Forum

Kuchenne porady

Rzadki farsz na pierogi

  • Autor: Maria K Data: 2014-11-06 07:13:37

    Witam, proszę o poradę, zrobiłam farsz na pierogi z kapusty i grzybów, farsz wyszedł trochę za rzadki.Boję się  że rozmoczy mi ciasto, jak sobie z tym poradzić?

  • Autor: Izuś Data: 2014-11-06 07:17:47

    Dosypać tartej bułki.

  • Autor: aggusia35 Data: 2014-11-06 07:43:43

    Weź farsz do ręki farsz odciśnij porządnie i po kłopocie. Dlaczego jest za rzadki nie odcisnęłaś dobrze kapusty czy za dużo masła dałaś przy smażeniu cebulki?

  • Autor: Maria K Data: 2014-11-06 15:22:36

    Starałam się mocno odciskać, ale jednak zostało tej wody:)

  • Autor: reniapos Data: 2014-11-06 09:01:38

    Ja odparowałabym na wolnym ogniu, Tak długo, aż  osiągniesz pożądany efekt.

    Ochhhhh narobiłaś mi smaka. Już moczę grzyby. Jutro będą pierożki. Mniam

  • Autor: Maria K Data: 2014-11-06 15:21:38

    Bardzo wszystkim dziękuję, odparowałam na gazie i farsz wyszedł idealny:)

  • Autor: Smosia Data: 2014-11-06 09:55:02

    Mnie zawsze ratuje cebula (w tym przypadku też pasowałaby):

    - suszona (mam 2 ulubionych producentów) lub

    - prażona (najchętniej od Aldiego, pakowana chyba po 20 dkg), wchłonie nadmiar płynu i doda smaczku.

    Pomysł z podgrzewaniem na szerokiej patelni i odparowaniem też jest skuteczny, tylko wymaga czasu i długiego mieszania, by nie przypalić farszu.

    Pozdrawiam.

  • Autor: ekkore Data: 2014-11-06 13:53:13

    Odparowujesz na gazie - jak radziła koleżanka. Nigdy inaczej nie robię.

Przejdź do pełnej wersji serwisu