Forum

Kuchenne porady

Sokowirówka

• Autor: stillnox Data: 2015-03-17 13:31:07

Witajcie Kochani :-)

wiem,że zawsze na Waszą pomoc można tu liczyć i właśnie dziś przyszedł ten czas gdy  ,,na gwałt" potrzebuje Waszych podpowiedzi :-)

poszukuję ..... sokowirówki, najlepiej obrotowej, z właściwą mocą by mogła przerobić w ciągu dnia ze 1-2 kg warzyw .... owoców, twardych, miękkich ....

Jakie firmy polecacie, jakie modele, jakie macie doświadczenia i na co zwrócić uwagę w trakcie kupna??

Będę wdzięczna za każdą Waszą pomoc i radę.

Miłego dnia - Jola :-)

• Autor: gabigold Data: 2015-03-17 15:36:53

Ja mam wiekową już i używam najczęściej do ziemniaków na placki :D

Mam Zelmera.

• Autor: Herbaciana Data: 2015-03-17 18:30:03

Też mam stareńką i też zelmera. Rozdrobni dosłownie wszystko, ale przy bardzo twardych jest głośna. Ciekawe tylko, czy teraz ta firma robi równie wytrzymałe, bo mikser w czasie roku użytkowania pięć razy był w naprawie. Horror. Życzę udanego zakupu.

• Autor: gabigold Data: 2015-03-17 18:36:12

Moja kiedyś była częściej używana ,chciałam ją nawet ponad mies temu już wystawić k śmietnika  z karteczką ,że dobra ale syn zaczął sobie soki robić i została :)

• Autor: Kormag Data: 2015-03-17 19:16:21

Jeżeli masz zamiar pić świeże soki to odradzam sokowirówkę a polecam wyciskarkę do owoców i warzyw, sam posiadam firmy omega, wyciska wszystko cudnie od traw, liści rukoli począwszy po marchew seler twarde warzywa i owoce skończywszy, cena nie mała bo ok. 1500zł ale na zdrowiu nie oszczędzałem :). aha warto wspomnieć, że gwarancja na silnik i części jest aż na 10 lat co przy dzisiejszych sprzętach jest raczej rzadko spotykane. 

• Autor: stillnox Data: 2015-03-17 20:22:41

witaj, wlaśnie zaczęłam rozważać też zakup wyciskarki .... dokopałam się do ich opisów :P

muszę jeszcze poczytać

Przejdź do pełnej wersji serwisu