Kochane Ludziki, może ktoś ma przepis na takie ciasteczka z dodatkiem mięty /chyba suszonej/. Kiedyś piekła je moja teściowa, mówi że były od Wariacji, ale już takiej Pani tu nie ma i przepisu też, a ciasteczka by się zjadło... będę wdzięczna, jeśli ktoś gdzieś zapisał i zachomikował, no i zechce poratować, bo "chcicę" mam ogromną.
Witam, zamierzam zrobic tort mietowy i szukalam przepisu na mase do niego przy tej okazji zapisalam przepis na ciasteczka, jeszcze ich nie pieklam, ale moze Tobie przypadna do gustu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasteczka-czekoladowe-z-mieta , pozdrawiam.
...a ja swoje juz upieklam, zmienilam tylko przepis dodalam jeszcze czekolade (ze swiatecznych slodyczy), czesc posypalam cukrem pudrem, a czesc biala czekolada z mielona mieta,sa pyszniaste. Wieczorem postaram dodac moja wersje przepisu, a teraz ide kombinowac z masami do tortu. Szkoda, ze nie moglam Ci pomoc, pozdrawiam.
Zuzia, to sie bardzo ciesze, mysle, ze jesli zamiast kakao dodasz skrobie kukurydziana to tez powinny byc dobre, kombinuj i pochwal sie, ja tez moja "kombinacje" dodalam do przepisow, pozdrawiam serdecznie.
Kochane Ludziki, może ktoś ma przepis na takie ciasteczka z dodatkiem mięty /chyba suszonej/. Kiedyś piekła je moja teściowa, mówi że były od Wariacji, ale już takiej Pani tu nie ma i przepisu też, a ciasteczka by się zjadło... będę wdzięczna, jeśli ktoś gdzieś zapisał i zachomikował, no i zechce poratować, bo "chcicę" mam ogromną.
zapytaj Wariację -ona miała je w swoich zbiorach.
zapytaj Wariację -ona miała je w swoich zbiorach.
Zapytałabym, ale gdzie znaleźć Wariację? tu jej nie ma, już szukałam.Witam, zamierzam zrobic tort mietowy i szukalam przepisu na mase do niego przy tej okazji zapisalam przepis na ciasteczka, jeszcze ich nie pieklam, ale moze Tobie przypadna do gustu: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasteczka-czekoladowe-z-mieta , pozdrawiam.
Dziękuję, przyda się taki przepis też, ale tamte były bez czekolady... chyba. Pozdrawiam.
...a ja swoje juz upieklam, zmienilam tylko przepis dodalam jeszcze czekolade (ze swiatecznych slodyczy), czesc posypalam cukrem pudrem, a czesc biala czekolada z mielona mieta,sa pyszniaste. Wieczorem postaram dodac moja wersje przepisu, a teraz ide kombinowac z masami do tortu. Szkoda, ze nie moglam Ci pomoc, pozdrawiam.
Ależ pomogłaś, wprawdzie to nie takie o jakich myślę, ale może wykombinuję również na ich podstawie bez czekolady. Dziękuję. Wdzięczna Zuza
Zuzia, to sie bardzo ciesze, mysle, ze jesli zamiast kakao dodasz skrobie kukurydziana to tez powinny byc dobre, kombinuj i pochwal sie, ja tez moja "kombinacje" dodalam do przepisow, pozdrawiam serdecznie.