Wczoraj po raz drugi ''strzeliła'' mi szyba w piekarniku,chciałabym kupić inny czy moglibyście mi doradzić,który byłby fajny,dobry i niezawodny -są takie?
ja mam electroluxy- kupiłam 4 sztuki, pod zabudowę- najstarszy z zestawu ma ok.2lat-nic się z nimi nie dzieje-a pieką na potęgę bo ja przecież ludziom hurtem robię :-)
Madinko - trochę już żyję na tym świecie, ale o " strzelających " szybach w piekarniku słyszę pierwszy raz. No ale skoro piszesz, to widocznie takie przypadki się zdarzają. Ja mam Bosch - uważam że jest bardzo dobry - przez 6 lat mnie nie zawiódł, ale to moje zdanie, być może ktoś inny ma inne doświadczenia z Boschem. Udanego zakupu życzę !
Marioteresko-w czasie pieczenia huknęło i na szybie zaroiło się od drobnych pęknięć-jeszcze żebym coś tam stuknęła albo żeby coś mi na szybę spadło,nic z tych rzeczy.Pierwszy raz szyba mi ''strzeliła''ok.1,5 m-ca po gwarancji.Po wymianie minął właśnie 2 rok użytkowania i znów to samo-może to taki feler tych piekarników-mam Whirpoola.Bosch-może to dobry pomysł,popatrzę na te piekarniki.
Nie chcę psuć opinii szacownej firmy W., ale lodówka w naszym starym mieszkaniu też padła tuż po gwarancji ... Przypadek, czy kalkulacja? Ostatecznie udało się gwarancję "przedłużyć" - za symboliczną opłatą. Od tamtej pory unikam produktów tej firmy. W nowej kuchni (i pralni) postawiliśmy na koncern wspomnianego tu El: AEG, Zanussi i Elektrolux właśnie. W kuchni wszystko działa od kilkunastu lat i nie mam powodów do narzekań, chociaż nie oszczędzam żadnego z urządzeń.
Dwie pralki sypnęły się miesiąc i półtora po gwarancji. Fakt, że piorę na potęgę ale to chyba przesadza. Lodówka też zdechła. Każdemu będę odradzać Whirlpoola.
A czy do piekarnika Boscha dołączone są blachy piekarnikowe i ruszt,bo z tego co przeglądałam to rusztu bardzo często nie ma w opisie a i z blachami jest bardzo różnie.
Tak - są dwie blachy i ruszt. Mój piecyk jest 60 cm. szeroki.
Ależ ja Tobie wierzę że szyby strzeliły - tylko naprawdę czytałam z niedowierzaniem, bo nie znałam takiego przypadku. To znaczy tak - znajomej 3 letni wnuczuś walnął młotkiem - ale w takim przypadku firma nie ma znaczenia.....
Mi w Amice szyba strzeliła,. Dobrze że akurat uchylałam dzwiczki, bo szkło uderzyło w podłogę a uderzenie było tak duże że rozleciało się po całej kuchni. Póżniej czytałam że w tych kuchenkach dzieje się tak często, więc przy bardzo wysokich temperaturach pilnujcie aby dzieci nie stały na przeciw piekarnika.
Nie uderzyłam niczym-po pierwszej wymianie obchodziłam się z drzwiczkami jak z jajkiem bo chociaż nie pamiętałam żebym czymś uderzyła (chociaż wszyscy w domu twierdzili,że tak na pewno było) to jednak szyba ''strzeliła''.A tym razem chlebki się piekły i nagle jak huknęło.Nie polecam nikomu firmy W- firmy mojego piekarnika.
Sprawdzałam-teraz,żeby mieć blachy i ruszt trzeba je sobie dokupić jako dodatkowe wyposażenie-przeglądałam instrukcję obsługi i tam właśnie o tym piszą.Przy niektórych modelach jakaś 1 blacha może być w piekarniku.
Może popytaj o szybę do piekarników z pyrolizą - ta nie powinna pęknąć, bo przystosowana jest to temp. 500 st. C. No chyba, że problem jest z piekarnikiem tj. uszczelkami czy materiałem użytym do mocowania szyby.
Po pierwszym "strzeleniu'' szyby-bo ona wciąż w drzwiach była wymieniliśmy drzwi na oryginalne zakupione w serwisie i po upływie gwarancji znów to samo.
A myślałaś o opcji piekarnika bez szyby - z metalowymi drzwiami? Nie mam pojęcia jak jest z dostępnością tego w Polsce. I nie mam pojęcia czy to nie jakiś archaiczny model, który zachował się - bez potrzeby wymiany - i w miarę postępu (czasu na pewno) nie zastąpiono tego pomysłu całkowicie szybami.
Owszem początek jest trudny, bo ciężko się przyzwyczaić do tego, że nie widać co z tym co się piecze.
Ale w ostateczności jestem zadowolona. Mam właśnie firmę na W (co prawda to nie moja własność, tylko mieszkania, więc jakby coś się stało tylko zgłaszam w biurze), nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur. I raczej nic nie pęknie.
Wczoraj po raz drugi ''strzeliła'' mi szyba w piekarniku,chciałabym kupić inny czy moglibyście mi doradzić,który byłby fajny,dobry i niezawodny -są takie?
ja mam electroluxy- kupiłam 4 sztuki, pod zabudowę- najstarszy z zestawu ma ok.2lat-nic się z nimi nie dzieje-a pieką na potęgę bo ja przecież ludziom hurtem robię :-)
wieczorkiem podam dokładny model :-)
Hope-będę czekać:)
electrolux się sprawdza, ja piekę pizze prawie co tydzień w max temperaturze rozgrzewając go prawię godzinę aby uzyskać 275 st i szyba lux
Madinko - trochę już żyję na tym świecie, ale o " strzelających " szybach w piekarniku słyszę pierwszy raz. No ale skoro piszesz, to widocznie takie przypadki się zdarzają. Ja mam Bosch - uważam że jest bardzo dobry - przez 6 lat mnie nie zawiódł, ale to moje zdanie, być może ktoś inny ma inne doświadczenia z Boschem. Udanego zakupu życzę !
Marioteresko-w czasie pieczenia huknęło i na szybie zaroiło się od drobnych pęknięć-jeszcze żebym coś tam stuknęła albo żeby coś mi na szybę spadło,nic z tych rzeczy.Pierwszy raz szyba mi ''strzeliła''ok.1,5 m-ca po gwarancji.Po wymianie minął właśnie 2 rok użytkowania i znów to samo-może to taki feler tych piekarników-mam Whirpoola.Bosch-może to dobry pomysł,popatrzę na te piekarniki.
Nie chcę psuć opinii szacownej firmy W., ale lodówka w naszym starym mieszkaniu też padła tuż po gwarancji ... Przypadek, czy kalkulacja? Ostatecznie udało się gwarancję "przedłużyć" - za symboliczną opłatą. Od tamtej pory unikam produktów tej firmy. W nowej kuchni (i pralni) postawiliśmy na koncern wspomnianego tu El: AEG, Zanussi i Elektrolux właśnie. W kuchni wszystko działa od kilkunastu lat i nie mam powodów do narzekań, chociaż nie oszczędzam żadnego z urządzeń.
Dwie pralki sypnęły się miesiąc i półtora po gwarancji. Fakt, że piorę na potęgę ale to chyba przesadza. Lodówka też zdechła. Każdemu będę odradzać Whirlpoola.
Ja też:)
Witam,ja jestem zwolenniczką Boscha:)
A czy do piekarnika Boscha dołączone są blachy piekarnikowe i ruszt,bo z tego co przeglądałam to rusztu bardzo często nie ma w opisie a i z blachami jest bardzo różnie.
Tak - są dwie blachy i ruszt. Mój piecyk jest 60 cm. szeroki.
Ależ ja Tobie wierzę że szyby strzeliły - tylko naprawdę czytałam z niedowierzaniem, bo nie znałam takiego przypadku. To znaczy tak - znajomej 3 letni wnuczuś walnął młotkiem - ale w takim przypadku firma nie ma znaczenia.....
Mi w Amice szyba strzeliła,. Dobrze że akurat uchylałam dzwiczki, bo szkło uderzyło w podłogę a uderzenie było tak duże że rozleciało się po całej kuchni. Póżniej czytałam że w tych kuchenkach dzieje się tak często, więc przy bardzo wysokich temperaturach pilnujcie aby dzieci nie stały na przeciw piekarnika.
Nie uderzyłam niczym-po pierwszej wymianie obchodziłam się z drzwiczkami jak z jajkiem bo chociaż nie pamiętałam żebym czymś uderzyła (chociaż wszyscy w domu twierdzili,że tak na pewno było) to jednak szyba ''strzeliła''.A tym razem chlebki się piekły i nagle jak huknęło.Nie polecam nikomu firmy W- firmy mojego piekarnika.
Sprawdzałam-teraz,żeby mieć blachy i ruszt trzeba je sobie dokupić jako dodatkowe wyposażenie-przeglądałam instrukcję obsługi i tam właśnie o tym piszą.Przy niektórych modelach jakaś 1 blacha może być w piekarniku.
Ja mam boscha już jakieś 10 lat używam go jakieś 4 razy w tygodniu i wszystko działa nawet żarówke wymienilam dopiero rok temu
Może popytaj o szybę do piekarników z pyrolizą - ta nie powinna pęknąć, bo przystosowana jest to temp. 500 st. C. No chyba, że problem jest z piekarnikiem tj. uszczelkami czy materiałem użytym do mocowania szyby.
Po pierwszym "strzeleniu'' szyby-bo ona wciąż w drzwiach była wymieniliśmy drzwi na oryginalne zakupione w serwisie i po upływie gwarancji znów to samo.
A myślałaś o opcji piekarnika bez szyby - z metalowymi drzwiami? Nie mam pojęcia jak jest z dostępnością tego w Polsce. I nie mam pojęcia czy to nie jakiś archaiczny model, który zachował się - bez potrzeby wymiany - i w miarę postępu (czasu na pewno) nie zastąpiono tego pomysłu całkowicie szybami.
Owszem początek jest trudny, bo ciężko się przyzwyczaić do tego, że nie widać co z tym co się piecze.
Ale w ostateczności jestem zadowolona. Mam właśnie firmę na W (co prawda to nie moja własność, tylko mieszkania, więc jakby coś się stało tylko zgłaszam w biurze), nagrzewa się do bardzo wysokich temperatur. I raczej nic nie pęknie.
Model nie jest archaiczny bo kupiony 5 lat temu - ale do drzwi metalowych,bez możliwości wglądu ciężko będzie się przyzwyczaić.
Ja mówiłam o moim modelu, że może archaiczny - bo w sumie to nigdy nie widziałam w sklepach metalowych drzwi w piekarnikach.
Gwarantuję Ci - idzie się przyzwyczaić. I to nawet w miarę szybko. przestaje korcić, żeby zaglądać przez szybkę.
Po wszelkich dylematach za i przeciw kupiłam electroluxa - od dzisiaj jest moim pomocnikiem,wszystkim bardzo dziękuję za pomoc i dobre słowo:)