Forum

Kuchenne porady

jak ubić słodką śmietanę

  • Autor: ala5a Data: 2015-02-09 10:42:28

    Kochani dostałam słodką wiejską śmietanę. Moje pytanie czy taka śmietana da się ubić na sztywno do przełożenia tortu.

  • Autor: Teresa40 Data: 2015-02-09 11:10:32

    Jak najbardziej sie ubije,kiedys ,wieki temu sama korzystalam z takiej smietanki bo mialam ,taką prosto od krowy.

    Ubijala sie znakomicie, nawet lepiej niz ta dzisiejsza kremowka , trzeba ją tylko dobrze schlodzic.

    Jak nam sie zachcialo cos na slodko to robilam bitą śmietane z owocami ze sloika,posypane granulowanym kakao,pyszne.

    Jak tylko masz taką mozliwosc to korzystaj. Pozdrawiam. 

  • Autor: marzena89gb Data: 2015-02-09 12:53:20

    Wiejska śmietana , czy słodka , czy też kwaśna , napewno się ubije. 

  • Autor: Herbaciana Data: 2015-02-09 13:45:38

    Tylko na najniższych obrotach i trzeba uważać, żeby masełka nie zrobić, bo o to baaardzo łatwo.

  • Autor: ala5a Data: 2015-02-09 18:16:43

    Dziękuję Kochane jesteście, wiedziałam że mogę na Was liczyć.Śmietana w lodówce a jutro do dzieła!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu