Chciałabym zrobic mojemu dziecku leczo ale bez żadnych mięs, parówek i kiełbasy. Cos lekkiego , tak na pierwszy raz na zapoznanie. Co możecie polecić ?
Zrób po prostu leczo wg ulubionego przepisu,jeśli taki masz,nie dodawaj kiełbasy.
Robię czasem;składniki ..cukinia,papryka,cebula,czosnek.Ostatnio z dodatkiem boczniaków.Dodaję przecier pomidorowy lub śmietanę.Możesz dać kolorową paprykę,a mięso wprowadzać powoli,niekoniecznie kiełbasę.Może być pierś z drobiu czy inne,delikatne i nietłuste.
Zrób po prostu leczo wg ulubionego przepisu,jeśli taki masz,nie dodawaj kiełbasy. Robię czasem;składniki ..cukinia,papryka,cebula,czosnek.Ostatnio z dodatkiem boczniaków.Dodaję przecier pomidorowy lub śmietanę.Możesz dać kolorową paprykę,a mięso wprowadzać powoli,niekoniecznie kiełbasę.Może być pierś z drobiu czy inne,delikatne i nietłuste.
Co roku robię takie bezmięsne leczo w słoiczki na rejs. Podstawą jest u mnie cukinia i papryka, najlepiej w różnych kolorach. No i pomidory (albo przecier). Cała reszta zależy od fantazji, aktualnych chęci i zawartości lodówki.:) Może być kabaczek, dynia (pycha!), bakłażan, cebula, czosnek... Wrzucałam nawet pieczarki. :) Uwielbiam na końcu wkroić w to drobno posiekaną natkę pietruszki. Oczywiście przyprawić, ja lubię dość ostro, ale dla dzieci to raczej nie za dobre takie mocna akcenty. Pofantazjuj. :)
Doczytałam, że to na pierwszy raz, to może bez cebuli i czosnku raczej. I spróbuj, żeby było kolorowe - dzieci to lubią.
Chciałabym zrobic mojemu dziecku leczo ale bez żadnych mięs, parówek i kiełbasy. Cos lekkiego , tak na pierwszy raz na zapoznanie. Co możecie polecić ?
Zrób po prostu leczo wg ulubionego przepisu,jeśli taki masz,nie dodawaj kiełbasy.
Robię czasem;składniki ..cukinia,papryka,cebula,czosnek.Ostatnio z dodatkiem boczniaków.Dodaję przecier pomidorowy lub śmietanę.Możesz dać kolorową paprykę,a mięso wprowadzać powoli,niekoniecznie kiełbasę.Może być pierś z drobiu czy inne,delikatne i nietłuste.
Zrób po prostu leczo wg ulubionego przepisu,jeśli taki masz,nie
Dokładnie, możesz dodać dynię , jeśli masz :)dodawaj kiełbasy. Robię czasem;składniki
..cukinia,papryka,cebula,czosnek.Ostatnio z dodatkiem
boczniaków.Dodaję przecier pomidorowy lub śmietanę.Możesz dać
kolorową paprykę,a mięso wprowadzać powoli,niekoniecznie kiełbasę.Może
być pierś z drobiu czy inne,delikatne i nietłuste.
Z dodatkiem dyni jest bardzo smaczne :)
Co roku robię takie bezmięsne leczo w słoiczki na rejs. Podstawą jest u mnie cukinia i papryka, najlepiej w różnych kolorach. No i pomidory (albo przecier). Cała reszta zależy od fantazji, aktualnych chęci i zawartości lodówki.:) Może być kabaczek, dynia (pycha!), bakłażan, cebula, czosnek... Wrzucałam nawet pieczarki. :) Uwielbiam na końcu wkroić w to drobno posiekaną natkę pietruszki. Oczywiście przyprawić, ja lubię dość ostro, ale dla dzieci to raczej nie za dobre takie mocna akcenty. Pofantazjuj. :)
Doczytałam, że to na pierwszy raz, to może bez cebuli i czosnku raczej. I spróbuj, żeby było kolorowe - dzieci to lubią.