Poszukuję zabaw integracyjnych dla grupy dorosłych osób, powiązanych zawodowo. Wyjazd jest towarzyski, ma być wesoło...bo trzeba odreagować trudny okres w zakładzie. Zabawy mają być zróżnicowane, np. ruchowe, intelektualne, ze śpiewem, zręcznościowe itp. Może macie taką, która zawsze się sprawdza i wywołuje ogólną wesołość towarzystwa... Pomóżcie, mam tak zapchany kalendarz, że ledwie dyszę. Wiem, że Google ma ogrom propozycji, ale zależy mi na sprawdzonych pomysłach.
Jest podzial na dwie druzyny i prowadzacy, ktory ma spisane na kartkach pytania odnosnie danego tematu np. aktor (ka), film, piosenkarz ( ka) etc. Prowadzacy robi losowanie, ktora druzyna zaczyna pierwsza, podaje dziedzine i zadaje pytanie. Grupa dyskutuje ze soba tak,aby druzyna przeciwna ne slyszala i odpowiada, jesli jest dobrze, dostaje punkt, jesli odpowie zle, to pytanie przechodzi na druzyne przeciwna i podobnie jesli odpowiedza maja punkt, jesli nie, to prowadzacy podaje odpowiedz. Mozna to urozmaicic w jakis sposob, jak zabawa sie rozwinie :) Na poczatku kazdy sie stresuje a potem jest kupa smiechu, bez wzgledu czy to dziecko czy dorosly :) Polecam :)
Bywałam na takich zajęciach integracyjnych we Wrocławiu i jego okolicach: - kręgielnia (nagrody indywidualne i grupowe ), - 'poligon' z tarczami dla strzelców i łuczników, przejazdy kładami na czas (tor z mostkami i krętymi ścieżkami). Po wszystkim: smaczne jedzenie z grilla, grochówka, piwo/kola albo dobra knajpa z jeszcze lepszym żarciem i napitkami.
Początki zawsze były niemrawe, ale po krótkiej rozgrzewce nikt już nie narzekał i chętnie brał udział w zabawie. WAŻne: wygodne buty i ubrania :))
Poszukuję zabaw integracyjnych dla grupy dorosłych osób, powiązanych zawodowo. Wyjazd jest towarzyski, ma być wesoło...bo trzeba odreagować trudny okres w zakładzie. Zabawy mają być zróżnicowane, np. ruchowe, intelektualne, ze śpiewem, zręcznościowe itp. Może macie taką, która zawsze się sprawdza i wywołuje ogólną wesołość towarzystwa... Pomóżcie, mam tak zapchany kalendarz, że ledwie dyszę.
Wiem, że Google ma ogrom propozycji, ale zależy mi na sprawdzonych pomysłach.
Jest podzial na dwie druzyny i prowadzacy, ktory ma spisane na kartkach pytania odnosnie danego tematu np. aktor (ka), film, piosenkarz ( ka) etc. Prowadzacy robi losowanie, ktora druzyna zaczyna pierwsza, podaje dziedzine i zadaje pytanie. Grupa dyskutuje ze soba tak,aby druzyna przeciwna ne slyszala i odpowiada, jesli jest dobrze, dostaje punkt, jesli odpowie zle, to pytanie przechodzi na druzyne przeciwna i podobnie jesli odpowiedza maja punkt, jesli nie, to prowadzacy podaje odpowiedz. Mozna to urozmaicic w jakis sposob, jak zabawa sie rozwinie :) Na poczatku kazdy sie stresuje a potem jest kupa smiechu, bez wzgledu czy to dziecko czy dorosly :) Polecam :)
Bywałam na takich zajęciach integracyjnych we Wrocławiu i jego okolicach:
- kręgielnia (nagrody indywidualne i grupowe ),
- 'poligon' z tarczami dla strzelców i łuczników, przejazdy kładami na czas (tor z mostkami i krętymi ścieżkami).
Po wszystkim: smaczne jedzenie z grilla, grochówka, piwo/kola albo dobra knajpa z jeszcze lepszym żarciem i napitkami.
Początki zawsze były niemrawe, ale po krótkiej rozgrzewce nikt już nie narzekał i chętnie brał udział w zabawie.
WAŻne: wygodne buty i ubrania :))