Forum

Kuchenne porady

schab z pieczarkami...

  • Autor: ania205 Data: 2014-12-06 18:11:04

     chciałam zrobić schab- z pieczarkami na wierzchu i ser żółty na to...nie wiem jak to zrobić żeby przygotowac to sobie wcześniej a potem jakoś to odgrzać bo jutro po południu będę miała gości...czy posypać serem już...czy dopiero jutro jak bedę odgrzewać?żeby to było w miarę takie świeże) dzięki pozdrawiam)

  • Autor: ekkore Data: 2014-12-06 20:01:46

    Smażenie kotletów to moment. A schab podgrzewany smakuje jak podeszwa - ja nie lubię i nigdy nie podgrzewam, chyba, że w sosie

    Ja na Twoim miejscu przygotowałabym kotlety do smażenia - panierowane lub nie - jak preferujesz.

    Usmażyłabym pieczarki - żeby mieć już gotowe.

    Jutro tylko - na patelnię kotlet obsmażyć z obu stron. wyłożyć pieczarki i ser na to - i albo do piekarnika, albo na patelni zapiec.

  • Autor: marzena89gb Data: 2014-12-07 14:23:55

    Schab nie nadaje się do odgrzewania . Zrób jak radzi ekkore . Nie zajmie to dużo czasu.

  • Autor: Basialis Data: 2014-12-07 14:45:04

    Zrob schab po rusku............ sam sie robi.

  • Autor: mariateresa Data: 2014-12-07 21:46:56

    Dokładnie coś takiego jest w moich  przepisach   " Chrupiący kotlet -  jak karpatka ".  Kotlety smażą  się szybko,  pieczarki można wcześniej -  a ser to jeden plaster  na pieczarki  -  po co trzeć ?  i nie stresuj się  -  w restauracji też czekamy.

Przejdź do pełnej wersji serwisu