Forum

Kuchenne porady

zlewozmywak

• Autor: tutunia Data: 2015-01-28 17:35:54

Czym doczyścić zlewozmywak z granitu beżowy ma zacieki z herbaty .

• Autor: marzena89gb Data: 2015-01-28 17:52:46

Niestety nie posiadam takiego zlewozmywaka , ale jedno wiem napewno , niech ci nie przyjdzie do głowy lać domestosa , bo zniszczysz zlew. Gdzieś czytałam zżeby na noc nalać wody do komory zlewu , cieplej wody i dodać pełną miarkę proszku do prania do białych rzeczy , nie do kolorów. Pozostawić na noc . 

• Autor: a. Data: 2015-01-28 19:06:28

Nie wiem, czy pomogę, ale do mnie do pracy czasem przyjeżdża Pan, który sprzedaje różną chemię gospodarczą. Przywozi takie gąbki białe, którymi się na sucho pociera i niby brud ma schodzić - twierdzi, że to kamiennych zlewozmywaków bardzo to ludzie chwalą. Ale radziła bym Ci gdzieś o tym poczytać najpierw bo praktycznego doświadczenia nie mam.

• Autor: ekkore Data: 2015-01-28 20:30:54

Kupiłam gąbki - bo rodzince się spodobały.

Tanie nie są.

To był pierwszy i ostatni raz - bo może i wanna zrobiła się idealnie czysta (wypróbowałam tylko łazienkowe, bo w zestawie jest ich cały komplet - na różne zastosowania) - ale z gąbki zostało nic- pokruszyła się w trakcie użytkowania. Podobny efekt mogę uzyskać zwykłym mleczkiem czy innym środkiem - za dużo mniejsze pieniądze.

• Autor: spajdermen Data: 2015-01-28 20:59:38

Może wyczyść proszkiem do pieczenia

• Autor: ekkore Data: 2015-01-28 20:33:44

Obawiam się, że będzie ciężko - bo wszystko wchodzi w granit. Pamiętam chorobliwe ścieranie każdej kropli wody u mojej prawodawczyni lata  temu w Niemczech - bo pozostawione na powierzchni od razu zostawiały ślady.

• Autor: belgosia Data: 2015-01-28 21:42:43

Ja czyszczę zlew -beżowy- domestosem (od 10 lat) moja bratowa też i nic się nie dzieje.Nalewam na zmywak, przecieram cały, po ok 5 min spłukuję i jest po plamach.

• Autor: rdzina Data: 2015-01-29 15:37:39

Witam ,ja mam beżowy zlew myję go sokiem z cytryny .Nie wyciskam soku po prostu przekroje cytrynę na cztery i nią wycieram zlew .Jakoś się myje cifem próbowałam ale efekt marny .Moja bratanica ma czarny granitowy zlew ,ma plamy chyba po gorącej wodzie i też przez przypadek umyła go sokiem z cytryny ''umyła '',po imprezie wszystko ze szklanek wrzuciła do zlewu szkło do zmywarki rano patrzy nie ma plam na zlewie .Widzisz jak to czasem warto wypić jednego więcej .Ja mój zlew już ze 4 lata myję cytryną .Spróbuj .

• Autor: alpabe Data: 2015-01-30 03:41:48

Też spróbuję z tą cytryną. Dotychczas swój zlew czyściłam sodą oczyszczoną i było ok.

• Autor: iwett Data: 2015-01-30 10:17:30

Mam blaty granitowe i czyszczę je ..........sprayem do nagrobków:)   Tylko nie wiem czy do zlewów by się nadało. Czyszczę nim również parapety i schody. Wszystkie zacieki po wodzie schodzą. Granit jest czysty i lśniący.

• Autor: tutunia Data: 2015-01-30 17:04:37

Dziękuję za rady napewno spróbuje wszystkie na początku spróbowałam prozsek do prania,nasypalam na noc a rano mój zlewozmywak wyglądal jak nowy ,super pomysł i bez wysiłku. A boki wyczysciłam cytryną super dziękuję

• Autor: marzena89gb Data: 2015-01-30 17:09:20

A jednak to prawda , cieszę się , że się udało.

Przejdź do pełnej wersji serwisu