Forum

Kuchenne porady

wolne żółtka

  • Autor: iza1 Data: 2015-02-21 21:08:50

    mam ich 8 szt , co z nich zrobić oprócz mega kogla-mogla?

  • Autor: ekkore Data: 2015-02-21 21:22:27

    adwokata...

    Na spirytusie - wyjdzie bardzo gęsty, trzeba rozcieńczać do picia  -zresztą procenty tego wymagają.

    Polecam również tort dla dorosłych - spirytusowy adwokat tworzy doskonały krem http://wielkiezarcie.com/recipe28451.html

  • Autor: Wkn Data: 2015-02-21 21:26:39

    A kruche ciasto z 4 żółtek? A dwoma pozostałymi zagęścić sos śmietanowy do makaronu :)

    Ja zagęszczam żółtkami np. takie sosy:

    pieczarkowe

    http://wielkiezarcie.com/recipe109686.html

    http://wielkiezarcie.com/recipe112034.html

    sos z piersią z kurczaka - większa porcja:

    http://wielkiezarcie.com/recipe71888.html

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-02-22 06:54:59

    4 + 2 = 8 Ale cię złapałam!

  • Autor: Wkn Data: 2015-02-22 08:05:24

    Skąd mi się wzięło 6? Ale spoko - zrobi jedno ciasto i zagęści 2 sosy, albo 4 sosy

  • Autor: jannaj Data: 2015-02-22 09:33:52

    Wolność dla żółtek!

  • Autor: stokrotka390 Data: 2015-02-22 10:59:48

    Iza, makaron zrob, ususzysz i zuzyjesz kiedy zechcesz, pozdrawiam niedzielnie.

  • Autor: małpiatka Data: 2015-02-22 12:13:38

    Spaghetti alla carbonara.. Ja będę dziś robić na późne drugie danie z przepisu AggusiA - wykorzystasz 4 żółtka..

  • Autor: jolka60 Data: 2015-02-22 12:38:11

    Żółtkiem,samym lub ze śmietaną,"zaprawiam" zupę ogórkową i szczawiową.

    Możesz dodać do jajecznicy,zrobić np faworki,ciasto drożdżowe.Właściwie każde ciasto z użyciem żółtek lub całych jajek lub majonez.Robi się go bardzo łatwo,i naprawdę niedługo.

  • Autor: ewka63 Data: 2015-02-22 18:01:25

    8 żółtek, to w sam raz na chrust http://wielkiezarcie.com/recipe52583.html, tylko jeszcze 4 całe jaja dodasz ;)

  • Autor: iza1 Data: 2015-02-22 20:03:17

    dziękuję Wam, kochane:) chrustu nie umiem robić  padło na sos i kruche

Przejdź do pełnej wersji serwisu