Mam pytanko... Chciałabym przyrządzić polędwicę wieprzową do chleba. Zawsze przygotowywałam schab (i takie przepisy znalazłam), ale może macie jakiś wypróbowany przepis na delikatną polędwicę bez wędzenia?
Marynatę możesz zmienić pod swój gust . Najważniejsza jest technika : podsmażasz polędwiczki , pieczesz krótko w wysokiej temp. , potem koniecznie zawijasz w folię i czekasz do ostygnięcia . Przyrządzone w ten sposób polędwiczki nie są suche ( co bywa zmorą delikatnych mięs ) i bardzo dobrze się kroją .
Witam,
Mam pytanko... Chciałabym przyrządzić polędwicę wieprzową do chleba. Zawsze przygotowywałam schab (i takie przepisy znalazłam), ale może macie jakiś wypróbowany przepis na delikatną polędwicę bez wędzenia?
Pozdrawiam!
może ten przepis ci podpasuje http://wielkiezarcie.com/recipe63346.html
Schab w 10 min pyszny polecam
Polecam taki sposób :
http://silasmaku.blogspot.com/2011/12/pieczone-poledwiczki.html
Marynatę możesz zmienić pod swój gust . Najważniejsza jest technika : podsmażasz polędwiczki , pieczesz krótko w wysokiej temp. , potem koniecznie zawijasz w folię i czekasz do ostygnięcia . Przyrządzone w ten sposób polędwiczki nie są suche ( co bywa zmorą delikatnych mięs ) i bardzo dobrze się kroją .