Forum

Kuchenne porady

kitchenaid maszynka do mięsa

• Autor: rdzina Data: 2014-12-09 21:40:30

Witam,serdecznie wiem że ten temat był poruszany wiele razy ,ale ...szukam informacji o maszynce do mięsa do kiciusia, którą warto  kupić;metalową czy plastikową  ?Przeglądnęłam fora na na wz i w necie nie mogę znaleźć żadnych informacji .Bardzo proszę jeżeli ktoś z Was ma taką maszynkę proszę o informację.Dziękuję 

• Autor: ekkore Data: 2014-12-09 22:32:33

Ja zawsze będę za metalowymi. Mam masywnego kiciusia (ze swoimi wadami oczywiście - ale to wyszło dopiero w praniu), mam blendera kiciusia, też z metalowymi częściami.

I jakbym miała wybierać osobiście - to metal.

Jak już kupisz daj znać jak się sprawuje - generalnie nie potrzebuję aż tak bardzo, bo mięso mogę kupić mielone (ale tylko wołowinę i indyka - kurara i wieprzowiny niet - a ja coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że jednak wieprzowina lepsza, mniej sucha), cena maku przyprawia o ból głowy (żeby go mielić na makowce) no i jakoś nigdy nie miałam do końca przekonania do przystawek. Ale kto wie.

• Autor: Kormag Data: 2014-12-10 00:53:01

Czy mogłabyś napisać coś więcej o wadach swojego KA jak i o modelu który posiadasz ? nie sposób znaleźć w pełni obiektywnych recenzji, każdy zachwala pod niebiosa podając jedną oczywistą wadę - koszt zakupu.

• Autor: ekkore Data: 2014-12-10 14:05:12

Posiadam wersję Professional HD - z misą bodajże 5 kwartową. Dobrze, że nie 7 - bo wtedy miałabym problem z domowym użytkowaniem (za mało składników). Teraz też czasami mam wrażenie, że jak jest mało składników - to mu gorzej idzie. Zdecydowanie lepiej radzi sobie przy misce wypełnionej do 1/2wysokości plus minus

Wady - mocowanie misy na "windzie" - a nie uchylane do góry. Idzie się przyzwyczaić (już to zrobiłam) - ale brakuje mi tego bardzo. No ale wszystkie professionale tak mają.

Niestety metalowych części nie można myć w zmywarce - a to bardzo boli mojego lenia.

Wydaje mi się bardzo głośny. Jak oglądam w telewizji - tam maja zazwyczaj aristany - i one są takie cichsze. Ale równie dobrze może być hałas zredukowany komputerowo, żeby było słychać gotującego.

No i brakuje mi pokrywy do miski w zestawie - spokojnie mogę ją dokupić, ba gdyby mieli ją w miejscu, gdzie kupowałam ostatnio blender - już bym miała. No ale nie mieli. Więc czekam kolejnej okazji.

Więcej grzechów nie pamiętam - choć może by się jeszcze coś znalazło na zasadzie czepiania.

Żadna z tych wad nie jest taką, która miałaby zdecydować o rezygnacji z marki. Może gdybym miała wybierać powtórnie - wiedziałabym czego mi brakuje konkretnie - a nie, że chcę z metalowymi częściami, bez zastanawiania się nad konsekwencją tego.

Jak to mówią coś za coś.

• Autor: Kormag Data: 2014-12-10 15:52:29

Dzięki bardzo za te informacje.

• Autor: rdzina Data: 2014-12-10 11:36:53

Ja zawsze będę za metalowymi. Mam masywnego kiciusia (ze swoimi wadami
    oczywiście - ale to wyszło dopiero w praniu), mam blendera kiciusia, też z
    metalowymi częściami. I jakbym miała wybierać osobiście - to
    metal. Jak już kupisz daj znać jak się sprawuje - generalnie nie
    potrzebuję aż tak bardzo, bo mięso mogę kupić mielone (ale tylko
    wołowinę i indyka - kurara i wieprzowiny niet - a ja coraz bardziej się
    utwierdzam w przekonaniu, że jednak wieprzowina lepsza, mniej sucha), cena
    maku przyprawia o ból głowy (żeby go mielić na makowce) no i jakoś
    nigdy nie miałam do końca przekonania do przystawek. Ale kto wie.

Hej ! ja na razie przymierzam się do kupna nie jestem bardzo pragnąca, ale tylko trochę szukam opinii na jej temat bo jeszcze nie mam maszynki , a każde ''przyda się ''jest mile widziane .Podobnie jak Ty wszystko mielę w sklepie, mak kupuje również mielony bo mi się nie chce mielić w domu .Po za tym choinka ,prezenty może i kiciusiowi by prezent trzasną .Nie chcę kolejnego wielkiego mebla w postaci dużej maszynki do mięsa a to tylko nasadka cyk i już nałożona malutka wszędzie się zmieści .Pozdrawiam cieplutko .

• Autor: madina99 Data: 2014-12-10 00:16:01

Mam Kiciusia ale bez maszynki do mięsa-kupiłam Zelmera i jestem mega zadowolona.Gdybym miała wybierać to tylko i wyłącznie metalową nawet gdyby była ciut droższa.

• Autor: martok Data: 2014-12-11 14:25:08

Mam KA od dawna, z dwoma dodatkami - maszynką do mielenia mięsa i maszynką do rozdrabniania orzechów, czekolady, warzyw i tp. Oba te dodatki są niewielkie, plastikowe, a sprawiają się bez zarzutu od ponad pięciu lat. Pozdrawiam - M

• Autor: rdzina Data: 2014-12-12 09:18:30

Mam KA od dawna, z dwoma dodatkami - maszynką do mielenia mięsa i maszynką
    do rozdrabniania orzechów, czekolady, warzyw i tp. Oba te dodatki są
    niewielkie, plastikowe, a sprawiają się bez zarzutu od ponad pięciu lat.
    Pozdrawiam - M

Wielkie dzięki za poradę mam jeszcze jedno pytanie gdzie kupiłaś w Polsce ? ta plastikowa maszynka w USA kosztuje 90 zł a metalowa ok 300 zł .Ciekawe jak to jest z polskim amazonem czy ceny ''NASZE'' czy amerykańskie jeszcze nie sprawdzałam .

• Autor: ekkore Data: 2014-12-12 14:18:46

Nie patrzyłam na przystawki - natomiast mój blender w Polsce kosztuje drugie tyle, co ja za niego zapłaciłam w USA.

• Autor: rdzina Data: 2014-12-12 14:41:28

Nie patrzyłam na przystawki - natomiast mój blender w Polsce kosztuje
    drugie tyle, co ja za niego zapłaciłam w USA.

Ekore ja w USA kupiłam dzieżę i mieszadło z silikonowym piórem ,przywiozła mi znajoma, zapłaciłam tyle że za dzieżę w Polsce zapłaciła bym więcej .Szukam wśród swoich znajomych kto właśnie przylatuje do Polski na święta to chętnie bym sobie taką maszynkę kupiła tam, bo tutaj ta metalowa ponad 700 zł to trochę duzo ...bardzo dużo   tym bardziej że teraz oferty świąteczne są na pewno było by taniej .

• Autor: ekkore Data: 2014-12-12 14:38:14

Nie wiem gdzie znalazłaś w takich cenach maszynki do mięsa.

Przed chwilą sprawdziłam (tak już z czystej ciekawości, bo skoro tak tanio - to może bym i ja zakupiła) amazona, wayfair oraz firmową stronę kichen aida (tam jest najdrożej).

Za maszynkę do mięsa jest 50 dolarów najmniej (49,99). Plus może jeszcze podatek - bo te doliczane są na końcu (choć nie zawsze przy zakupach przez internet, nigdy nie rozumiem dlaczego i kiedy). Żadna nie jest cała metalowa - tylko metalowa jest część do mielenia, obudowa plastikowa.

Najbardziej chyba opłacalny jest cały zestaw przystawek do mielenia, tarcia plus zbóż - za około 100 dolarów.

A mniejszy z wyciskarką do cytrusów - za około 70.

• Autor: rdzina Data: 2014-12-12 14:42:33

Nie wiem gdzie znalazłaś w takich cenach maszynki do mięsa. Przed chwilą
    sprawdziłam (tak już z czystej ciekawości, bo skoro tak tanio - to może
    bym i ja zakupiła) amazona, wayfair oraz firmową stronę kichen aida (tam
    jest najdrożej). Za maszynkę do mięsa jest 50 dolarów najmniej
    (49,99). Plus może jeszcze podatek - bo te doliczane są na końcu (choć nie
    zawsze przy zakupach przez internet, nigdy nie rozumiem dlaczego i kiedy).
    Żadna nie jest cała metalowa - tylko metalowa jest część do mielenia,
    obudowa plastikowa. Najbardziej chyba opłacalny jest cały zestaw przystawek
    do mielenia, tarcia plus zbóż - za około 100 dolarów. A
    mniejszy z wyciskarką do cytrusów - za około 70.

na amazonie 

• Autor: rdzina Data: 2014-12-12 14:44:49

Nie wiem gdzie znalazłaś w takich cenach maszynki do mięsa. Przed
    chwiląsprawdziłam (tak już z czystej ciekawości, bo skoro tak tanio - to
    możebym i ja zakupiła) amazona, wayfair oraz firmową stronę kichen aida
    (tamjest najdrożej). Za maszynkę do mięsa jest 50 dolarów
    najmniej(49,99). Plus może jeszcze podatek - bo te doliczane są na końcu
    (choć niezawsze przy zakupach przez internet, nigdy nie rozumiem dlaczego i
    kiedy).Żadna nie jest cała metalowa - tylko metalowa jest część do
    mielenia,obudowa plastikowa. Najbardziej chyba opłacalny jest cały zestaw
    przystawekdo mielenia, tarcia plus zbóż - za około 100
    dolarów. Amniejszy z wyciskarką do cytrusów - za około 70. na
    amazonie 

dwa dni temu te plastikowe były po 30 $ 

• Autor: ekkore Data: 2014-12-12 14:47:41

Teraz znalazłam za 36 - ale dopiero po wpisaniu maszynka do mięsa - a nie wszystko do kichen aida.

Znalazłam też metalowe - za 76 dolarów

Zobacz tu http://www.amazon.com/gp/product/B00BVC0LC8/ref=s9_simh_se_p79_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=search-desktop-advertising-no-results-center-1&pf_rd_r=1PYDSB3KT9MKP5C80D5X&pf_rd_t=301&pf_rd_p=1912906182&pf_rd_i=kitchenaid%20grounder

• Autor: rdzina Data: 2014-12-12 14:59:29

Teraz znalazłam za 36 - ale dopiero po wpisaniu maszynka do mięsa - a nie
    wszystko do kichen aida. Znalazłam też metalowe - za 76
    dolarów Zobacz tu
    http://www.amazon.com/gp/product/B00BVC0LC8/ref=s9_simh_se_p79_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=search-desktop-advertising-no-results-center-1&pf_rd_r=1PYDSB3KT9MKP5C80D5X&pf_rd_t=301&pf_rd_p=1912906182&pf_rd_i=kitchenaid%20grounder

dzięki ja tak szybko za 39$ tą plastikową tylko jak to kupić bez cła ? ja tam jak się rejestrowałam to jak podałam nr telefonu (musiałam)bo inaczej nie mogłam się zarejestrować bo od razu mnie wywaliło potrzebowali nr tel amerykańskiego chyba że teraz jest inaczej dla tego skazana jestem na znajomych którzy tam mieszkają

• Autor: ekkore Data: 2014-12-12 15:26:20

Napisałm Ci priv

• Autor: ekkore Data: 2014-12-12 19:18:59

A widziałaś cenę na polskiej stronie kichen aida. Ło matko - prawie trzykrotna przebitka. No dobra jak doliczyć koszty przesyłki itp - niech będzie nawet i dwa razy...

• Autor: rdzina Data: 2014-12-12 19:25:09

A widziałaś cenę na polskiej stronie kichen aida. Ło matko - prawie
    trzykrotna przebitka. No dobra jak doliczyć koszty przesyłki itp - niech
    będzie nawet i dwa razy...

wejdź na pv

Przejdź do pełnej wersji serwisu