Forum

Kuchenne porady

zaczyn

  • Autor: Kacia Data: 2014-07-16 19:46:56

    Zrobilam wczoraj zaczyn na zurek a dzisiaj tak rosnie ,ze ucieka z garnuszka. Czy to tak musi byc' czy musze ten zaczyn wyrzucic. Prosze o kilka rad. Pozdrawiam  

  • Autor: jolka60 Data: 2014-07-16 22:47:19

    Pewnie zaczyn za mocny i ma za ciepło.Powinnaś przelać do większego naczynia,np sporego słoika.Szczelnie nie zamykaj,wystarczy przykryć ściereczką.

  • Autor: makusia Data: 2014-07-16 22:56:39

    Nie miałam takiej sytuacji, żurek kiszę tak http://wielkiezarcie.com/recipe108230.html

  • Autor: Kacia Data: 2014-07-17 14:16:52

    Dziekuje i zrobie w duzym sloiku. Przepis bedzie od Makusi. Pozdrawiam

  • Autor: makusia Data: 2014-07-17 14:46:24

    Ja też dzisiaj kiszę :)

  • Autor: matthia Data: 2014-07-24 18:32:15

    Makusiu, powiedz mi czy ta mąka zytnia na żurek to jakaś specjalna? Czym różni sie od zwykłej żytniej i czy zwykłej mozna użyć zamiast? Podejrzewam ze problem tkwi w grubości mielenia ale proszę podpowiedź...

Przejdź do pełnej wersji serwisu