku, to radzę kupić w internetowej hurtowni fryzjerskiej, bo takie ze sklepu są za słabe na częste używanie.

• Autor: martus_kat Data: 2014-06-28 13:52:09

moim zdaniem najważniejsza jest ilość ustawien, tzn długości strzyżenia, istotne jest też to czy maszynka ma blokadę tych ustawień żeby móc przycinać na daną długość precyzyjnie :) no i dla wygody lepiej żeby miała zasilanie z akumulatora a nie z kabla.

• Autor: as Data: 2014-06-28 21:36:35

My woleliśmy na kabel i taką kupiliśmy. Nie chcieliśmy na akumulator. 

• Autor: ania205 Data: 2014-06-29 16:55:00

to już wiem...że będzie marki philipsa )co do zasilania - widzę zdania podzielone...kabel czy akumulator ? będę strzyc raz w miesiącu... 3 głowy męskie i 5-cio latka..)

• Autor: linka35 Data: 2014-06-29 17:02:15

Zobacz pocztę.

• Autor: martus_kat Data: 2014-06-29 18:52:53

jak kto woli, chociaż moim zdaniem przy takich sprzętach wygoda używania jest najważniejsza :) z tą maszynką to strzyżenie idzie szybcutko, więc akumulator na długo starcza i nie trzeba za często ładowac :)

• Autor: ania205 Data: 2014-06-29 21:03:43

dzięki-:)

• Autor: Lea2 Data: 2014-07-04 23:44:51

Ja zużyłam już 2 maszynki philipsa na kabel i byłam zadowolona, a teraz właśnie kupiłam zelmera, która jest na kabel i na akumulator. Strzygłam tylko rodzinne w domu 3 głowy męskie. Tą ostatnią dopiero raz użyłam i myślę, że będzie dobrze się sprawować. Ma kilka nasadek i dodatkowo regulację ostrzy. :)

• Autor: klio Data: 2014-07-08 08:41:33

Ja też się zastanawiam nad maszynką, niby mam jedna ale mąż narzeka że ustawione 3mm to bujda (a to philips za 70 zl.). Szukam takiej, która faktycznie dobrze ostrzyże na jeża i chyba skończę w sklepie fryzjerski. Pewnie wydam co najmniej dwie stówy.

Przejdź do pełnej wersji serwisu