Jakiś czas temu coś sobie zamawiałam na allegro i przy okazji, za parę groszy, kupiłam szpryckę. Oczywiście, tanie mięso psy jedzą, więc szpryca nadaje się do...(...) ale na pewno nie do normalnego użytkowania.
Bardzo proszę - podpowiedzcie, jakich szpryc używacie, jakiej firmy, ewentualnie jakieś namiary na sklep. Zależy mi na takiej, która się sprawdzi i przy ubieraniu ciast, i przy robieniu gniazdek czy ptysiów.
hahahaahaha Dobrze jest się tak pośmiać na początek dnia.
Kup sobie jednorazowe worki cukiernicze i tylki bądź końcówki cukienicze (dekoratorskie). Najwygodniejsze w użyciu, zdecydowanie lepsze niż szpryce. Ja zaopatruje się w sklepie aledobre.pl
Opakowanie worków (rękawów) to 30 szt za ok 19 zł. Worki można spokojnie myć, nie musisz wyrzucać ich po jednym użyciu. Tylki to już droższa sprawa. Kosztują od 8 do 19zł. Tak mniej więcej.
Ja kupiłam kiedyś szprycę w Lidlu. Na początku była super... ale się zepsuła :/ Wykruszyła się plastikowa uszczelka i masa zaczęła wyciekać bokiem. Zdecydowanie wygodniejsze w użyciu są rękawy cukiernicze + tylki. Łatwiej się do nich nakłada kolejne porcje i zdecydowanie łatwiej dozuje ilość masy.
No tak! Baby ją jednak jakieś inne. Wlazłam na allegro kupić tylki, a kupiłam furę silikonowych form do pieczenia (bo mam dosyć swoich blaszek). :D Ale za chwile się skupię na tylkach.
Teraz mowisz, zes zainteresowana... Byly za grosze to kupilam bo ladniaste... ale dupowate bardziej. ;) mi ram w kuchni 3 blachy wystarczaja, duza, okragla i keksowka. Reszta sie kurzy. :)
No a ja "resztę" postanowiłam wyrzucić. Ale na muffinki i na te bezczelne pasztety to musiałam. No i postanowienie, że w końcu uda mi się babka... A jak nie... to wyrzucę.
Jakiś czas temu coś sobie zamawiałam na allegro i przy okazji, za parę groszy, kupiłam szpryckę. Oczywiście, tanie mięso psy jedzą, więc szpryca nadaje się do...(...) ale na pewno nie do normalnego użytkowania.
Bardzo proszę - podpowiedzcie, jakich szpryc używacie, jakiej firmy, ewentualnie jakieś namiary na sklep. Zależy mi na takiej, która się sprawdzi i przy ubieraniu ciast, i przy robieniu gniazdek czy ptysiów.
A ładnie to tak zadać zagadkę a samemu pójść spać ?
Dżani, jak będziesz miała okazję kupić w Lidlu, to polecam szczerze ichniejszą :))
No ja właśnie tak kupiłam i nie jestem zadowolona.
Używam rękawa cukierniczego wg mnie najlepszy.Miałam już różne szprycki ale teraz tylko rękaw lub worek foliowy i różne tylki.
Zgadzam się, rękaw najlepszy.
Ja dostałam od teściowej takie coś z rożnymi końcówkami i po rożnych przygodach ze szprycami pozostanę na razie przy rękawie.
A jaki rękaw kupić? Bo też już różne szpryce przerabiałam, i teraz rękaw to chciałabym kupić już raz a dobrze.
Rekawy jednorazowe, tylki Wiltona. Nie ma szans, zeby nie bylo dobrze. Ja nie uzywam, bo nie dekoruje. :)
No, błagaaaam. Wpisuję na allegro "tylki" a znajduje mi "żelowy korek analny". Litości!
No, błagaaaam. Wpisuję na allegro "tylki" a znajduje mi "żelowy korek
analny". Litości!
Ja coś znalazłam, może się nada:
http://allegro.pl/wilton-tylka-2d-do-dekoracji-duza-dekoracje-twd-i5150676737.html
hahahaahaha Dobrze jest się tak pośmiać na początek dnia.
Kup sobie jednorazowe worki cukiernicze i tylki bądź końcówki cukienicze (dekoratorskie). Najwygodniejsze w użyciu, zdecydowanie lepsze niż szpryce. Ja zaopatruje się w sklepie aledobre.pl
Opakowanie worków (rękawów) to 30 szt za ok 19 zł. Worki można spokojnie myć, nie musisz wyrzucać ich po jednym użyciu. Tylki to już droższa sprawa. Kosztują od 8 do 19zł. Tak mniej więcej.
Ja kupiłam kiedyś szprycę w Lidlu. Na początku była super... ale się zepsuła :/ Wykruszyła się plastikowa uszczelka i masa zaczęła wyciekać bokiem. Zdecydowanie wygodniejsze w użyciu są rękawy cukiernicze + tylki. Łatwiej się do nich nakłada kolejne porcje i zdecydowanie łatwiej dozuje ilość masy.
Pozdrawiam. Iloria
Ogólne "dziękuję" bo mnie przekonałyście.
Dżanino, ja mam taki, do tego tylki, bardzo fajnie się go myje, polecam :) http://allegro.pl/szpryca-30-cm-rekaw-cukierniczy-bawelna-gumowana-i4945912125.html
Taką szprycę mam http://allegro.pl/szpryca-zestaw-do-ciastek-i-dekoracji-ciast-tortow-i5044533182.html, ale używam tylko do ciasteczek, do dekorowania nie bardzo się nadaje, chyba że ja nie umiem :)
No tak! Baby ją jednak jakieś inne. Wlazłam na allegro kupić tylki, a kupiłam furę silikonowych form do pieczenia (bo mam dosyć swoich blaszek). :D Ale za chwile się skupię na tylkach.
Silikonowych powiadasz? Mi zupelnie nie pasuja, pozbylam sievwszystkich. :)
Na drugi raz wyrzucaj w moją stronę!
Teraz mowisz, zes zainteresowana... Byly za grosze to kupilam bo ladniaste... ale dupowate bardziej. ;) mi ram w kuchni 3 blachy wystarczaja, duza, okragla i keksowka. Reszta sie kurzy. :)
No a ja "resztę" postanowiłam wyrzucić. Ale na muffinki i na te bezczelne pasztety to musiałam. No i postanowienie, że w końcu uda mi się babka... A jak nie... to wyrzucę.
Mi też silikonowe nie odpowiadają.
Silikonowe, to ja lubię tylko na babkę i muffiny ;)
Otóż to własnie + keksówki na pasztet (po ostatnich przygodach).
Na pasztet to jednorazowe (aluminiowe)
Oszczędzam środowisko.