No hummus jest zawsze z ciecierzycy. Może być z dodatkami - ja najbardziej preferuje sam - bo wtedy najbardziej czuć sezamowy smak. Nigdy nie kupowałam gotowego, zawsze robię sama.
Do czego użyć - w moim przypadku to smarowidło do chleba - tak uwielbiam, na to plasterek pomidora - poezja.
Natomiast używa się tego również jako dipu do chipsów a także surowych warzyw - micha marchewek, selera naciowego, brokułów - przed każdym gryzem maczane w sosie.
Pastę z awokado - zakładam, że guacamole używa się w podobny sposób - z chipsami albo surowymi warzywami. Albo jako smarowidło. Ja akurat zwolenniczką nie jestem - bo zbyt bezpłciowe. Jeszcze zjadliwe dla mnie jest z czosnkiem, kolendrą i świeżymi pomidorami, które nie spotkały się z lodówką, pokrojonymi w kostkę oraz jalapenio. Z minimalną ilością cytryny
kupiłam 2 opakowania hummusu -
1 z ciecierzycy
2 dip ze świeżego awokado
do czego mam to użyć ? Proszę Was o podpowiedzi:)
No hummus jest zawsze z ciecierzycy.
Może być z dodatkami - ja najbardziej preferuje sam - bo wtedy najbardziej czuć sezamowy smak. Nigdy nie kupowałam gotowego, zawsze robię sama.
Do czego użyć - w moim przypadku to smarowidło do chleba - tak uwielbiam, na to plasterek pomidora - poezja.
Natomiast używa się tego również jako dipu do chipsów a także surowych warzyw - micha marchewek, selera naciowego, brokułów - przed każdym gryzem maczane w sosie.
Pastę z awokado - zakładam, że guacamole używa się w podobny sposób - z chipsami albo surowymi warzywami. Albo jako smarowidło.
Ja akurat zwolenniczką nie jestem - bo zbyt bezpłciowe. Jeszcze zjadliwe dla mnie jest z czosnkiem, kolendrą i świeżymi pomidorami, które nie spotkały się z lodówką, pokrojonymi w kostkę oraz jalapenio.
Z minimalną ilością cytryny
ślicznie dziękuję :)