Witam, zwracam się do Was dobrzy ludzie z prośbą o pomoc, podpowiedź i dobre słowo :) Na wtorek potrzebuję czegoś na słodki poczęstunek do przedszkola córki, są organizowane zbiorowe urodziny. Dzieciaczków jest ok. 30. Potrzebuję sprawdzonego i szybkiego przepisu, niestety w poniedziałek będę mocno ograniczona czasowo. Proszę o pomysły. PS: pytałam nie ma ograniczeń typu bez laktozy, bez glutenu. Jedynie prośba o niebrudzące słodycze bo to grupa maluszków.
Ciasta w duużej blaszce, pokroić na małe porcyjki (ok. 30 będzie, z zapasem na dokładki): - drożdżówka z owocami lub serem; - murzynek z bakaliami; - ciasto z fantą lub innym napojem gazowanym i owocami, bakaliami (chyba najszybsze i zawsze wychodzi); - biszkoptowe z owocami i galaretką (cienka warstwa); - babka zebra ...
Jak potrzebne będą namiary- pisz, jak nie to powodzenia :)
Witam, zwracam się do Was dobrzy ludzie z prośbą o pomoc, podpowiedź i dobre słowo :)
Na wtorek potrzebuję czegoś na słodki poczęstunek do przedszkola córki, są organizowane zbiorowe urodziny. Dzieciaczków jest ok. 30.
Potrzebuję sprawdzonego i szybkiego przepisu, niestety w poniedziałek będę mocno ograniczona czasowo.
Proszę o pomysły.
PS: pytałam nie ma ograniczeń typu bez laktozy, bez glutenu. Jedynie prośba o niebrudzące słodycze bo to grupa maluszków.
Najprościej wafle przekładane lub bajaderki wielkości orzecha włoskiego bez polewy czekoladowej
Muffinki na pewno sie sprawdza.
Ciasta w duużej blaszce, pokroić na małe porcyjki (ok. 30 będzie, z zapasem na dokładki):
- drożdżówka z owocami lub serem;
- murzynek z bakaliami;
- ciasto z fantą lub innym napojem gazowanym i owocami, bakaliami (chyba najszybsze i zawsze wychodzi);
- biszkoptowe z owocami i galaretką (cienka warstwa);
- babka zebra ...
Jak potrzebne będą namiary- pisz, jak nie to powodzenia :)
ja jestem za muffinkami