Forum

Rozmowy wolne i frywolne

ŚDM

• Autor: aggusia35 Data: 2016-07-31 21:11:12

Papież gościł  w moim mieście. Zastanawiam się czy macie swoje przemyślenia, refleksje z jego wizyty. Ja mam dużo w głowie i będę mieć dużo wspomnień gdyż bezpośrednio zaangażowałam się w to wydarzenie. Dwa dni ciężkiej pracy, ale było warto, wspomnienia na całe życie.

• Autor: tingra Data: 2016-07-31 21:28:35

Agnieszko wiem tylko, ze odwiedzil Oswiecim i bylo pokazane jak szedl sam.I co i co? Przywroci zycie milionom ofiar faszyzmu??? Wiesz , ze ja nie jestem religijna i tego typu szopki  sa nie dla mnie!

Napewno masz wspaniale wspomnienia na cale zycie i nikt Tobie tego nie odbierze!

• Autor: aggusia35 Data: 2016-08-01 08:33:19

Grażyna, czasami milczenie jest krzykiem, są miejsca w których słowa są niepotrzebne. U nas w Polsce była relacja na bieżąco w TV. Patrząc na sytuację jaka jest na świecie, daje to do myślenia.

• Autor: Basialis Data: 2016-07-31 23:13:47

Jestem zafascynowana.............."mlodzieza" i papiezem to bylo cudne!Mialam nadzieje, ze to zaklamanie jakos sie przelamie.Niestety te klekanie i calowanie "pierscienia" to bylo zaklamanie, by dopiac swego!Smutne to.

• Autor: aggusia35 Data: 2016-08-01 08:36:11

Masz racje, że zakłamanie. Sam kardynał Dziwisz wzbudza wiele kontrowersji.
    Sytuacja taka jedzie samochód ŚDM z jakimś biskupem, którego wiozą na msze. Potrzebowałam załatwić transport dla 1 osoby niepełnosprawnej. Pytam czy mają miejsce w samochodzie i mogą podwieźć, nie mogli bo wiozą biskupa.

• Autor: soraja Data: 2016-08-01 09:00:27

tingra jak nie masz o czym mówić to tez zamilcz, ucz się od mądrych ludzi,takich jak Papież.

Bo bredzisz ..głowa  cię boli? czy juz starość?

• Autor: Smosia Data: 2016-08-01 09:27:47

Niewiele słyszałam, prawie nie oglądałam, więc pozostaje tylko czytanie komentarzy.
    Całe szczęście, że nie było przykrych incydentów. Anioły (ochrona) dobrze wykonały swoją pracę. Szacuneczek dla wszystkich zaangażowanych w organizowanie imprezy 2thumbsup

• Autor: Herbaciana Data: 2016-08-01 20:36:09

Smosiu, nie szacuneczek a wielki szacungrin. Była tam moja córcia i choć wróciła niesamowicie zmęczona i trochę brudna( wiadomo, noc pod gołym niebem), to niesamowicie szczęśliwa i pełna uznania dla służb wszystkiego rodzaju.
    Agusiu, może wystarczyło poprosić  policję? Podobno podwozili bardzo chętnie np. zagubionych pielgrzymów.
    Piękne to wszystko było, oby tylko obecni tam nie tylko słyszeli, ale i słuchali i wzięli sobie do serca słowa papieża.My działaliśmy w czasie dni w diecezji, więc jakiś tam malutki wkładzik też mamy.
    Pozdrawiam.

• Autor: aggusia35 Data: 2016-08-01 20:49:11

Policja była oddelegowana do innych celów, najważniejsze, że się udało.

• Autor: mggi63 Data: 2016-08-02 07:11:02

Moja córka też była...wróciła brudna...głodna ale szczęśliwa :) Z tego co mówiła to policjanci byli bardzo pomocni i wyposażeni dosłownie we wszystko co powinni i nie powinni.Nie brakowało picia pielgrzymom ale z jedzeniem to już był problem tu ktoś coś niedoszacował.Żałuję,że ja nie mogłam uczestniczyć w tym świecie wiary ale jak patrzyłam na młodych pełnych radości i entuzjazmu to oczy mi się śmiały :)

• Autor: aggusia35 Data: 2016-08-02 08:35:59

Zgadza się policja spisała się na medal. Z jedzenie było, ale przy 2,5 mln ludzi trudno żeby wszyscy się doczekali. :)

• Autor: Herbaciana Data: 2016-08-03 08:31:11

Nie wiem, może zależało od tzw. pakietu, ale moja przywiozła jeszcze jako pamiątkę do domu niezrealizowane "talony" na posiłki. Twierdzi też, że oprócz lodów i jakichś smakołyków nic nie kupowali. Najbardziej smakowały jej jakieś tureckie czy greckie pierogi. Dodam jeszcze przysłowiową łyżkę dziegciu. Grupa mojej córki mieszkała w prywatnych domach i niestety gospodarze nie byli mili. Staram się zrozumieć, bo może był jakiś przymus przyjmowania gości, ale trzymanie ich pod drzwiami przez trzy godziny o 22 to chyba "przegięcie". Musiał interweniować tamtejszy proboszcz. Potem były wpuszczane, ale nawet na herbatę żadną nie mogły liczyć. Pozdrawiam wszystkich goszczących pielgrzymów!

• Autor: aggusia35 Data: 2016-08-03 20:30:32

A widzisz trzeba było mówić, że córcia będzie przyjęłabym ją u siebie. U mnie pod drzwiami nie musiałaby czekać :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu