Co zrobić z rozgotowaną fasolą?Namoczyłam na fasolkę po bretońsku,juz w czasie moczenia mi się pootwierała a po ugotowaniu się rozleciała,zrobiła się jedna wielka mazia:)Może macię kochane jakięs pomysły?
http://wielkiezarcie.com/article78376.html Mądre czytadło na przyszłość, powinno się przydać, a tymczasem marsz chyba ku kurkom sąsiadów :)
poszukaj jakiegoś przepisu gdzie fasole trzeba zmiksować. Może jakojakiś farsz do pierogów, krokietów czy naleśników. Lub coś takiego http://wielkiezarcie.com/search.php?advanced=1&allWords=pasta+fasola&search=Szukaj&anyWord=&withoutWords=&author=&where=0&branch=5&date=0&date1=&date2=
Dodaj do niej biały przemielony ser, albo drobno rozgnieciony, smażoną cebulkę i zrób pierogi :)
Proponuję dodać do ugotowanej kiszonej kapusty i zasmażyć kapustę, cebulką na oleju, w smaku podobne do kapusty z grochem, smakuje wyśmienicie.
Pasta do pieczywa janeczki :) http://wielkiezarcie.com/recipe97414.html
Jeśli jeszcze nie przerobiłąś...możesz zmiksować,przetrzeć i zrobić zupę fasolową-krem.Resztę warzyw możesz też zmiksować,ale niekoniecznie.
Zrobiłam zupę krem,wyszła pyszna:)Dziekuję za rady.
Możesz z niej też zrobić kotleciki lub pasztet :-)
Co zrobić z rozgotowaną fasolą?Namoczyłam na fasolkę po bretońsku,juz w czasie moczenia mi się pootwierała a po ugotowaniu się rozleciała,zrobiła się jedna wielka mazia:)Może macię kochane jakięs pomysły?
http://wielkiezarcie.com/article78376.html Mądre czytadło na przyszłość, powinno się przydać, a tymczasem marsz chyba ku kurkom sąsiadów :)
poszukaj jakiegoś przepisu gdzie fasole trzeba zmiksować. Może jakojakiś farsz do pierogów, krokietów czy naleśników. Lub coś takiego http://wielkiezarcie.com/search.php?advanced=1&allWords=pasta+fasola&search=Szukaj&anyWord=&withoutWords=&author=&where=0&branch=5&date=0&date1=&date2=
Dodaj do niej biały przemielony ser, albo drobno rozgnieciony, smażoną cebulkę i zrób pierogi :)
Proponuję dodać do ugotowanej kiszonej kapusty i zasmażyć kapustę, cebulką na oleju, w smaku podobne do kapusty z grochem, smakuje wyśmienicie.
Pasta do pieczywa janeczki :) http://wielkiezarcie.com/recipe97414.html
Jeśli jeszcze nie przerobiłąś...możesz zmiksować,przetrzeć i zrobić zupę fasolową-krem.Resztę warzyw możesz też zmiksować,ale niekoniecznie.
Zrobiłam zupę krem,wyszła pyszna:)Dziekuję za rady.
Możesz z niej też zrobić kotleciki lub pasztet :-)