Witam mamuśki i proszę o pomoc ,chciałabym upiec mojemu wnusiowi ciasteczka ale znalazłam tylko przepis na biszkopty może któraś z was ma fajny przepis na ciasteczka PROSZĘ będę wdzięczna:)
Podanie produktów pszennych przed ukończeniem pierwszego roku życia może doprowadzić do uczulenia na gluten.
Moja córka dostałą za wcześnie chleb (posłuchałam się Babci) - przez następne kilka miesięcy, dopóki żołądek nie ustabilizował się nie było niczego co zawiera pszenicę. Na szczęście taki maluch nie używa za wiele pieczywa - więc obeszło się bez pieczywa bezglutenowego, pieczonego samodzielnie lub kupowanego wtedy z wielkim trudem
Myślę że gdybym się wtedy sprzeciwiła - może uczulenie nie byłoby tak nasilone. Kto wie.
Też tak myślę. Podanie produktów pszennych przed ukończeniem pierwszego roku życia może doprowadzić do uczulenia na gluten. Moja córka dostałą za wcześnie chleb (posłuchałam się Babci) - przez następne kilka miesięcy, dopóki żołądek nie ustabilizował się nie było niczego co zawiera pszenicę. Na szczęście taki maluch nie używa za wiele pieczywa - więc obeszło się bez pieczywa bezglutenowego, pieczonego samodzielnie lub kupowanego wtedy z wielkim trudem Myślę że gdybym się wtedy sprzeciwiła - może uczulenie nie byłoby tak nasilone. Kto wie.
Mały nie jest uczulony na gluten ale dzięki za radę nic na siłę poczekam aż podrośnie.pozdrawiam
Moja też nie była uczulona. Nie miała alergii, która wyszła w testach.
A jednak...Ja po tej skórce od chleba (na pewno po niej - bo jedzenie było pod ścisłą kontrolą, ze względu na bardzo silną alergię) - przez dosyć długi czas leczyłam rany na ciele - reagowała skórnie na wszystkie alergeny plus rozwolnienie.
Ciasteczka z kleikiem ryżowym zamiast mąki i domowym dżemem czy powidłami. No i zamiast margaryny dałabym masło. Ewentualnie można ograniczyć ilość cukru, bo taki maluch jeśli nie jest regularnie karmiony słodyczami, nie poczuje różnicy a ciastka będą zdrowsze.
Wpisz w wyszukiwarkę ciasteczka z kleikiem i pojawi się kilka przepisów,
Witam mamuśki i proszę o pomoc ,chciałabym upiec mojemu wnusiowi ciasteczka ale znalazłam tylko przepis na biszkopty może któraś z was ma fajny przepis na ciasteczka PROSZĘ będę wdzięczna:)
A po co niemowlakowi ciasteczka ? W jakim wieku jest niemowlę ? Skonsultuj to z rodzicami , bo to raczej kontrowersyjny temat jest ...
Też tak myślę.
Podanie produktów pszennych przed ukończeniem pierwszego roku życia może doprowadzić do uczulenia na gluten.
Moja córka dostałą za wcześnie chleb (posłuchałam się Babci) - przez następne kilka miesięcy, dopóki żołądek nie ustabilizował się nie było niczego co zawiera pszenicę. Na szczęście taki maluch nie używa za wiele pieczywa - więc obeszło się bez pieczywa bezglutenowego, pieczonego samodzielnie lub kupowanego wtedy z wielkim trudem
Myślę że gdybym się wtedy sprzeciwiła - może uczulenie nie byłoby tak nasilone. Kto wie.
Też tak myślę. Podanie produktów pszennych przed ukończeniem
Mały nie jest uczulony na gluten ale dzięki za radę nic na siłę poczekam aż podrośnie.pozdrawiampierwszego roku życia może doprowadzić do uczulenia na gluten. Moja
córka dostałą za wcześnie chleb (posłuchałam się Babci) - przez
następne kilka miesięcy, dopóki żołądek nie ustabilizował się
nie było niczego co zawiera pszenicę. Na szczęście taki maluch nie używa
za wiele pieczywa - więc obeszło się bez pieczywa
bezglutenowego, pieczonego samodzielnie lub kupowanego wtedy z wielkim
trudem Myślę że gdybym się wtedy sprzeciwiła - może uczulenie nie
byłoby tak nasilone. Kto wie.
Moja też nie była uczulona. Nie miała alergii, która wyszła w testach.
A jednak...Ja po tej skórce od chleba (na pewno po niej - bo jedzenie było pod ścisłą kontrolą, ze względu na bardzo silną alergię) - przez dosyć długi czas leczyłam rany na ciele - reagowała skórnie na wszystkie alergeny plus rozwolnienie.
Ciasteczka z kleikiem ryżowym zamiast mąki i domowym dżemem czy powidłami. No i zamiast margaryny dałabym masło. Ewentualnie można ograniczyć ilość cukru, bo taki maluch jeśli nie jest regularnie karmiony słodyczami, nie poczuje różnicy a ciastka będą zdrowsze.
Wpisz w wyszukiwarkę ciasteczka z kleikiem i pojawi się kilka przepisów,
Normy z tego co czytałam teraz mocno się zmieniły i zaleca sie podawanie stopniowo glutenu dużo wcześniej niż kiedyś.