Bahusie ! Nie rób tego ... zapisz testamentem dla swoich potomków . Rośnie przecież drugie pokolenie , Niech ma pamiątkę po dziadku jak ''onegdaj stronice wertował i sztuki kulinarne przyswajał''
Mam nadzieję ,że ''Kuchni Polskiej '' z ub.wieku oprawionej w lnianą okładkę nie pozbywasz się za marne parę złociszy ?
Likwiduję duży zbiór książek o tematyce kulinarnej. Oddam niestety nie za darmo. Zainteresowanych proszę o kontakt na PW (prywatne wiadomości)
Bahusie ! Nie rób tego ... zapisz testamentem dla swoich potomków . Rośnie przecież drugie pokolenie , Niech ma pamiątkę po dziadku jak ''onegdaj stronice wertował i sztuki kulinarne przyswajał''
Mam nadzieję ,że ''Kuchni Polskiej '' z ub.wieku oprawionej w lnianą okładkę nie pozbywasz się za marne parę złociszy ?
Większość książek z ubiegłego wieku a nawet z przed dwóch wieków. Najwięcej lata 60 te i 70 te. Dużo przedwojennych ale te niestety nie są tanie.
Bahusie ... A może być tak na aukcje na jakiś szczytny cel parą egzemplarzy poświęcić ? Jak myślisz da radę ?
W tym konkretnym momencie najbardziej szczytnym dla mnie celem jest mój portfel...
A co, kończy się termin przydatności do spożycia?
bahus.! śmiało na ciało... oddam ale nie za darmo..wal prosto SPRZEDAM..
Jak to pytają ziomale bahusa : ''Napijesz się ze mną kawy z całej łyżeczki czy z ..pół ''
A wiesz dlaczego leją dużo wody kawy ? Żeby jak najmniej cukru się zmieściło.
doobre .. upss dyskusja robi się mało merytoryczna .. bahus chce ubić interes a my takie ''wrednoty'' jesteśmy )))
Ale bahus moze nam wybaczy, bo sam lubi pożartować.
Ja słyszałam, że raczej " goście w drzwiach, cukiernica do szafy" :)
Podrzućcie coś jeszcze.
Bahus się obrazi i co wtedy? Ale żeby nie było, kilka lat miałam wielką przyjemnosć mieszkać w Poznaniu i naprawdę uwielbiam to miasto :)
"nie za darmo" to wcale nie musi znaczyć sprzedam...
Chętnie bym przygarnęła parę książeczek, o ile nie zrujnuje to mojego ostatnio dość mocno uszczuplonego budżetu... :))
a może tak jakieś szczegóły: autorzy? Rok wydania ? Jak masz Marię Disslową -biore :D