Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Prezent dla obcokrajowców

• Autor: yennefer Data: 2014-10-03 16:39:19

I znowu proszę o pomoc "prezentową" (coś mało kreatywna ostatnio jestem, swoją drogą...).

Córka w ramach wymiany szkolnej wybiera się do Portugalii. Chcemy przygotować jakiś fajny prezent dla rodziny, która ją będzie gościć. Coś fajnego, niebanalnego, z polskim charakterem, lekkiego (samolot) i bez procentów (młoda ma 12 lat). Chcę uniknąć prezentu, który po jej wyjeździe wyląduje na przepastnym strychu, więc kubeczki z orłem, szaliczki reprezentacji odpadają w przedbiegach. Rodzina to rodzice, 13-letnia córka i 3 psy.

W głowie pustka. Pomożecie???

• Autor: Laugasel1 Data: 2014-10-03 16:57:49

Może

1.ładny  haftowany obrus

2. ciekawy album o Polsce

3. Wasze zdjęcie z dedykacją w niebanalnej oprawie.

• Autor: yennefer Data: 2014-10-03 17:40:51

To zdjęcie bardzo mi się podoba. Do realizacji, razem z płytą i słodkościami. Dzięki! 

• Autor: Smosia Data: 2014-10-03 16:59:36

Skoro polskie, to: polski miód lub jego pochodne (trochę ciężki, ale do udźwignięcia), polską chałwę (ta z W. jest bardzo dobra i lekka) lub suszone grzyby (jeszcze lżejsze - ale nie wiem czy wolno).

Albo prezent muzyczny: klasyczny - Chopin lub współczesny - Penderecki.

Jeszcze pomyślę ...

• Autor: ekkore Data: 2014-10-03 17:20:58

Koszulka z napisem Polska (nie koniecznie z orłem) czy "I serca Polska" - to robi wśród małolatów furorę. Moja córka ma całą kolekcję takich koszulek, dla swoich koleżanek zamierza po świętach też przywieźć coś takiego właśnie z Polski.

Dla dorosłych i psów - nie mam pojęcia...

• Autor: yennefer Data: 2014-10-03 17:39:53

Koszulkę właśnie kupiłam!!! Znalazłam super na A.... Młoda zachwycona pomysłem. Dzięki!

Dla dorosłych pójdę chyba w płyty i coś słodkiego do tego.

Psy przypuszczalnie będą musiały się obejść smakiem.

Dziękuję za pomysły. Chętnie poczekam również na inne sugestie.

• Autor: Herbaciana Data: 2014-10-03 19:09:44

Moja bratowa swojej amerykańskiej koleżance zawiozła laleczki w strojach ludowych, ale ona znała jej gust.

• Autor: yennefer Data: 2014-10-03 19:54:54

No właśnie, my ich kompletnie nie znamy. Chopin w towarzystwie ptasiego mleczka wydaje się w miarę bezpieczny...

Przejdź do pełnej wersji serwisu