Forum

Kuchenne porady

robot kuchenny Bosch MUM 4427

• Autor: basia19 Data: 2015-02-06 19:36:08

Witam! czy ktoś posiada taki robot? Chciałabym taki kupić, ale najpierw chcę wiedzieć czy warto. Chodzi o to czy dobrze ubija i na sztywno pianę z białek, czy śmietanę, czy dobrze się nim robi ciasta drożdżowe. Za wszelkie rady i informacje z góry dziękuję i czekam z niecierpliwością na wszelkie rady i podpowiedzi.

*Dopisałam typ urządzenia w tytule .

makusia

• Autor: Tekla Data: 2015-02-06 20:39:17

O jaki robot Ci chodzi ?

• Autor: Zuzanna248 Data: 2015-02-06 20:39:42

taki czyli jaki?

• Autor: krysztalek21 Data: 2015-02-06 20:42:03

Wydaje mi się, że Basi chodzi o ten Bosch MUM 4427 robot. Wnioskuję z tego, iż pomyłkowo wstawiła tę prośbę w artykule.

• Autor: figusia Data: 2015-02-07 00:47:36

Od roku mam Bosh MUM 4875.jestem z niego bardzo zadowolona.Piana,śmietana czy utarcie żółtek nie stanowi dla niego problemu,doskonale wyrabia ciasto drożdżowe.Powiem Ci,że teraz nie wyobrażam sobie pieczenia ciasta bez niego,muszę tylko dokupić dodatkową misę bo jednak jest potrzebna.

• Autor: lajan Data: 2015-02-07 06:45:49

Z mojego też jestem zadowolony.

• Autor: goresiowa Data: 2015-02-07 08:47:36

a mozecie mi powiedzieć gdzie taka mise dodatkową można kupic i jak cenowo to sie przedstawia?

• Autor: figusia Data: 2015-02-07 10:12:50

Widziałam w sklepach internetowych i na allegro,można też kupić w sklepie RTV AGD z tym,że sprowadzają na zamówienie, tak mi powiedział sprzedawca.Misa plastikowa kosztuje od 30zł w górę a ze stali powyżej 100zł.

• Autor: goresiowa Data: 2015-02-07 10:52:44

Dziekuję,musze popatrzec i zamówic sobie,pozdrawiam:)

• Autor: basia19 Data: 2015-02-07 11:29:53

witam! dopiero teraz mogłam tu zajrzeć i rzeczywiście chodzi o robot MUM 4427, podczas przenoszenia z artykułu pominęłam typ. Chcę ten robot kupić i dlatego pytam o opinie, bo w NEC-ie jest ich bardzo mało, znalazłam chyba 5 opinii w tym dwie były na nie. Jeżeli ktoś posiada ten typ, proszę o opinię, w szczególności chodzi mi o robienie różnych ciast, w tym drożdżowych, ubijanie śmietany i piany z białek. Za wszelkie rady z góry dziękuję i pozdrawiam. 

• Autor: Basialis Data: 2015-02-07 11:54:18

Basiu,moim zdaniem jest to najmniej skomplikowana i zarazem swietna maszyna.Mam ja juz 22 lata, nigdy sie nic nie zepsulo( pekl mi tylko dzbanek do miksowania( zmywarka), ale za grosze nowy kupilam).Moj egzemplarz ma wszystkie przystawki........dokupilam tylko maszynke do mielenia miesa.Robie nim wszystko:ciasta, drozdzowe ( ja mam trzy " mieszadla") na niskich obrotach - hakiem super ciasto wyrabia.Z piana i smietana tez najmniejszego problemu nie ma, nie mowiac juz o surowkach, frytkach czy co tam chcesz.Powiem tak, ja jestem mega zadowolona, corka po wyprowadzeniu sie z domu identyczny kupila.U nas sa one relatywnie tanie, ja bym sie nie zastanawiala.

• Autor: Kormag Data: 2015-02-07 17:13:51

Basiu,moim zdaniem jest to najmniej skomplikowana i zarazem swietna
    maszyna.Mam ja juz 22 lata, nigdy sie nic nie zepsulo( pekl mi tylko dzbanek
    do miksowania( zmywarka), ale za grosze nowy kupilam).Moj egzemplarz ma
    wszystkie przystawki........dokupilam tylko maszynke do mielenia miesa.Robie
    nim wszystko:ciasta, drozdzowe ( ja mam trzy " mieszadla") na niskich obrotach
    - hakiem super ciasto wyrabia.Z piana i smietana tez najmniejszego problemu
    nie ma, nie mowiac juz o surowkach, frytkach czy co tam chcesz.Powiem tak, ja
    jestem mega zadowolona, corka po wyprowadzeniu sie z domu identyczny kupila.U
    nas sa one relatywnie tanie, ja bym sie nie zastanawiala.

Basiu tylko pamiętajm że Twój robot będzie służył  następne 20 lat bez awarii, a nowy choćby ten sam model zepsuje się jak nie okresie gwarncyjnym to pewnie w niedługim okresie po, bo tak niestety teraz nowe urządzenia są konstruowane, to już nie jest ten sam Bosch co kiedyś. 

• Autor: Basialis Data: 2015-02-08 19:55:11

Pewnikiem masz racje, coz takie czasy.

• Autor: basia19 Data: 2015-02-07 15:31:42

Witam! czy ktoś posiada taki robot? Chciałabym taki kupić, ale najpierw
    chcę wiedzieć czy warto. Chodzi o to czy dobrze ubija i na sztywno pianę z
    białek, czy śmietanę, czy dobrze się nim robi ciasta drożdżowe. Za
    wszelkie rady i informacje z góry dziękuję i czekam z
    niecierpliwością na wszelkie rady i podpowiedzi. *Dopisałam typ
    urządzenia w tytule . makusia

Dzięki makusiu

Przejdź do pełnej wersji serwisu