Forum

Kuchenne porady

Czy duszoną marchewkę można zamroźić?

• Autor: a. Data: 2014-10-05 14:38:17

Cześć :)

Potrzebuję porady. Czy mogę zamrozić uduszoną marchewkę, taką już gotową z niewielką ilością mąki? Mąż wyjeżdża i nie damy rady zjeść wszystkiego, a nie chciałabym wyrzucać.

• Autor: mggi63 Data: 2014-10-05 15:32:25

Myślę,że spokojnie możesz zamrozić.

• Autor: dorcia700 Data: 2014-10-05 18:49:57

Możesz , pracowałam swego czasu w barze i tam jest mrożona i nic się  nie dzieje po odmrożeniu

• Autor: reniapos Data: 2014-10-05 18:56:50

A ja nadmiar marchewki zawsze wekuje w słoikach i trzymam w lodówce. Specjalnie gotuję jej więcej i siup do słoików. Potem jak znalazł do obiadu. Gorącą wlewam przez lejek do słoików i zakręcam. Przykrywam ściereczką i czekam jak wystygną. Sprawdzam czy wklęsły zakrętki i mam zapasik.(Lejek mam taki specjalny do dżemów. http://czerwonamaszyna.pl/lejek-do-konfitur-i-dzemow-tala,31223,p.html.

Pozdrawiam!

• Autor: marzena89gb Data: 2014-10-05 19:12:28

A nie możesz jej normalnie przechować w lodówce przez kilka dni i zjeść  do obiadu? Kilka dni to niejest dużo żeby nie mogła postać w lodówce , no chyba że nagotowałas jej dużo. 

Akurat dzisiaj też robiłam marchewkę, zostało na jeszcze jeden obiad i mam zamiar zjeść ją za kilka dni . Zawsze tak robię.

• Autor: a. Data: 2014-10-05 20:54:50

Nigdy nie trzymałam jej dłużej niż 3 dni, nie wiem jak długo pozostaje dobra. Lodówkę mam maleńką, popakowałam w pojemniki, wyszło mi poza jutrem jeszcze 4 porcje, zamrożę zobaczę co z tego będzie.

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc.

Przejdź do pełnej wersji serwisu