Forum

Kuchenne porady

gotowanie serka typu philadelphia

  • Autor: ekkore Data: 2016-11-12 16:18:14

    Czy można gotować serek typu philadelphia - u mnie oryginalny będzie.
    Marzy mi się sernik gotowany pomiędzy makowymi blatami na święta - ale nie mam ochoty na własne eksperymenty.
    Może ktoś próbował?

  • Autor: megi65 Data: 2016-11-12 18:34:39

    Gotowanego sernika nie robiłam ale pieczony z serka philadelphia wyszedł znakomity .
    Logiczny nasuwa się wniosek - jeśli w wysokiej temp. serek zachował się przyzwoicie to i w serniku gotowanym będzie trzymał fason ..
    Masz moje przyzwolenie ... jakby co to reklamacje przyjmę na klatę ..wink2

  • Autor: ekkore Data: 2016-11-12 18:44:05

    No właśnie. Pieczony jest ekstra.
    Tyle, że ja nie jestem przekonana czy po zagotowaniu nie zrobi się breja - bo tutejszy nie przypomina naszego almette, już bliżej mu w konsystencji do serka topionego.

  • Autor: ekkore Data: 2016-11-12 18:55:12

    Ale właśnie wymyśliłam, że zamiast philadelphi mogę użyć ricotty - chyba nada się nawet bardziej.

  • Autor: megi65 Data: 2016-11-17 13:25:05

    I co .. zrobiłaś próbę generalna przed świetami .. ?
    Jak opcję wybrałaś ?

  • Autor: ekkore Data: 2016-11-18 16:22:04

    Próby robić nie będę, za krótki okres czasu, żeby potem się cieszyć ciastem na święta . 
    Zrobię z ricotty, jak sobie uświadomiłam już kiedyś myślałam , że ten typ sera powinien doskonale pasować .

Przejdź do pełnej wersji serwisu