Mam takie metalowe obwódki zrobione do wymiarów moich blach. Bez nich nie wyobrażam sobie dzisiaj przekladania biszkoptów kremami, masami czy galaretką. Równo, prosto. Po zastygnięciu nożem objeżdżam przy brzegach i siup obwódka do mycia, a ciasto pozostaje w całości do rozkrojenia. W mojej kuchni się sprawdziło rewelacyjnie.
Niedawno Aldi miał w ofercie taki wynalazek, prostokątny i krągły, cena w granicach 30zł....nie kupiłam i teraz żałuję bo wprawdzie nie piekę jakos szczególnie często ale na pewno ułatwia pracę....będę polowała w przyszłosci:)
Cześć,ja kupuję dużo przydasiów kuchennych tutaj,płacę mniej niż w sklepie ale czekam ok. miesiąca.tę obręcz też kupiłam i ma regulowaną przegródkę pośrodku.
http://allegro.pl/opaska-obrecz-do-ciast-do-tortu-do-piekarnika-i4851340274.html
Zawsze się męczę, żeby wszystko równo było, nigdzie nie popłynęło itd...
Korzystacie z takiej opaski. Mam taką plastikową, okrągłą do tortów, która się akurat sprawdza, a to ?
Podzielcie się opiniami.
Mam cuś takiego i używam. Mogłoby być trochę wyższe i sztywniejsze jak dla mnie.
Mam takie metalowe obwódki zrobione do wymiarów moich blach. Bez nich nie wyobrażam sobie dzisiaj przekladania biszkoptów kremami, masami czy galaretką. Równo, prosto. Po zastygnięciu nożem objeżdżam przy brzegach i siup obwódka do mycia, a ciasto pozostaje w całości do rozkrojenia. W mojej kuchni się sprawdziło rewelacyjnie.
popieram, strasznie giętkie
może bywają różne, te które ma moja kuzynka jest niezbyt dobre
Niedawno Aldi miał w ofercie taki wynalazek, prostokątny i krągły, cena w granicach 30zł....nie kupiłam i teraz żałuję bo wprawdzie nie piekę jakos szczególnie często ale na pewno ułatwia pracę....będę polowała w przyszłosci:)
W takim razie pamiętaj o ... sąsiadce . Serio , sero ... jakby przegapiła.
Cześć,ja kupuję dużo przydasiów kuchennych tutaj,płacę mniej niż w sklepie ale czekam ok. miesiąca.tę obręcz też kupiłam i ma regulowaną przegródkę pośrodku.
http://www.aliexpress.com/premium/category/200002086.html?d=n&catName=kitchen-dining-bar&CatId=200002086&isViewCP=y
Dziś kupiłam w Aldi za 10 zł. :)
Łoooooooooo! Zadzieram kiecę i lecę! Dziękuje za cynk:)
Dopisano 15-01-04 14:34:20:
Buuuuuu...nie ma :(Szkoda, u mnie było nawet kilka sztuk.
Szkoda, że u mnie nie ma Aldika :(
Fajny "przydaś" ja sobie radzę spinając papier do pieczenia.
Mam takie coś i bardzo sobie chwalę-jedno mam rozsuwane a drugie każdą część oddzielnie do spięcia.Ta druga jest zdecydowanie lepsza.