Witam Wszystkich;-) Kochani,czy pomoglibyście mi ułożyć wierszyk o zdrowiu? ;-) Moja córunia ma na jutro do szkoły a jakoś mało nam do głowy przychodzi po tym weekendzie ;-)) , a tym bardziej rymowanka ;-/
Co zrobić aby zdrowym być? Na przykład dużo wody pić! Jeść owoce i warzywa, Gdyż to na cerę dobrze wpływa. Dużo biegać ,dużo ćwiczyć Aby więcej już nie przytyć! Zjadać jabłko i marchewkę, żeby ładną mieć sylwetkę, Unikać produktów z konserwantami A na deser zajadać się owocami. Każdy człowiek to samo Ci powie... że najważniejsze w życiu... jest przecież zdrowie.
Może warto było całą rodzinę zaangażować w układnie liryki i to już od piątku albo zrobić konkurs rodzinny . Tak na szybko , na kolanie ....
Zdrowie , zdróweczko gdy nam ubywa deczko czujemy się tak smutni i nieszczęśliwi, że szybko do przychodni biegniemy .. Ale trzeba pamiętać o tym ,że codzienna gimnastyka i witaminy to najlepsze zdrowia podwaliny .. Czy młody jesteś czy już dojrzały biegaj, pływaj wcinaj porcję szpinaku a będziesz szczęśliwy i zdrowy o chorowaniu nie będzie najmniejszej mowy .. ))
Witam Wszystkich;-)
Kochani,czy pomoglibyście mi ułożyć wierszyk o zdrowiu? ;-) Moja córunia ma na jutro do szkoły a jakoś mało nam do głowy przychodzi po tym weekendzie ;-)) , a tym bardziej rymowanka ;-/
Liczę na Waszą pomoc ;-)
Dziękuję
Co zrobić aby zdrowym być?
Na przykład dużo wody pić!
Jeść owoce i warzywa,
Gdyż to na cerę dobrze wpływa.
Dużo biegać ,dużo ćwiczyć
Aby więcej już nie przytyć!
Zjadać jabłko i marchewkę,
żeby ładną mieć sylwetkę,
Unikać produktów z konserwantami
A na deser zajadać się owocami.
Każdy człowiek to samo Ci powie...
że najważniejsze w życiu...
jest przecież zdrowie.
U f f f
Dziękuję baaardzo!! ;-))
przepiękny ;-))
dzięki ;-)))
Może warto było całą rodzinę zaangażować w układnie liryki i to już od piątku albo zrobić konkurs rodzinny
. Tak na szybko , na kolanie ....
Zdrowie , zdróweczko gdy nam ubywa deczko
czujemy się tak smutni i nieszczęśliwi,
że szybko do przychodni biegniemy ..
Ale trzeba pamiętać o tym ,że codzienna gimnastyka i witaminy
to najlepsze zdrowia podwaliny ..
Czy młody jesteś czy już dojrzały biegaj, pływaj
wcinaj porcję szpinaku a będziesz szczęśliwy i zdrowy
o chorowaniu nie będzie najmniejszej mowy .. ))
dziękuję ;-))