Forum

Kuchenne porady

Japoniec na biszkopcie

  • Autor: mw1111 Data: 2014-12-02 22:56:01

    Witam, czy macie dziewczyny taki przepis? Po jakim czasie pieczenia makowca dać na wierzch biszkopt i jak długo piec całość? Pozdrawiam. Gosia.

  • Autor: gruba Data: 2014-12-03 06:58:20

    Może nie japoniec http://wielkiezarcie.com/recipe21858.html ,http://wielkiezarcie.com/recipe5580.html,ale może się przyda.

  • Autor: Tekla Data: 2014-12-03 07:04:20

    Makowce zawsze piekę trochę dłużej. Tutaj myślę, że po 35 minutach pieczenia wylej biszkopt i piecz do jego zezłocenia. W sumie to będzie razem ok. 1 godziny. Wszystko zależy od piekarnika i temp. w jakiej będziesz piekła ciasto.Uda się z pewnością.Tekla

  • Autor: Smosia Data: 2014-12-03 09:46:49

    To zależy od grubości warstwy makowej - jak grubo nakładasz mak, to lepiej go troszkę podpiec i potem wylać biszkopt. Jeżeli warstwa maku jest cieńsza - można od razu wylać biszkopt i zapiekać wszystko jednocześnie (jak ktoś już pisał - do lekkiego zezłocenia wierzchu ciasta). Z podpiekaniem samego maku trzeba uważać - łatwo go przesuszyć i potem nawet polewa lub lukier nie dodadzą mu smaku/wilgoci.

  • Autor: mw1111 Data: 2014-12-03 12:32:03

    Tego właśnie się obawiam pieczenie na wyczucie - nie mam doświadczenia, dziękuję wszystkim i pozdrawiam. Gosia

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2014-12-03 17:57:35

    tu masz przepis Makowiec do góry nogami /jolka001 - ja nie robiłam, ale komentarzy jest sporo

  • Autor: tutunia Data: 2014-12-03 20:31:52

    Ja taki makowiec robię mak na spód na wierzch biszkopt ,po upieczeniu odwracam biszkopt idzie na spod.


Przejdź do pełnej wersji serwisu