Forum

Kuchenne porady

Leczo bezmięsne

• Autor: Piper Data: 2014-12-10 17:49:39

Chciałabym zrobic mojemu dziecku leczo ale bez żadnych mięs, parówek i kiełbasy. Cos lekkiego , tak na pierwszy raz na zapoznanie. Co możecie polecić ?

• Autor: jolka60 Data: 2014-12-10 18:24:46

Zrób po prostu leczo wg ulubionego przepisu,jeśli taki masz,nie dodawaj kiełbasy.

Robię czasem;składniki ..cukinia,papryka,cebula,czosnek.Ostatnio z dodatkiem boczniaków.Dodaję przecier pomidorowy lub śmietanę.Możesz dać kolorową paprykę,a mięso wprowadzać powoli,niekoniecznie kiełbasę.Może być pierś z drobiu czy inne,delikatne i nietłuste.

• Autor: makusia Data: 2014-12-10 19:14:22

Zrób po prostu leczo wg ulubionego przepisu,jeśli taki masz,nie
    dodawaj kiełbasy. Robię czasem;składniki
    ..cukinia,papryka,cebula,czosnek.Ostatnio z dodatkiem
    boczniaków.Dodaję przecier pomidorowy lub śmietanę.Możesz dać
    kolorową paprykę,a mięso wprowadzać powoli,niekoniecznie kiełbasę.Może
    być pierś z drobiu czy inne,delikatne i nietłuste.

Dokładnie, możesz dodać dynię , jeśli masz :)

• Autor: gabigold Data: 2014-12-11 14:02:04

Z dodatkiem dyni jest bardzo smaczne :)

• Autor: neferet Data: 2014-12-11 14:11:39

Co roku robię takie bezmięsne leczo w słoiczki na rejs. Podstawą jest u mnie cukinia i papryka, najlepiej w różnych kolorach. No i pomidory (albo przecier). Cała reszta zależy od fantazji, aktualnych chęci i zawartości lodówki.:) Może być kabaczek, dynia (pycha!), bakłażan, cebula, czosnek... Wrzucałam nawet pieczarki. :) Uwielbiam na końcu wkroić w to drobno posiekaną natkę pietruszki. Oczywiście przyprawić, ja lubię dość ostro, ale dla dzieci to raczej nie za dobre takie mocna akcenty. Pofantazjuj. :)

Doczytałam, że to na pierwszy raz, to może bez cebuli i czosnku raczej. I spróbuj, żeby było kolorowe - dzieci to lubią.

Przejdź do pełnej wersji serwisu