Co masz na myśli pod pojęciem serownik? Sernik czy seromak. Tak czy siak do żadnego nie daję proszku do pieczenia, także do kruchego czy maslanego (maslo i mąka migdałowa) spodu. Jedynie gdy sernik jest w cieście ucieranym coś w stylu Izaury, wtedy do ciasta, masa serowa bez.
Blogi cukiernicze: *sernik to deser, nie ciasto /?? jak dla mnie to jest to samo , chyba że zjadam ciasto zamiast posiłku, bo i tak bywa/; ** nie, nie dodaje się proszku do pieczenia /jeśli ma być puszysty to lepiej go troszkę dodać wg mnie, same ubite z cukrem białka nie utrzymają ciężkiej masy serowo-maślano-jajecznej/.
Czy do serownika dodaje się proszek do pieczenia jak do innych ciast?
Co masz na myśli pod pojęciem serownik?
Sernik czy seromak.
Tak czy siak do żadnego nie daję proszku do pieczenia, także do kruchego czy maslanego (maslo i mąka migdałowa) spodu.
Jedynie gdy sernik jest w cieście ucieranym coś w stylu Izaury, wtedy do ciasta, masa serowa bez.
Chodzi o tradycyjny serownik.
https://www.gov.pl/web/rolnictwo/serownik-sernik-handzlowski
Blogi cukiernicze:
*sernik to deser, nie ciasto /?? jak dla mnie to jest to samo , chyba że zjadam ciasto zamiast posiłku, bo i tak bywa/;
** nie, nie dodaje się proszku do pieczenia /jeśli ma być puszysty to lepiej go troszkę dodać wg mnie, same ubite z cukrem białka nie utrzymają ciężkiej masy serowo-maślano-jajecznej/.