Chciałabym kupić córce blender - jaki wybrać aby był dobry i miał dużą moc.Chciałabym też aby miał przystawkę z nożami do zmielenia.Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi i sugestie.
Ja kupiłam Zelmer (Prymus), ma dwa pojemniki z nożami (duży mięso mieli bardzo dobrze), tarkami do warzyw i owoców + tarcza do frytek. Jest średni, ale przy tak przystępnej cenie - nie narzekam. Oceniam go średnio - zostawia sporo ścinków niestartych. W porównaniu ze swoim poprzednikiem (starutkim zachodnio-niemieckim z lat 80-tych) wypada blado. Wiele zależy od kwoty, którą chcesz wydać. Ja wybrałam Zelmera, bo miał dobrą opinię i był tani. Warto przeglądać, dla porównania, strony ceneo i im podobne, polecam też sklep internetowy Klarstein (nie jest tani, ale solidny). Udanych zakupów życzę.
Ja mam dwa: jeden z Lidla (służy nam trzeci rok) - jest bardzo wytrzymały, ma metalową końcówkę (kupiliśmy go w sytuacji awaryjnej, gdy zapomnieliśmy zabrać na wyjazd już posiadany). A drugi mam już 8-9 lat! Braun.. Oba są wyposażone w te same dodatki, czyli pojemnik wysoki, pojemnik z nakładką do szatkowania i końcówkę do ubijania piany (tym ubijakiem z lidla to nawet ciasta kręciłam - ma moc, naprawdę!).. Jestem z obu bardzo zadowolona. Wówczas gdy kupowałam brauna, nie było (albo nie zwróciłam uwagi) tych z metalową końcówką - na pewno jest bardziej wytrzymała i z pewnością lepiej utrzymać ją w czystości.
Jeśli chcesz kupić córce fajną rzecz to proponuję kupić MAGIC MAXX. Kupiłam to cudeńko wiele lat temu w Makro. Kosztowało niewiele - myślałam chińszczyzna niedługo padnie a tu masz ponad 10 lat będzie. Ma w zestawie 2 rodzaje nożyków do miksowania i siekania, dzbanek do koktajli, pojemniki - 2 duże i 2 male, sokowirówkę itp.
Jest poręczny, nieduży, fajny do mielenia ziaren - obecnie jestem na etapie codziennego mielenia siemienia lnianego. Mam inne markowe blendery i miksery ale ten najpardziej mi się podoba. Musiałabyś poszukać w necie bo nie wiem gdzie teraz można kupić : kiedyś widziałam na grouponie. A co najważniejsze jest niedrogi........:)
Dziękuję wszystkim za okazane zainteresowanie i pomoc.Wraz z córką przeglądnęłyśmy ofertę i córka zdecydowała się na ten model Bosch ErgoMixx MSM67170.Doszła do wniosku,że taki w zupełności jej wystarczy.
Miałam już kilka blenderów. Taki wygrałam kilka lat temu w konkursie WŻ. Jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona.Właściwie nie stoi bezczynnie. Mechanizm ekstra. Zniszczyłam tylko trzepaczkę i mieszadło, ale szybko dokupiłam i nadal jest jak nowy. Gorąco polecam. http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/51273.jpg
Ja kupiłam Zelmer (Prymus), ma dwa pojemniki z nożami (duży mięso mieli bardzo dobrze), tarkami do warzyw i owoców + tarcza do frytek. Jest średni, ale przy tak przystępnej cenie - nie narzekam. Oceniam go średnio - zostawia sporo ścinków niestartych.
W porównaniu ze swoim poprzednikiem (starutkim zachodnio-niemieckim z lat 80-tych) wypada blado.
Wiele zależy od kwoty, którą chcesz wydać. Ja wybrałam Zelmera, bo miał dobrą opinię i był tani. Warto przeglądać, dla porównania, strony ceneo i im podobne, polecam też sklep internetowy Klarstein (nie jest tani, ale solidny).
Udanych zakupów życzę.
Zelmer Prymus to malakser nie blender
Aaa, no tak, chodziło o 'żyrafę'
Ja mam lidlową, tania i dobra (nie ma w ciągłej sprzedaży), polecam :))
Ja mam dwa: jeden z Lidla (służy nam trzeci rok) - jest bardzo wytrzymały, ma metalową końcówkę (kupiliśmy go w sytuacji awaryjnej, gdy zapomnieliśmy zabrać na wyjazd już posiadany). A drugi mam już 8-9 lat! Braun..
Oba są wyposażone w te same dodatki, czyli pojemnik wysoki, pojemnik z nakładką do szatkowania i końcówkę do ubijania piany (tym ubijakiem z lidla to nawet ciasta kręciłam - ma moc, naprawdę!).. Jestem z obu bardzo zadowolona. Wówczas gdy kupowałam brauna, nie było (albo nie zwróciłam uwagi) tych z metalową końcówką - na pewno jest bardziej wytrzymała i z pewnością lepiej utrzymać ją w czystości.
http://www.braunhousehold.com/pl-pl/producty/przygotowywanie-posilkow/blendery/multiquick-3-blender-rczny-mq-325-omelette
Jeśli chcesz kupić córce fajną rzecz to proponuję kupić MAGIC MAXX.
Kupiłam to cudeńko wiele lat temu w Makro. Kosztowało niewiele - myślałam chińszczyzna niedługo padnie a tu masz ponad 10 lat będzie. Ma w zestawie 2 rodzaje nożyków do miksowania i siekania, dzbanek do koktajli, pojemniki - 2 duże i 2 male, sokowirówkę itp.
Jest poręczny, nieduży, fajny do mielenia ziaren - obecnie jestem na etapie codziennego mielenia siemienia lnianego. Mam inne markowe blendery i miksery ale ten najpardziej mi się podoba. Musiałabyś poszukać w necie bo nie wiem gdzie teraz można kupić : kiedyś widziałam na grouponie. A co najważniejsze jest niedrogi........:)
Miałam już kilka blenderów. Taki wygrałam kilka lat temu w konkursie WŻ. Jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona.Właściwie nie stoi bezczynnie. Mechanizm ekstra. Zniszczyłam tylko trzepaczkę i mieszadło, ale szybko dokupiłam i nadal jest jak nowy. Gorąco polecam.
http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/51273.jpg