Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Sprzęty oraz inne...ułatwiające Wam życie

• Autor: gosiaw70 Data: 2014-08-25 10:40:18

Witam,przypomniałam sobie wątek o różnych ciekawych odkryciach ,nie tylko kulinarnych,od wtedy używam olejku arganowego i jestem zachwycona.

Chciałam Wam polecić szczotkę do bezbolesnego rozczesywania włosów Tangle Teezer ,super sprawa,odkąd ją mam nie stresuję się czesaniem ,zwłaszcza mokrych włosów.

Kolejnym ułatwieniem mojego życia jest nakładka -szatkownica na maszynkę do mięsa,teraz np.ścieranie buraków do niedzielnego schabowego dla mojego męża jest prawie przyjemnością:)

Czekam na Wasze wynalazki:)

• Autor: kasiachodziez Data: 2014-08-25 13:45:46

Szczotka o której mówisz należy u mnie do rozdziału "a miało być tak pięknie" w moim przypadku nie sprawdziła się mam długi gęste włosy,i ani na sucho ani na mokro za nic nie mogłam się rozczesać,czesnie jest bardziej bolesne niż przy zwykłej szczotce i niestety ząbki się w niej wyginają szkoda wydanych 35zł.

A po za tym chyba jakaś inna jestem,bo nie śledze i nie szukam nowinek które mogły by mi usprawnić życie,ale chętnie poczytam czym inne panie domu są zachwycone.

• Autor: gosiaw70 Data: 2014-08-25 15:24:42

Może to ja jestem inna,uwielbiam nowinki wszelkiego rodzaju,no ,może poza gotowaniem,preferuję kuchnie polską ,tradycyjną.

Co do szczotki,to jestem w szoku...ja też mam włosy gęste i już dość długie,u mnie sprawdziła się w 100%,na pewno masz orginalną?pozdrawiam

• Autor: kokarda Data: 2014-08-25 20:23:16

szczotka jest genialna! przy długich i gęstych włosach należy je podzielić na partie i czesać partiami, polecam kupić w DMie w Niemczech jesli macie dostęp

• Autor: kokarda Data: 2014-08-25 20:23:16

szczotka jest genialna! przy długich i gęstych włosach należy je podzielić na partie i czesać partiami

• Autor: hela36 Data: 2014-08-25 19:24:17

Właśnie jestem zainteresowana tą szczotką chcę sobie kupić tylko jest ich tyle , że nie wiem którą wybrać boję się o podróbki możesz napisać którą polecasz.

• Autor: ekkore Data: 2014-08-25 19:32:41

Siostra kupiła dla siostrzenicy (swojej córki). Na początku nie chciałam wierzyć w działanie. Mała ma kręcone, mocno plączące się włosy. Szczotka działa - rzeczywiście rozczesuje bez ciągnięcia, szarpania, bólu - czy suche czy mokre włosy. Sama ją czesałam.

Co do firmy to nie mam pojęcia...

• Autor: gosiaw70 Data: 2014-08-25 20:00:46

Ja kupiłam tutaj z certyfikatem http://allegro.pl/tangle-teezer-original-nowosc-i4447848336.html

• Autor: anulkaD Data: 2014-08-25 20:12:23

Moja inaczej trochę wygląda,ale może mam starszy model,mam z 2 lata i dałam coś 55 złotych,u mnie się sprawdza.

• Autor: hela36 Data: 2014-08-25 20:17:03

Dziękuję

• Autor: kokarda Data: 2014-08-25 20:25:30

szczoteczka elekryczna do mycia zębów, pralko-suszarka, zmywarka a do ciała jak i włosów uwielbiam olejki, oliwkę Hipp :D

• Autor: gosiaw70 Data: 2014-08-26 05:54:05

Zmywarka też u mnie zajmuje wysoką pozycję:)Pralko-suszarka,zwłaszcza teraz w okresie jesienno-zimowym u mnie pracuje bardzo często,jest to świetny sprzęt,jeszcze uwielbiam mojego robota,który uciera sobie ciasta,a ja w tym czasie robię sto innych rzeczy:)

• Autor: anulkaD Data: 2014-08-26 14:26:24

JA  jestem wdzięczna niebiosom za odkurzacz centralny,zmywarki nie znoszę.

• Autor: ekkore Data: 2014-08-26 14:30:17

Ja tutaj poznałam dobrodziejstwo suszarki do ubrań. Bo nie miałam innego wyjścia, nie było gdzie suszyć.

Obaw było dużo - prawie wszystkie ubrania z Polski miały metki - nie suszyć w suszarce. No to ryzyk - fizyk, jak się skurczą, zdeformują, rozciągną - eliminacja naturalna, miały nie zaznać przyjemności bycia na amerykańskiej ziemi. Wszystko przeszło test w stopniu doskonałym.

Co prawda syn meldował problem z dwiema koszulkami - ale zrobiło się go tutaj sporo więcej, więc to raczej wina krasnoludków co zszywają  ubrania niż zmniejszenia się ich w suszarce....hehhee.

• Autor: mgronik Data: 2014-09-07 21:16:30

Po przeczytaniu Twojego postu zakupiłam szczotkę z myślą o rozczesywaniu poplątanych włosów moich córek. Byłam sceptycznie nastawiona, ale to naprawdę działa! Dziś szczotka przeszła test na umytych włosach i obyło się bez użycia płynu do rozczesywania i, co ważniejsze, bez stękania i marudzenia:) Wielkie dzięki!

Przejdź do pełnej wersji serwisu