Forum

Rozmowy wolne i frywolne

tablet w orange

• Autor: sawalek Data: 2014-11-05 18:52:55

Witam. Zainteresowała mnie oferta orange free net razem z tabletem samsung galaxy tab 4 10,1. Koszt na 24 miesiące to 69 zł miesięcznie- w tym do wykorzystania 40gb miesięcznie. Czy jest to oferta opłacalna? Może ktoś z Was posiada lub się na tym zna. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam.

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-05 20:59:44

Prawie 1700 za tablet? Podziękował.

• Autor: jolka60 Data: 2014-11-05 21:16:28

Dżanina,nie za sam tablet.

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-06 06:17:51

A za co? Za net? To chyba gdybym innego nie miała. Bo to się nazywa "wielka promocja". Tak jak z tymi "telefonami za zeta", które proponują i ludzie się rzucają.

• Autor: ekkore Data: 2014-11-05 21:05:03

Sprawdź ile kosztuje tablet w sklepie. Pomyśl - czy kupowałabyś do niego abonament netowy - czy korzystała tylko z dostępnego wifi. Czy potrzebujesz korzystać z netu poza dostępem do bezpłatnych źródeł.

Jak policzysz - będziesz wiedziała, że Ci się opłaca.

• Autor: jolka60 Data: 2014-11-05 21:15:20

Opłacalność to rzecz względna.Wiązanie się umową długoterminową tez nie zawsze jest opłacalne,gdyz ceny sprzętu i abonamentu bardzo szybko się zmieniają.w Twoim przypadku chyba jest to w miarę korzystna propozycja.Tego akurat tabletu nie mam,ale sprawdziłam.Kosztuje od 999 zł,czyli powiedzmy. 1000 złotych.Opinie w "Necie' ma dobre".Cały abonament będzie Cie kosztowała 1656 zł,co po odliczeniu wartości tabletu da realną wysokość abonamentu,czyli ok 27,3 złotych.już nie zdążę,ale poszukaj,co inne firmy oferują w zakresie tej kwoty i sama oceń.Ja już nie zdążę Ci dzisiaj pomóc.

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-11-06 06:20:01

No i właśnie o to chodzi. Gdybym miała parcie na tablet, to bym sobie go kupiła bez łaski firmy Orange. Ale to moje zdanie.

• Autor: sawalek Data: 2014-11-06 08:39:37

Ja nie mam parcia na tablet. Potrzebuję Internetu mobilnego- do pracy. Tablet to tylko konieczny dodatek.

• Autor: jolka60 Data: 2014-11-06 09:48:08

Nie wiem,jakiego rodzaju masz pracę.Sprawdż najpierw,czy ten akurat tablet spełni Twoje oczekiwania.Córka kiedyś też kupiła,do pracy "na wyjazdach,gdy nie może korzystać z laptopa.Facet,który go sprzedał,opisywał funkcje,możliwości i polecał.Dlaczego nie sprawdziła u fachowców,nie mam pojęcia.Skończyło się na tym,że wnuczka odziedziczyła,a córka ratuje się iPhonem.Jeszcze jedno...jeśli pracujesz często,abonament jest wygodny.Jeśli sporadycznie,lepiej kupić od czasu do czasu kartę doładowującą,jak w telefonie.Ja nieopatrznie wzięłam też abonament.Tablet miałam,ale tylko z Wi-fi.Dostałam modem zewnętrzny.Tablet przydawał się,gdy dość często wyjeżdżałam.Poczta,sprawdzanie drogi,szukanie adresów itp.Poza tym monitorowanie moich zewnętrznych kamer domowych.Wygodniejszy niż komórka,choćby ze względu na większy ekran.choć czasem i za mały.Mam ósemkę.Wkurza tylko czasem,jak obraz zmienia położenie czy strona ucieka.Wystarczy dotknąć nie tak czy przechylić.tyle,że to może kwestia wprawy.Dokupiłam do niego etui z klawiaturą,jest mi tak wygodniej pisać.

Przejdź do pełnej wersji serwisu