To jest taka uniwersalna babka, a skorupkowa to taka nasza domowa nazwa, bo na wierzchu powstaje skorupka po upieczeniu. Jest dobra, bo można do niej dodać co się tylko chce i nigdy nie wychodzi zakalec.
Witam, tez mam taka duza foremke. W moich przepisach mam babke wloska lub poszukaj przepisow, w ktorych jest ok. 2 1/2-3 szkl. maki i powinno byc dobrze, pozdrawiam i zycze powodzenia.
Proszę o podpowiedź jakie proporcje lub link do przepisu
Co prawda nigdy nie mierzyłam swojej formy, ale jest dość duża i piekę w niej moją babkę skorupkową. Ciasta powinno być ok. 2|3 formy.Powodzenia.
Co to za babka skorupkowa ?
To jest taka uniwersalna babka, a skorupkowa to taka nasza domowa nazwa, bo na wierzchu powstaje skorupka po upieczeniu. Jest dobra, bo można do niej dodać co się tylko chce i nigdy nie wychodzi zakalec.
Witam, tez mam taka duza foremke. W moich przepisach mam babke wloska lub poszukaj przepisow, w ktorych jest ok. 2 1/2-3 szkl. maki i powinno byc dobrze, pozdrawiam i zycze powodzenia.
Witam
dziękuję serdecznie za pomoc.
Pozdrawiam