Moze za duzo wody mialy w sobie ,tzn byly przelane deszczem.Jedyny sposob zeby je jakos wykorzystac to chyba to winko. Szkoda towaru i roboty zeby tak wyrzucic.
Chyba tak. Bo ja często robię galaretkę i pierwszy raz mam taki problem. Nie wiem tylko jak zrobić teraz z nich winko. Co prawda robię wino z porzeczek , i zastanawiałam się ,czy można wlać trochę tego wina do drugiego gosiąrka.Ale boję się czy znowu coś nie naczaruję...
przepraszam,że tak wcinam się z aktywnymi linkami ale jak się nauczyłam to teraz praktykuję a jeśli chodzi o galaretkę to jeśli tylko sfermentowała a nie spleśniała to można z niej winko zrobić
Czy posiadacie w przepisach ulubionych jabłek z miętą w słoikach? Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Moje galaretki porzeczkowe w jednej z serii zaczęły się psuć. Zastanawiam się ,by przerobić je na wino. Czy ktoś zna taką możliwość??
Szkoda ,że przeglądarka nadal nie działa.
Pozdrawiam
Proszę, tylko nie wiem czy to o to chodziło:
http://wielkiezarcie.com/recipe26046.html
http://wielkiezarcie.com/recipe17200.html
To chyba te, Bardzo dziękuję.
Moze za duzo wody mialy w sobie ,tzn byly przelane deszczem.Jedyny sposob zeby je jakos wykorzystac to chyba to winko. Szkoda towaru i roboty zeby tak wyrzucic.
Chyba tak. Bo ja często robię galaretkę i pierwszy raz mam taki problem. Nie wiem tylko jak zrobić teraz z nich winko. Co prawda robię wino z porzeczek , i zastanawiałam się ,czy można wlać trochę tego wina do drugiego gosiąrka.Ale boję się czy znowu coś nie naczaruję...
Jezeli ta galaretke robilas bez zadnej zelatyny to chyba mozesz.
Bez żelatyny zrobiłam, ale nie wiem jak ten temat rozgryść.
Może ta stronka coś ci pomoże:
jaka??
Nie wiem dlaczego się nie wkleiło. Tutaj jeszcze raz:
http://winodomowe.info/wino-z-dzemow/
http://winodomowe.info/wino-z-dzemow/
przepraszam,że tak wcinam się z aktywnymi linkami ale jak się nauczyłam to teraz praktykuję a jeśli chodzi o galaretkę to jeśli tylko sfermentowała a nie spleśniała to można z niej winko zrobić
Dziękuję bardzo.