Uzywam do kanapek i do przekladania ciasta, zwlaszcza czekoladowego, wilgotnego. nawet dokladnie tej samej marki uzywam, a dzis robie sama krem, bo "klujaki" obrodzily wyjatkowo w tym roku.
A można ją dodać do ciasta, żeby wyszło coś ala kasztanowy murzynek? Moje córki mają problem z jedzeniem ciast z kremami i obawiam się, że odmówiłyby konsumpcji:) poza najmłodszą, która wcina wszystko jak leci:)
Zazdroszczę Ci tych kasztanów:) U nas strasznie drogie toto.
W przepisie jest 400 g pure z kasztanów. Ale myślę, że możesz jej zastąpić tym właśnie kremem - ewentualnie zmniejszając ilość cukru.
Jak czytasz po niemiecku - to na tej stronie - po wpisaniu w wyszukiwarkę maronen kuchen pojawia się całkiem dużo receptur. Druga opcja to maronen torte - ale to już są ciasta z kremem. Tu cała lista http://www.chefkoch.de/rs/s0/maronen+kuchen/Rezepte.html
Mozna tez wymieszac z czekolada gorzka rozpuszczona, maslem i schlodzic. http://www.ricettemania.it/ricetta-torta-fondente-alla-crema-di-marroni-e-cioccolato-6672.html Mozna tez takie cus zrobic, uzyc do crostaty, rogalikow, bulek, razem z czekolada inorzechami.
Witajcie,
na wakacjach we Włoszech kupiłam takie coś:
Macie pomysł, co z tego można zrobić? Może jakieś ciasto?
Z góry dzięki za pomoc.
Uzywam do kanapek i do przekladania ciasta, zwlaszcza czekoladowego, wilgotnego. nawet dokladnie tej samej marki uzywam, a dzis robie sama krem, bo "klujaki" obrodzily wyjatkowo w tym roku.
A można ją dodać do ciasta, żeby wyszło coś ala kasztanowy murzynek? Moje córki mają problem z jedzeniem ciast z kremami i obawiam się, że odmówiłyby konsumpcji:) poza najmłodszą, która wcina wszystko jak leci:)
Zazdroszczę Ci tych kasztanów:) U nas strasznie drogie toto.
znalazłam taki przepis - http://www.chefkoch.de/rezepte/1431901248068614/Maronikuchen.html
W przepisie jest 400 g pure z kasztanów. Ale myślę, że możesz jej zastąpić tym właśnie kremem - ewentualnie zmniejszając ilość cukru.
Jak czytasz po niemiecku - to na tej stronie - po wpisaniu w wyszukiwarkę maronen kuchen pojawia się całkiem dużo receptur. Druga opcja to maronen torte - ale to już są ciasta z kremem. Tu cała lista http://www.chefkoch.de/rs/s0/maronen+kuchen/Rezepte.html
Dzięki. Po niemiecku czytać czytam, ale niekoniecznie rozumiem:)
Poszperam jeszcze w necie i może coś znajdę.
Powiedz może co by Cię intersowało - to przetłumaczę
Mozna tez wymieszac z czekolada gorzka rozpuszczona, maslem i schlodzic. http://www.ricettemania.it/ricetta-torta-fondente-alla-crema-di-marroni-e-cioccolato-6672.html Mozna tez takie cus zrobic, uzyc do crostaty, rogalikow, bulek, razem z czekolada inorzechami.
Dzięki, dziewczyny. Ekkore, nie będę Ci głowy zawracała tłumaczeniem. Znalazłam taki przepis:
http://belgiaodkuchni.blogspot.com/2010/11/chauds-les-marrons-czyli-kasztanowe.html
Jutro mam gości, więc planuję zrobić to ciasto. Mam nadzieję, że będzie dobre.