Forum

Kuchenne porady

Szpryca do dekorowania ciast

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-03-08 20:28:09

    Jakiś czas temu coś sobie zamawiałam na allegro i przy okazji, za parę groszy, kupiłam szpryckę. Oczywiście, tanie mięso psy jedzą, więc szpryca nadaje się do...(...) ale na pewno nie do normalnego użytkowania.

    Bardzo proszę - podpowiedzcie, jakich szpryc używacie, jakiej firmy, ewentualnie jakieś namiary na sklep. Zależy mi na takiej, która się sprawdzi i przy ubieraniu ciast, i przy robieniu gniazdek czy ptysiów.

  • Autor: mggi63 Data: 2015-03-08 20:57:34

    A ładnie to tak zadać zagadkę a samemu pójść spać ?

  • Autor: iwciaG Data: 2015-03-08 21:17:05

    Dżani, jak będziesz miała okazję kupić w Lidlu, to polecam szczerze ichniejszą :))

  • Autor: aggusia35 Data: 2015-03-09 14:33:05

    No ja właśnie tak kupiłam i nie jestem zadowolona.

  • Autor: madina99 Data: 2015-03-09 09:43:57

    Używam rękawa cukierniczego  wg mnie najlepszy.Miałam już różne szprycki ale teraz tylko rękaw lub worek foliowy i różne tylki.

  • Autor: makusia Data: 2015-03-09 11:12:38

    Zgadzam się, rękaw najlepszy.

  • Autor: aggusia35 Data: 2015-03-09 14:34:08

    Ja dostałam od teściowej takie coś z rożnymi końcówkami i po rożnych przygodach ze szprycami pozostanę na razie przy rękawie.

  • Autor: a. Data: 2015-03-09 19:04:59

    A jaki rękaw kupić? Bo też już różne szpryce przerabiałam, i teraz rękaw to chciałabym kupić już raz a dobrze.

  • Autor: Bahati Data: 2015-03-09 11:14:47

    Rekawy jednorazowe, tylki Wiltona. Nie ma szans, zeby nie bylo dobrze. Ja nie uzywam, bo nie dekoruje. :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-03-09 11:22:52

    No, błagaaaam. Wpisuję na allegro "tylki" a znajduje mi "żelowy korek analny". Litości!

  • Autor: kayunia Data: 2015-03-09 11:38:18

    No, błagaaaam. Wpisuję na allegro "tylki" a znajduje mi "żelowy korek
    analny". Litości!

    Ja coś znalazłam, może się nada:

    http://allegro.pl/wilton-tylka-2d-do-dekoracji-duza-dekoracje-twd-i5150676737.html

  • Autor: Iloria Data: 2015-03-09 13:28:20

    hahahaahaha Dobrze jest się tak pośmiać na początek dnia.

    Kup sobie jednorazowe worki cukiernicze i tylki bądź końcówki cukienicze (dekoratorskie). Najwygodniejsze w użyciu, zdecydowanie lepsze niż szpryce. Ja zaopatruje się w sklepie aledobre.pl

    Opakowanie worków (rękawów) to 30 szt za ok 19 zł. Worki można spokojnie myć, nie musisz wyrzucać ich po jednym użyciu. Tylki to już droższa sprawa. Kosztują od 8 do 19zł. Tak mniej więcej.

    Ja kupiłam kiedyś szprycę w Lidlu. Na początku była super... ale się zepsuła :/ Wykruszyła się plastikowa uszczelka i masa zaczęła wyciekać bokiem. Zdecydowanie wygodniejsze w użyciu są rękawy cukiernicze + tylki. Łatwiej się do nich nakłada kolejne porcje i zdecydowanie łatwiej dozuje ilość masy.

    Pozdrawiam. Iloria

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-03-09 13:31:44

    Ogólne "dziękuję" bo mnie przekonałyście.

  • Autor: makusia Data: 2015-03-09 18:59:11

    Dżanino, ja mam taki, do tego tylki, bardzo fajnie się go myje, polecam :) http://allegro.pl/szpryca-30-cm-rekaw-cukierniczy-bawelna-gumowana-i4945912125.html

    Taką szprycę mam http://allegro.pl/szpryca-zestaw-do-ciastek-i-dekoracji-ciast-tortow-i5044533182.html, ale używam tylko do ciasteczek, do dekorowania nie bardzo się nadaje, chyba że ja nie umiem :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-03-10 11:02:23

    No tak! Baby ją jednak jakieś inne. Wlazłam na allegro kupić tylki, a kupiłam furę silikonowych form do pieczenia (bo mam dosyć swoich blaszek). :D Ale za chwile się skupię na tylkach.

  • Autor: Bahati Data: 2015-03-10 15:45:46

    Silikonowych powiadasz? Mi zupelnie nie pasuja, pozbylam sievwszystkich. :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-03-10 20:08:51

    Na drugi raz wyrzucaj w moją stronę!

  • Autor: Bahati Data: 2015-03-10 20:32:59

    Teraz mowisz, zes zainteresowana... Byly za grosze to kupilam bo ladniaste... ale dupowate bardziej. ;) mi ram w kuchni 3 blachy wystarczaja, duza, okragla i keksowka. Reszta sie kurzy. :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-03-10 20:53:53

    No a ja "resztę" postanowiłam wyrzucić. Ale na muffinki i na te bezczelne pasztety to musiałam. No i postanowienie, że w końcu uda mi się babka... A jak nie... to wyrzucę.

  • Autor: as Data: 2015-03-10 20:15:58

    Mi też silikonowe nie odpowiadają. 

  • Autor: makusia Data: 2015-03-10 16:29:17

    Silikonowe, to ja lubię tylko na babkę i muffiny ;)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-03-10 20:09:34

    Otóż to własnie + keksówki na pasztet (po ostatnich przygodach).

  • Autor: as Data: 2015-03-10 20:16:51

    Na pasztet to jednorazowe (aluminiowe)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-03-10 20:54:35

    Oszczędzam środowisko.

Przejdź do pełnej wersji serwisu