witam szukam przepisu - pomysły na obiadowe piersi z kury bez smażenia, najlepiej do piekarnika, żaroodoprnego naczynia albo czymś podobnym dla 7 osób. Bardzo proszę o pomoc i dziękuję.
Gapa ze mnie, jak zwykle chcę pomagać w kucharzeniu a kury od kurczaka już nie odróżniam. Teraz dopiero przypomniałam sobie jak przeżuwałam godzinami kurze, białe mięsko z rosołu (aż mleczaki wypadały ). Piersi z kury rosołowej to już tylko do sosu/potrawki :))
A czy uwzględniasz obsmażenie piersi przed ich wstawieniem do piekarnika?-bo wtedy możesz zrobić wszelkiego rodzaju roladki lub kieszonki napełnione farszem.
A to zjadliwe będzie?? Biorąc pod uwagę, że na kurze z rosołu można sobie zęby połamać to czarno widzę takie mięsko po upieczeniu. Ale być może się mylę - nigdy nie eksperymentowałam z piersiami z kury, może rzeczywiście są mięciutkie i soczyste.
kochani , pieczenie piersi kury w piekarniku jest mozliwe, kiedyś zrobiłam z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipes/30020025 , ale zamiast na zaroodporne naczynia dałam na blache i wyszło pysznie ale obecnie szukam innych pomysłów na piersi kury bez smażenia z innymi składnikami . Dziękuję Wam za pomoc , jeśli macie jakieś inne przepisy podobne to chętnie skorzystam. Pozdrawiam
Moja droga piersi kury i kurczaka to bardzo zasadnicza różnica.Dlatego pytałam o jakie Ci chodzi.Piszesz o mięsie kurzym a dajesz przykład przepisu z mięsem kurczaka.Jeżeli poszukujesz potrawy potocznie mówiąc z piersi kurczaka to wpisz w wyszukiwarkę bo przepisów jest na maxa i nie wprowadzaj w błąd jak sama nie wiesz jakie mięso jadasz.
Tyż prawda! Skoro wiesz, że dobre i skoro uważasz, że można zrobić jak z kurczaka.... to przepisów masz od cholery. Zastanawia mnie, czy nikt już nic nie potrafi sam zrobić?
Ok, widzę ,że ostatnie posty są niemiłe, więc bardzo przepraszam wsztystkich za błąd. Ja zrozumiałam inaczej ,że piersi z kury to samo co mięso jak na kotleta. Spróbuję sama dalej szukać jakiś przepis, a temat na forum zostanie zamknięty. Jeszcze raz przepraszam.
witam
szukam przepisu - pomysły na obiadowe piersi z kury bez smażenia, najlepiej do piekarnika, żaroodoprnego naczynia albo czymś podobnym dla 7 osób. Bardzo proszę o pomoc i dziękuję.
O piersi z kury chodzi czy o kurczaka bo jest różnica?
piersi z kury :-)
Mogę polecić taki sprawdzony przepis (u nas bez majonezu):
http://wielkiezarcie.com/recipes/30015997
lub modyfikację tego pysznego mięska:
http://wielkiezarcie.com/recipes/30017497
Smacznego
Autorka postu prosi o przepis na piersi z kury a nie z kurczaka
Gapa ze mnie, jak zwykle chcę pomagać w kucharzeniu a kury od kurczaka już nie odróżniam. Teraz dopiero przypomniałam sobie jak przeżuwałam godzinami kurze, białe mięsko z rosołu (aż mleczaki wypadały ).
Piersi z kury rosołowej to już tylko do sosu/potrawki :))
A to zjadliwe będzie?? Biorąc pod uwagę, że na kurze z rosołu można sobie zęby połamać to czarno widzę takie mięsko po upieczeniu. Ale być może się mylę - nigdy nie eksperymentowałam z piersiami z kury, może rzeczywiście są mięciutkie i soczyste.
Dżani dlatego pytałam bo również tak samo myślę.
kochani ,
pieczenie piersi kury w piekarniku jest mozliwe, kiedyś zrobiłam z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipes/30020025 , ale zamiast na zaroodporne naczynia dałam na blache i wyszło pysznie ale obecnie szukam innych pomysłów na piersi kury bez smażenia z innymi składnikami . Dziękuję Wam za pomoc , jeśli macie jakieś inne przepisy podobne to chętnie skorzystam. Pozdrawiam
Moja droga piersi kury i kurczaka to bardzo zasadnicza różnica.Dlatego pytałam o jakie Ci chodzi.Piszesz o mięsie kurzym a dajesz przykład przepisu z mięsem kurczaka.Jeżeli poszukujesz potrawy potocznie mówiąc z piersi kurczaka to wpisz w wyszukiwarkę bo przepisów jest na maxa i nie wprowadzaj w błąd jak sama nie wiesz jakie mięso jadasz.
Tyż prawda!
Skoro wiesz, że dobre i skoro uważasz, że można zrobić jak z kurczaka.... to przepisów masz od cholery.
Zastanawia mnie, czy nikt już nic nie potrafi sam zrobić?
Ok, widzę ,że ostatnie posty są niemiłe, więc bardzo przepraszam wsztystkich za błąd. Ja zrozumiałam inaczej ,że piersi z kury to samo co mięso jak na kotleta. Spróbuję sama dalej szukać jakiś przepis, a temat na forum zostanie zamknięty. Jeszcze raz przepraszam.
Teraz to już w ogóle masło maślane. Podstawowy problem, to rozróżniasz kurę od kurczaka?