Pomóżcie proszę, chciałabym zrobić pączki które długo zachowają świeżość, czyli dzisiaj robię, jutro świeżutkie a pojutrze wciąż super do kawy bez odświeżania w mikrofali......a więc który przepis/y monecie polecić?
Nie koniecznie smalec się sprawdza. Robiłam kiedyś drożdżówkę z dodatkiem smalcu i niestety, dobre jednego dnia.Potwierdzam, olej, same żółtka powodują dłużej świeżość.
Piekę od lat pączki .. dietetyczne tak było w nazwie ale dodaje jako tłuszcz tylko olej i pączusie są nawet 48h jak marzenie i dodatkowo same żółtka bez białek . W wolnej chwili muszę Wam podrzucić recepturkę . Pączki suuper pulchne .
Smażysz, smażysz ... na oleju ale nie spalam na ''granaty'' .. Pączusie są jasnobrązowe z obwódką... Szczerze mówiąc przeglądałam wszystkie przepisy na pączusie i jeszcze na naszej stronce nie ma takiego.
Pączki już pewnie nie tylko usmażone, ale i zjedzone. Jednak wiem, że są dłużej świeże i smaczniejsze, jeżeli użyje się jajek kaczych i zamiast masła doda olej.Pozdrawiam.
Ja właśnie piekłam jagodzianki ( ciasto drozdzowe) na oleju i są dłużej świeże niż na maśle.J a jeszcze zauważyłam że od rodzaju mąki też zależy świeżość ciasta. TO nie jest reklama
Pomóżcie proszę, chciałabym zrobić pączki które długo zachowają świeżość, czyli dzisiaj robię, jutro świeżutkie a pojutrze wciąż super do kawy bez odświeżania w mikrofali......a więc który przepis/y monecie polecić?
Pączki z ziemniaków
Kiki, nie masz polskich znaków? Przeczytałam paczki i dopiero pod koniec Twojej wypowiedzi skojarzyłam że chodzi o pączki
*Twój wpis poprawiam.
Daj więcej żółtek do ciasta.
Dobrym dodatkiem do ciasta jest smalec,ktory powoduje ze ciasto wolniej wysycha.Mozesz dac 1/3 czesc.
Nie koniecznie smalec się sprawdza. Robiłam kiedyś drożdżówkę z dodatkiem smalcu i niestety, dobre jednego dnia.Potwierdzam, olej, same żółtka powodują dłużej świeżość.
Piekę od lat pączki .. dietetyczne tak było w nazwie ale dodaje jako tłuszcz tylko olej i pączusie są nawet 48h jak marzenie i dodatkowo same żółtka bez białek . W wolnej chwili muszę Wam podrzucić recepturkę . Pączki suuper pulchne .
Pieczesz czy smażysz?
Smażysz, smażysz ... na oleju ale nie spalam na ''granaty'' .. Pączusie są jasnobrązowe z obwódką... Szczerze mówiąc przeglądałam wszystkie przepisy na pączusie i jeszcze na naszej stronce nie ma takiego.
Czekam na przepis
Nabrałam ochoty na pączki. :D Ja dodaję mąkę gotowaną z wodą do swoich i część masła zastępuję olejem.
Pączki już pewnie nie tylko usmażone, ale i zjedzone. Jednak wiem, że są dłużej świeże i smaczniejsze, jeżeli użyje się jajek kaczych i zamiast masła doda olej.Pozdrawiam.
Ja właśnie piekłam jagodzianki ( ciasto drozdzowe) na oleju i są dłużej świeże niż na maśle.J a jeszcze zauważyłam że od rodzaju mąki też zależy świeżość ciasta.
TO nie jest reklama
A gdzie można taką filiżaneczkę nabyć????????