Jutro sławetny dzień kobiet. Czy, drogie panie, spodziewacie się, że Wasi panowie uczczą tą święto? Dostajecie kwiaty, słodycze albo wyjście do teatru czy 8 marca jest u Was traktowany jak każdy inny zwykły dzień w roku?
U nas będzie śmiesznie, ja nic nie dostanę, ponieważ tego święta nie obchodzimy, ale zamierzam upiec (sobie?) kruche kwiatki na patykach nadziewane marmoladą - ciekawe, czy się udadzą :)
U nas jest zabawnie... Na jednego M.przypada 5 bab w rodzinie i zeby mu sie skladanie zyczen nie znudzilo imieniny Stefana. ;) chyba kupimy M.prezent za to, ze wytrzymuje w takich warunkach. ;)
Uczciliśmy w niedzielkę Dzień Kobiet, w tygodniu nie ma czasu i siły na balowanie. I tak, znowu, napiekłam drożdżówek i pizzy, które podlaliśmy łinkiem. Jutro mogę dostać: poranną kawusię, a wieczorkiem ??? Może czekoladki albo zaproszenie do kina (na świętego 'kiedyś'). Pędzę świąteczne ciasto zagniatać, drożdżowe :))
A nie spodziewam się.:) Nie ma znaczenia dla mnie ten dzień. ostatnio byliśmy razem na Walentynkach, ale nie dlatego, że Walentynki tylko dlatego, że dawno nigdzie nie byliśmy. Jak coś chce to głośno o tym mówię i nie ma znaczenia, że nie ma okazji. W sobotę chciałam sobie kupić kwiaty na stół do jadalni. Akurat z mężem na zakupach byłam. Myślałam o jakimś krokusie w doniczce lub tulipanie, a tu takie piękne kwiat zobaczyłam fioletowe w różowej doniczce. No i maż zapłacił, znaczenia dla mnie to nie ma, bo przecież to nasz dom dzięki temu piękniejszy będzie:) Całusa pewnie jutro dostanę, a reszta nie ma znaczenia.
Już mialem coś z tej okazji napisać dla Pań....... ale skoro nie obchodzicie to czuję się zwolniony z obowiązku składania życzeń. Tak trzymać. Kobiety dają, czy nie dają, to i tak są szczęśliwe, że są proszone.
A mnie się wydaje, że te które piszą, że nie obchodzą tego dnia - to dlatego, że ich "Pan" tego święta nie obchodzi i nic Pani nie kupuje. Bo przecież każda na Dzień Kobiet dostać by coś chciała, nawet ja, która dostanie zapewne zdechłego tulipana :D
Kurcze, o ile mnie pamiec nie myli to od 8 lat dostajemy po kwiatku i ulubionej czekoladzie. :) kazda okazja, by dostac prezent dobra, bez okazji tez, choc to takie...nijakie. :) na okolicznosc liczy sie podwojnie!
Ja się nie spodziewam i w specjalny sposób jak napisałam nie obchodzę, ale zawsze jest miło jak ktoś z jakimś miłym gestem wyjdzie. Dostałam bukiet tulipanów od męża :)
Witam,w domu pewnie dostanę kwiaty przynajmniej zawsze dostawałam nie ukrywam że to miłe Chcę Wam powiedzieć o tym co dzieje się u mnie w pracy my 3 kobiety dostajemy po róży panom my przynosimy cukierki i kawę i było ok, w tym roku dwóm moim koleżankom coś odbiło postanowiły jeszcze kupić masę różnych ciastek .Dodatkowo za 2 dni jest dzień mężczyzny i mamy składać się na alkohol i kiełbasę dla nich ok 25 osób .Nie miała bym nic przeciw temu gdyby traktowali nas jakoś normalnie ale według mnie to chamy i dupki w większości .Niestety nie wyłamię się i muszę się na to wszystko zgodzić tak jak pisałam jest nas trzy Więc jakoś mi do tej pracy jutro nie spieszno Napiszecie mi że jezeli nie chcę to nie muszę ,ale muszę bo cholera jest nas trzy a oni na to nie zasłużyli jestem też pewna ze większość na tą imprezę nie przyjdzie bo każdy to ma daleko ...Nie znoszę takiego wchodzenia w D.....bez mydła .Fajnie by było jak by było normalnie ale jakoś nie jest .
Cóż zawsze tak jest, że nie każdy podziela poglądy i chęci większości. Nie przejmuj się tym. Zrób dobrą minę do złej gry i przygotuj sobie słodki tekst w stylu, że ach dziękujesz, ale wolałabyś, żeby dzień kobiet był przez cały rok, a wtedy to już 8 marca różyczki przynosić nie muszą
Tak właśnie zrobię choć wolałabym powiedzieć im co o nich myślę .Pocieszam się tym , że co mnie nie zabije to mnie wzmocni ale ..... Oni w stadzie są mocni pojedynczo do zniesienia ot chory gatunek .
Od prezentów to urodziny, imieniny, Boże Narodzenie są. Są spersonalizowane, dedykowane dla osoby.
Wszelkie inne okazje są miłym dowodem pamięci. Może być kwiatek, czekoladka a równie dobrze ustalone wcześniej i wspólnie wyjście na jedzenie czy jakiś wyjazd wcześniej czy później, gdy wiadomo, że i tak pojedziemy.
Jeżeli idzie o rocznicę ślubu, to preferuję jakiś zakup, z którego pożytek będziemy mieć oboje czy nawet cała rodzina albo jakaś podróż na dłuższy czas. Byle nie niespodzianki, bo Ślubny nie jest w tym dobry. I raczej więcej z tego dobrej miny do złej gry, niż prawdziwej radości. Nauczona doswiadczeniem, mówię co chcę, pokazuję paluchem, zostawiając przyjemność płacenia, co za różnica i tak z tego samego budżetu.
Z ostatniego prezentu z lancomy, wielkiego zestawu malowideł, najwięcej radochy ma Młoda, bo ja dostałam uczulenia.hehehe.
W tym roku z okazji jutra będą czekoladki dla Młodej oraz jakieś dolarki do tego. Miało być wyjście na pizzę, ale Młoda wróciła ze szkoły z wymiotami, dobrze chociaż, że pojechała samochodem, to była w domu szybko, więc pewnie przeciagnie się w czasie
Raz w roku, szczególny, świąteczny dzień mamy, gdy z okazji Dnia Kobiet, życzenia paniom składamy. Rankiem, zaspani panowie do kwiaciarni pilnie biegają, kwiatki, bukiety, prezenty, dla swoich pań zamawiają. Czy to dorosły, czy młodzieniec, każdy ten dzień pamięta, że w kwiatku, który wręczamy damie, jest miłość zaklęta. Uśmiech pań, jest to nasza nagroda za całe te starania, ten żar w oczach i te cudne usta tak chętne do całowania. Kobiety, panie, panienki, jak bardzo Was zawsze kochamy, na jeden Wasz gest nie tylko siebie, wszystko Wam oddamy. Ile już westchnień miłosnych, poematów, dla Was ułożono, nazwano Was boskimi istotami, na piedestał ustawiono. Wojny dla pozyskania Waszej miłości w historii wywołano, w imię miłości zrobiono wiele szaleństw, tak Was kochano. Teraz już szybko bo czasu brakuje, zbędnie nie gadam, każdej pani w to Jej święto, życzenia osobiście składam, samych uśmiechów, kwiatów naręcza wręcz bez liku, miłego dnia, radosnego, bez żadnego zbędnego krzyku. By dzisiaj, każda pani kwiatka od swojego lubego dostała, żeby była radosna, kłopotami się nie zamartwiała. Aby panowie, codziennie przed Wami na kolana padali, Wam, kochane kobiety swoje hołdy i kwiaty składali. Żeby te wszystkie życzenia to w sobie dziś miały, były szczere, serdeczne i do tego, zawsze się spełniały
Lajanku nasz kochany, myślałam, że dodasz okazjonalny wiersz już pod starym nickiem z odzyskanego konta, a tu nic... nie ociągaj się
Śniadanko serduszkowe z okazji dnia kobiet już sobie zrobiłam, teraz odmeldowuję się zrobić na podwieczorek mus czekoladowo-bananowy, trzymajcie kciuki, żeby się udał, bo przepisu nie mam i szukać nie zamierzam :D
Szczerze mowiac.........dynda mi to swieto.Moj "gentelman" zaprosil jednak dwie kochane siostrzyczki( Asie i Basie) na wytworna kolacje.Niestety po intensywnych zjazdach,dzisiaj do Szwajcari.......(strefa wolnoclowa) moja siostra prawie zasypiala nad talerzem.Ja jestem nocny "marek" i musialam tu jednak zagladnac.
Ja się spodziewałam super koszulki z nadrukiem z tej strony http://ideashirt.pl/pomysly/koszulki-z-nadrukiem/smieszne-koszulki no ale czego się miałam spodziewać, jak pokazałam paluchem mojemu facetowi, że właśnie taką chcę Ale oprócz tego postarał się i dostałam jeszcze piękne tulipany i ciasteczko.
Jutro sławetny dzień kobiet. Czy, drogie panie, spodziewacie się, że Wasi panowie uczczą tą święto?
Dostajecie kwiaty, słodycze albo wyjście do teatru czy 8 marca jest u Was traktowany jak każdy inny zwykły dzień w roku?
U nas będzie śmiesznie, ja nic nie dostanę, ponieważ tego święta nie obchodzimy, ale zamierzam upiec (sobie?) kruche kwiatki na patykach nadziewane marmoladą - ciekawe, czy się udadzą :)
U nas jest zabawnie... Na jednego M.przypada 5 bab w rodzinie i zeby mu sie skladanie zyczen nie znudzilo imieniny Stefana. ;) chyba kupimy M.prezent za to, ze wytrzymuje w takich warunkach. ;)
Uczciliśmy w niedzielkę Dzień Kobiet, w tygodniu nie ma czasu i siły na balowanie. I tak, znowu, napiekłam drożdżówek i pizzy, które podlaliśmy łinkiem.
Pędzę świąteczne ciasto zagniatać, drożdżowe :))
Jutro mogę dostać: poranną kawusię, a wieczorkiem ??? Może czekoladki albo zaproszenie do kina (na świętego 'kiedyś').
A nie spodziewam się.:) Nie ma znaczenia dla mnie ten dzień. ostatnio byliśmy razem na Walentynkach, ale nie dlatego, że Walentynki tylko dlatego, że dawno nigdzie nie byliśmy. Jak coś chce to głośno o tym mówię i nie ma znaczenia, że nie ma okazji. W sobotę chciałam sobie kupić kwiaty na stół do jadalni. Akurat z mężem na zakupach byłam. Myślałam o jakimś krokusie w doniczce lub tulipanie, a tu takie piękne kwiat zobaczyłam fioletowe w różowej doniczce. No i maż zapłacił, znaczenia dla mnie to nie ma, bo przecież to nasz dom dzięki temu piękniejszy będzie:) Całusa pewnie jutro dostanę, a reszta nie ma znaczenia.
Już mialem coś z tej okazji napisać dla Pań....... ale skoro nie obchodzicie to czuję się zwolniony z obowiązku składania życzeń. Tak trzymać.
Kobiety dają, czy nie dają, to i tak są szczęśliwe, że są proszone.
A mnie się wydaje, że te które piszą, że nie obchodzą tego dnia - to dlatego, że ich "Pan" tego święta nie obchodzi i nic Pani nie kupuje. Bo przecież każda na Dzień Kobiet dostać by coś chciała, nawet ja, która dostanie zapewne zdechłego tulipana :D
Kurcze, o ile mnie pamiec nie myli to od 8 lat dostajemy po kwiatku i ulubionej czekoladzie. :) kazda okazja, by dostac prezent dobra, bez okazji tez, choc to takie...nijakie. :) na okolicznosc liczy sie podwojnie!
Ja się nie spodziewam i w specjalny sposób jak napisałam nie obchodzę, ale zawsze jest miło jak ktoś z jakimś miłym gestem wyjdzie. Dostałam bukiet tulipanów od męża :)
Witam,w domu pewnie dostanę kwiaty przynajmniej zawsze dostawałam nie ukrywam że to miłe Chcę Wam powiedzieć o tym co dzieje się u mnie w pracy my 3 kobiety dostajemy po róży panom my przynosimy cukierki i kawę i było ok, w tym roku dwóm moim koleżankom coś odbiło postanowiły jeszcze kupić masę różnych ciastek .Dodatkowo za 2 dni jest dzień mężczyzny i mamy składać się na alkohol i kiełbasę dla nich ok 25 osób .Nie miała bym nic przeciw temu gdyby traktowali nas jakoś normalnie ale według mnie to chamy i dupki w większości .Niestety nie wyłamię się i muszę się na to wszystko zgodzić tak jak pisałam jest nas trzy Więc jakoś mi do tej pracy jutro nie spieszno Napiszecie mi że jezeli nie chcę to nie muszę ,ale muszę bo cholera jest nas trzy a oni na to nie zasłużyli jestem też pewna ze większość na tą imprezę nie przyjdzie bo każdy to ma daleko ...Nie znoszę takiego wchodzenia w D.....bez mydła .Fajnie by było jak by było normalnie ale jakoś nie jest .
Cóż zawsze tak jest, że nie każdy podziela poglądy i chęci większości. Nie przejmuj się tym. Zrób dobrą minę do złej gry i przygotuj sobie słodki tekst w stylu, że ach dziękujesz, ale wolałabyś, żeby dzień kobiet był przez cały rok, a wtedy to już 8 marca różyczki przynosić nie muszą
Tak właśnie zrobię choć wolałabym powiedzieć im co o nich myślę .Pocieszam się tym , że co mnie nie zabije to mnie wzmocni ale .....
Oni w stadzie są mocni pojedynczo do zniesienia ot chory gatunek .
Od prezentów to urodziny, imieniny, Boże Narodzenie są. Są spersonalizowane, dedykowane dla osoby.
Wszelkie inne okazje są miłym dowodem pamięci. Może być kwiatek, czekoladka a równie dobrze ustalone wcześniej i wspólnie wyjście na jedzenie czy jakiś wyjazd wcześniej czy później, gdy wiadomo, że i tak pojedziemy.
Jeżeli idzie o rocznicę ślubu, to preferuję jakiś zakup, z którego pożytek będziemy mieć oboje czy nawet cała rodzina albo jakaś podróż na dłuższy czas.
Byle nie niespodzianki, bo Ślubny nie jest w tym dobry. I raczej więcej z tego dobrej miny do złej gry, niż prawdziwej radości. Nauczona doswiadczeniem, mówię co chcę, pokazuję paluchem, zostawiając przyjemność płacenia, co za różnica i tak z tego samego budżetu.
Z ostatniego prezentu z lancomy, wielkiego zestawu malowideł, najwięcej radochy ma Młoda, bo ja dostałam uczulenia.hehehe.
W tym roku z okazji jutra będą czekoladki dla Młodej oraz jakieś dolarki do tego. Miało być wyjście na pizzę, ale Młoda wróciła ze szkoły z wymiotami, dobrze chociaż, że pojechała samochodem, to była w domu szybko, więc pewnie przeciagnie się w czasie
Miłość
Raz w roku, szczególny, świąteczny dzień mamy,
gdy z okazji Dnia Kobiet, życzenia paniom składamy.
Rankiem, zaspani panowie do kwiaciarni pilnie biegają,
kwiatki, bukiety, prezenty, dla swoich pań zamawiają.
Czy to dorosły, czy młodzieniec, każdy ten dzień pamięta,
że w kwiatku, który wręczamy damie, jest miłość zaklęta.
Uśmiech pań, jest to nasza nagroda za całe te starania,
ten żar w oczach i te cudne usta tak chętne do całowania.
Kobiety, panie, panienki, jak bardzo Was zawsze kochamy,
na jeden Wasz gest nie tylko siebie, wszystko Wam oddamy.
Ile już westchnień miłosnych, poematów, dla Was ułożono,
nazwano Was boskimi istotami, na piedestał ustawiono.
Wojny dla pozyskania Waszej miłości w historii wywołano,
w imię miłości zrobiono wiele szaleństw, tak Was kochano.
Teraz już szybko bo czasu brakuje, zbędnie nie gadam,
każdej pani w to Jej święto, życzenia osobiście składam,
samych uśmiechów, kwiatów naręcza wręcz bez liku,
miłego dnia, radosnego, bez żadnego zbędnego krzyku.
By dzisiaj, każda pani kwiatka od swojego lubego dostała,
żeby była radosna, kłopotami się nie zamartwiała.
Aby panowie, codziennie przed Wami na kolana padali,
Wam, kochane kobiety swoje hołdy i kwiaty składali.
Żeby te wszystkie życzenia to w sobie dziś miały,
były szczere, serdeczne i do tego, zawsze się spełniały
Lajanku nasz kochany, myślałam, że dodasz okazjonalny wiersz już pod starym nickiem z odzyskanego konta, a tu nic... nie ociągaj się
Śniadanko serduszkowe z okazji dnia kobiet już sobie zrobiłam, teraz odmeldowuję się zrobić na podwieczorek mus czekoladowo-bananowy, trzymajcie kciuki, żeby się udał, bo przepisu nie mam i szukać nie zamierzam :D
U mnie na obiad z racji dnia kobiet będą ziemniaki z koperkiem i kefirem. A co.
Młoda wydobrzala, ale dzisiaj ma mecz i wróci o nie wiadomo której.
Ja też bezczelnie robię odgrzewki z wczoraj i podam ryż z sosem pieczarkowym, a co :D
Za to mus czekoladowo-bananowy na podwieczorek już siedzi w lodówce :)
A ja zaszalałam wczoraj i dowarościowałam się jeszcze u fryzjera :D
Szczerze mowiac.........dynda mi to swieto.Moj "gentelman" zaprosil jednak dwie kochane siostrzyczki( Asie i Basie) na wytworna kolacje.Niestety po intensywnych zjazdach,dzisiaj do Szwajcari.......(strefa wolnoclowa) moja siostra prawie zasypiala nad talerzem.Ja jestem nocny "marek" i musialam tu jednak zagladnac.
Ja się spodziewałam super koszulki z nadrukiem z tej strony http://ideashirt.pl/pomysly/koszulki-z-nadrukiem/smieszne-koszulki no ale czego się miałam spodziewać, jak pokazałam paluchem mojemu facetowi, że właśnie taką chcę
Ale oprócz tego postarał się i dostałam jeszcze piękne tulipany i ciasteczko.
No teraz modne są koszulki 3D ........Ale co reklama to reklama.
Prawda? Ja dostałam bukiet pięknych żółtych tulipanów, które stoją do dziś.. No i buziaka..:) Dla mnie wystarczy..;)