na specjalnej mieszance olejow do glebokiego smazenia, ktora wytrzymuje temperature do 225 st C. Cgociaz potrzeba tylko 175-180st C do usmazenia paczkow czy faworkow.
A tak btw mozesz kontynuowac swoj watek o Tlustym Czwartku zamiast zakladac nowe, bedzie Ci latwiej zebrac wszystkie informacje w jednym miejscu. :)
Witam. Czy możecie mi powiedzieć na czy smażycie pączki albo faworki??
na specjalnej mieszance olejow do glebokiego smazenia, ktora wytrzymuje temperature do 225 st C. Cgociaz potrzeba tylko 175-180st C do usmazenia paczkow czy faworkow.
A tak btw mozesz kontynuowac swoj watek o Tlustym Czwartku zamiast zakladac nowe, bedzie Ci latwiej zebrac wszystkie informacje w jednym miejscu. :)
Bardzo dziękuje za podpowiedź. Od niedawna jestem zalogowana na WŻ więc dopiero się uczę. Dzięki
Ja tylko na oleju...jakoś smalec mi śmierdzi:(
Na Plancie
Oma...specjalny tłuszcz do głębokiego smażenia...czasem mozna kupic w małych sklepikach