Otóż mój synek zażyczył sobie tort na urodziny (08.09) motor i teraz pytanie do Was Panie i Panowie jak go wykonać, liczę na jakieś pomysły nie musi być koniecznie w kształcie motoru. Miał być tort boisko i 2 tygodnie przed urodzinami zmienił zdanie. Z góry dziękuję że każdy pomysł :)
Najprosciej to chyba motorek ulepiony z marcepanku - postawiony na normalnym torcie.
Bo tort - motor ? Upiec biszkopt na blasze i wyciąć kontur - zarys motoru, potem wyrysować wszystkie szczegóły techniczne ? Raczej nie podjęłabym się.... Ale są artyści !
IK Denk dateert de makkelijkste en snelste ZAL EEN Aan Het Speciaal cachet Kopen taart voldaan Het Beeld geselecteerde
zapomniałam o opłatkach na których jest wszystko i na każdą okazję. Motorek z marcepanu może być zrobiony " w tajemnicy " dużo wcześniej i nie zawalić wieczoru w dniu pieczenia.
A w " ostatecznej ostateczności " może być motorek - zabawka, podobnie jak tort " Lalka " gdzie od połowy jest prawdziwa lalka Barbie, a tylko spódnica jest tortem.
Motorek zabawka to moim zdaniem fajny pomysł. Synowie dostali tort z samochodami- zabawka. Byli zachwyceni. Po zdmuchnięciu świeczek koła wytarte i zabawę mieli.
Noooooo - to i motorek stosowny do wieku - taki ze szprychami ! A tak myślę sobie .... niby drobiazg - ale jak motor nie bedzie miał podstawki, to może do kawałka wafelka go przykleić ( np. marcepanem ) - by stał stabilnie i nie "kipnął się" na bok w trakcie przenoszenia ? Przeżywam ten tort jakbym go swojemu dziecku piekła .......
Otóż mój synek zażyczył sobie tort na urodziny (08.09) motor i teraz pytanie do Was Panie i Panowie jak go wykonać, liczę na jakieś pomysły nie musi być koniecznie w kształcie motoru. Miał być tort boisko i 2 tygodnie przed urodzinami zmienił zdanie. Z góry dziękuję że każdy pomysł :)
Najprosciej to chyba motorek ulepiony z marcepanku - postawiony na normalnym torcie.
Bo tort - motor ? Upiec biszkopt na blasze i wyciąć kontur - zarys motoru, potem wyrysować wszystkie szczegóły techniczne ? Raczej nie podjęłabym się.... Ale są artyści !
ten ostatni super dzięki za pomysł. Pozdrawiam
Chyba najprościej i najszybciej będzie kupienie specjalnego oplatka na tort z wybranym obrazkiem
IK Denk dateert de makkelijkste en snelste ZAL EEN Aan Het Speciaal cachet Kopen
taart voldaan Het Beeld geselecteerde
zapomniałam o opłatkach na których jest wszystko i na każdą okazję. Motorek z marcepanu może być zrobiony " w tajemnicy " dużo wcześniej i nie zawalić wieczoru w dniu pieczenia.
A w " ostatecznej ostateczności " może być motorek - zabawka, podobnie jak tort " Lalka " gdzie od połowy jest prawdziwa lalka Barbie, a tylko spódnica jest tortem.
Motorek zabawka to moim zdaniem fajny pomysł. Synowie dostali tort z samochodami- zabawka. Byli zachwyceni. Po zdmuchnięciu świeczek koła wytarte i zabawę mieli.
zaraz po pracy ruszam do zabawkowego po motor
Zobacz PW ode mnie
Dziękuję wszystkim za pomoc, już mam wizję tortu. Jak tylko tort zostanie zrobiony to napewno się pochwalę. Pozdrawiam :)
Czekamy. Ile synuś ma wiosen ?
synuś to już prawie młodzież - 5 lat skończy :)
Sonny is bijna jeugd - 5 jaar end :)
Noooooo - to i motorek stosowny do wieku - taki ze szprychami ! A tak myślę sobie .... niby drobiazg - ale jak motor nie bedzie miał podstawki, to może do kawałka wafelka go przykleić ( np. marcepanem ) - by stał stabilnie i nie "kipnął się" na bok w trakcie przenoszenia ? Przeżywam ten tort jakbym go swojemu dziecku piekła .......dziękuję za rady z tym kawałkiem wafelka napewno skorzystam.