Osobiście uwielbiam to ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe13424.html i polecam, wprawdzie w przepisie jest kilogram ale myslę że jak dasz 70 dkg, będzie super.A ciasto pyszniutke!
Kiedyś piekłam Haratańca nie wiem czy takie ciasto tutaj jest na pewno tak Ciasto było kruche z 3 szkl mąki podzielone na trzy części do jednej dodawało się kakao, Jasne ciasto surowe szło na spód ,na to powidło na to ciemne ciasto ser, brzoskwinie, jasne ciasto starte na tarce Jeżeli nie miałam brzoskwiń to na powidło sypałam drylowane wiśnie Może takie upieczesz ładne ,dobre .
Zerknij na moje serniki,tam sa przepisy z mniejsza iloscia sera, ten z mascarpone lub moj najlepszy, albo z kakao sa naprawde swietna odmiana tradycyjnego sernika: http://wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=40&user=138426 , pozdrawiam
zostało mi 70 dkg twarogu tłustego, może macie jakieś pomysły co można z niego upiec. Na serownik na standardową blaszkę to chyba trochę za mało;-)
Proponuje sernik "złota rosa" wróbelka,tyle twarogu powinno wystarczyć.A sernik godny polecenia.
http://wielkiezarcie.com/recipe11903.html
Osobiście uwielbiam to ciasto http://wielkiezarcie.com/recipe13424.html i polecam, wprawdzie w przepisie jest kilogram ale myslę że jak dasz 70 dkg, będzie super.A ciasto pyszniutke!
Kiedyś piekłam Haratańca nie wiem czy takie ciasto tutaj jest na pewno tak Ciasto było kruche z 3 szkl mąki podzielone na trzy części do jednej dodawało się kakao, Jasne ciasto surowe szło na spód ,na to powidło na to ciemne ciasto ser, brzoskwinie, jasne ciasto starte na tarce Jeżeli nie miałam brzoskwiń to na powidło sypałam drylowane wiśnie Może takie upieczesz ładne ,dobre .
kup puszkę maku i zrób, seromakowiec:)
Dziękuję za podpowiedzi, chyba dokupię sera i zrobię sero-makowiec.
Zerknij na moje serniki,tam sa przepisy z mniejsza iloscia sera, ten z mascarpone lub moj najlepszy, albo z kakao sa naprawde swietna odmiana tradycyjnego sernika: http://wielkiezarcie.com/recipeslist.php?group=40&user=138426 , pozdrawiam