Forum

Kuchenne porady

Konfitura z moreli

  • Autor: marzena89gb Data: 2014-07-31 12:37:22

    Kochane Żarłoczki. Postanowiłam zrobić konfiturę z moreli taką na bazie żelfiksów, co by było szybciej. Moje pytanie brzmi , czy morele trzeba obrać ze skórki , czy niekoniecznie? 

    A gdybym chciała je zesmażyć tradycyjnie , to też obierać czy nie?

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-07-31 13:10:34

    Ja nigdy nie obiaram, kroję w mniejsze kawałki, gotuje chwilkę a potem traktuję blenderem. Na koniec cukier i żelfix i gotowe:)

  • Autor: megi65 Data: 2014-07-31 13:14:28

    Marzenko ! Akurt wsuwam na drugie śniadanie ... czy o takie '' cuś '' Tobie chodziło . My lubimy z kawałkami owocu i wtedy obieram ze skórki ale mam ze skórką zmiksowane ale tą wersje konfitury wykorzystam do przekładania ciast.

    Na kromce chleba drwala konfitura na maśle .

    I moja ulubiona wersja z masłem i twarogiem

  • Autor: Gluba666 Data: 2014-07-31 13:45:12

    Się uśliniłem i teraz zapewne śmiesznie wyglądam :)

  • Autor: anrubi Data: 2014-07-31 14:17:28

    Mniam, mniam!!!

    Chlust rumu w wersji dla dorosłych to dodawałaś? Coś kojarzę, ale nie wiem czy dobrze...

  • Autor: mggi63 Data: 2014-07-31 15:06:15

    Megi ale mi smaku narobiłaś a wiesz,że je niesłodko żerna

  • Autor: megi65 Data: 2014-07-31 15:27:35

    Och Małgoś ! Ja już nie takich '' konkretożerców '' zbałamuciłam )))

  • Autor: megi65 Data: 2014-07-31 15:23:16

    An .. ale oczywiście,że z %, bez rumu nie ma dobrego ... rozumu .

  • Autor: Beata500 Data: 2014-07-31 15:01:31

    Ja nie obieram.

Przejdź do pełnej wersji serwisu