Forum

Kuchenne porady

Pączki dłużej świeże

  • Autor: kiki1101 Data: 2014-08-03 15:59:51

    Pomóżcie proszę, chciałabym zrobić pączki które długo zachowają świeżość, czyli dzisiaj robię, jutro świeżutkie a pojutrze wciąż super  do  kawy bez odświeżania w mikrofali......a więc który przepis/y monecie polecić?

  • Autor: eweco Data: 2014-08-03 16:16:00

    Pączki z ziemniaków

  • Autor: makusia Data: 2014-08-03 17:37:40

    Kiki, nie masz polskich znaków? Przeczytałam paczki i dopiero pod koniec Twojej wypowiedzi skojarzyłam że chodzi o pączki

    *Twój wpis poprawiam.

  • Autor: Rzymianka Data: 2014-08-03 17:54:05

    Daj więcej żółtek do ciasta.

  • Autor: Teresa40 Data: 2014-08-03 18:12:01

    Dobrym dodatkiem do ciasta jest smalec,ktory powoduje ze ciasto wolniej wysycha.Mozesz dac 1/3 czesc.

  • Autor: pysia_1 Data: 2014-08-05 12:32:40

    Nie koniecznie smalec się sprawdza. Robiłam kiedyś drożdżówkę z dodatkiem smalcu i niestety, dobre jednego dnia.Potwierdzam, olej, same żółtka powodują dłużej świeżość.

  • Autor: megi65 Data: 2014-08-03 19:26:31

    Piekę od lat pączki .. dietetyczne tak było w nazwie ale dodaje jako tłuszcz tylko olej i pączusie są nawet 48h jak marzenie i dodatkowo same żółtka bez białek . W wolnej chwili muszę Wam podrzucić recepturkę . Pączki suuper pulchne .

  • Autor: mggi63 Data: 2014-08-03 21:16:15

    Pieczesz czy smażysz?

  • Autor: megi65 Data: 2014-08-03 21:20:00

    Smażysz, smażysz ... na oleju ale nie spalam na ''granaty'' .. Pączusie są jasnobrązowe z obwódką... Szczerze mówiąc przeglądałam wszystkie przepisy na pączusie i jeszcze na naszej stronce nie ma takiego.

  • Autor: kiki1101 Data: 2014-08-04 07:46:10

    Czekam na przepis

  • Autor: Bahati Data: 2014-08-03 21:41:28

    Nabrałam ochoty na pączki. :D Ja dodaję mąkę gotowaną z wodą do swoich i  część masła zastępuję olejem.

  • Autor: Herbaciana Data: 2014-08-05 12:22:20

    Pączki już pewnie nie tylko usmażone, ale i zjedzone. Jednak wiem, że są dłużej świeże i smaczniejsze, jeżeli użyje się jajek kaczych i zamiast masła doda olej.Pozdrawiam.

  • Autor: amelika Data: 2014-08-05 13:34:10

    Ja właśnie piekłam jagodzianki ( ciasto drozdzowe) na oleju i są dłużej świeże niż na maśle.J a jeszcze zauważyłam że od rodzaju mąki też zależy świeżość ciasta.
    TO nie jest reklama

  • Autor: Basienkaa0 Data: 2014-08-06 14:04:18

    A gdzie można taką filiżaneczkę nabyć????????

Przejdź do pełnej wersji serwisu