Forum

Kuchenne porady

Jak zrobić imbir do herbety na zimę

  • Autor: iza1 Data: 2014-10-12 10:30:54

    Obrałam imbir- i co dalej ? gdzieś czytałam że się go gotuje z brązowym cukrem i startą skórką z cytryny , potem do słoiczków i do lodówki bez pasteryzowania , a jak Wy robicie ?

  • Autor: krysia50 Data: 2014-10-12 11:48:14

    Witam spróbuj syrop imbirowy Rzymianki jest bardzo dobry, sama w ubiegłym roku robiłam pycha.Pozdrawiam

  • Autor: jolka60 Data: 2014-10-12 12:00:28

    Możesz tak zrobić, gorace włożyć do (najlepiej też gorących ) słoiczków i zakręcić,wystarczy.Ja nie pasteryzuję,tylko kupuję świeży przez cały rok.Wreszcie jest u nas dostępny.

  • Autor: stokrotka390 Data: 2014-10-12 12:08:47

    Witam polece Ci sposob mojej znajomej: dowolna ilosc cytryn ze skorka (musza byc niepryskane) i imbiru zetrzec na tarce i wymieszac z miodem, przechowywac w lodowce, dodawac do herbaty lub wody. Imbir nietylko oczyszcza organizm, wzmacnia odpornosc, ale tez podnosi cisnienie krwi, pozdrawiam.

  • Autor: makusia Data: 2014-10-12 12:33:56

    Super pomysł.

    Wiecie może czy gdzieś dostanę imbir nie chiński? 

  • Autor: jolka60 Data: 2014-10-12 12:50:13

    Makusiu,a czym będzie się różnił chiński od nie chińskiego?Rosną w takim(tym samym) klimacie najlepiej.

    Jest jeszcze opcja,że sama go wysadzisz.Też tak planowałam,ale niestety,na planach się skończyło.

  • Autor: makusia Data: 2014-10-12 12:57:31

    Pytam Jolu, bo spotykam tylko chińskie. 

  • Autor: jolka60 Data: 2014-10-12 13:09:16

    Ja właśnie już nie pytam.Pewnie jest wszędzie taki sam.Sądzę,że się nie różni od innych.Ważny jest klimat i sposób uprawy.Imbir właściwie rośnie jak chwast,musi mieć tylko odpowiednie warunki.

  • Autor: ella173 Data: 2014-10-13 10:06:56

    Witam

    U nas w sklepie Stokrotka jest imbir z Peru.

  • Autor: iza1 Data: 2014-10-12 13:47:35

    to tak zrobię, dzięki dziewczyny:)

  • Autor: nowa 1 Data: 2014-10-12 20:44:11

     Witam  !

    Piszę po raz pierwszy  do porad imbirowych  imbir to również doskonały środek przy RZS

    Stosuję u siebie herbate z imbirem świeżym można również tarty imbir mrozić też próbowałam

    Prosty sposób starcia to włożyć tarkę do woreczka foliowego i przez woreczek trzeć wtedy niema kłopotu

    z myciem tarki ,do słoiczka i lodówka ok.tygodnia wytrzyma.

    Imbir jest dostępny w sklepie cały rok .Herbatkę piję chyba juz przez 5 lat z przerwą w lecie .

    Choruje na RZS używam również do okładów na bolące stawy.polecam.

Przejdź do pełnej wersji serwisu