Forum

Kuchenne porady

Pierniczki

  • Autor: noclegi2008 Data: 2014-12-17 11:06:02

    Jak uratować ciasto na pierniczki?Za szybko bez zbytniej  koncentracji  zamiast 1/2 szklanki dałam 1/2 l mleka.Ciasto po nocy jest za rzadkie,czy dodanie mąki uratuje  ciasto ?

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-12-17 12:05:25

    Hm...chyba taniej będzie zrobić ciasto od nowa niż kombinować z dokładaniem poszczególnych składników bo sama mąką może i uratuje konsystencję ale bez gwarancji odpowiedniego smaku po upieczeniu....

  • Autor: reniapos Data: 2014-12-17 12:42:14

    Ja kiedyś pomyliłam ilość cukru i zwielokrotniłam ilość poszczególnych składników tyle razy ile razy więcej dałam cukru. Więc żeby nie wyrzucać ciasta, dołóż  składniki i będziesz miała dużo pierniczków. W Twoim przypadku powinnaś dodać ilość trzech porcji bez mleka. Pozdrawiam.

  • Autor: noclegi2008 Data: 2014-12-17 16:09:06

    Uratowałam ciasto ,wyszły mi dwa pierniki.Dzięki za podpowiedzi.Miłych Świąt.

Przejdź do pełnej wersji serwisu