niebawem czeka mnie imprezka z okazji 50 rocznicy ślubu dziadków. Chciałam dla nich kupić coś specjalnego. Dziadkowie są wierzący, często podróżują do Częstochowy. Namiętnie robią zdjęcia ;-) zauważyłam dzięki nim że bardzo podobają się im witraże - często je fotografują. Zaczełam więc szukać dla nich takiego prezentu. Znalazłam sklep z lampami witrażowymi , lampami Tiffany Co o tym sądzicie? Czy coś takiego może ich ucieszyć? Z góry dzięki za rady !
Owszem lampy ładne, gustowne ale musisz wziąć pod uwagę czy pasują do wystroju wnętrza. Osobiście nie chciałabym dostać takiego prezentu na ''pięćdziesiątkę' . Za parę dni wybieram się też na podobną uroczystość do mojej dobrej znajomej ale wszelkie ''statyczne'' prezenty wykluczyliśmy. Fundujemy im wydłużony weekend w SPA.. lubią masaże i kąpiele wszelakie. Dodatkowo zawozimy szanownych jubilatów i odbieramy )). Inni moi znajomi fundują im aparat fotograficzny aby uwiecznili swoją ''podróż poślubną po 50 latach''
Moi teściowie na 50. rocznicę dostali od dzieci imprezę, coś jak wesele i wyjazd do Rzymu. Wiem, że koszty duże, ale może jest ktoś kto się "dorzuci". Powodzenia w wyborze życzę.
Jako wnuczka nie musisz się szarpac na drogie prezenty no chyba, że chcesz i Cię na to stać.
Myśmy kupili tyle, że na 90 urodziny cioci mężą piękny obraz ze skóry tyle, że z naszym śp. papieżem ale inne motywy też były i z dedykacją. Była zachwycona a piszesz, że dziadki mocno wierzące..... No taka podpowiedź. :)
Bardzo boje sie tych mocno, slepo wierzacych obojetnie w co! Oczywiscie moge szanowac wiare nie krzywdzaca nikogo...tylko powiedz mi czy taka wiara , religia naprawde istnieje ?
Tingra nikt Ciebie na będzie tu nawracał.Nie wierzysz i nie chcesz Twoja sprawa.Bardzo Cię proszę nie poddawaj w wątpliwość tego o czym nie masz pojęcia a zdecydowanie nie masz.
A o czym nie mam pojecia ? Nawracac mnie sie nie da, bo najpierw musialabym byc wierzaca gleboko, potem odejsc od wiary i dopiero wtedy mozna by dyskutowac o nawracaniu :D
Tingro, taka wiara i religia istnieje. I opiera się na miłości do bliźniego, ale trzeba chcieć o niej rozmawiać, nabywać wiedzy i wtedy się ją dostrzeże... :))
Jeśli kobita kończy 90 lat i jest zagorzłą katoliczką i o tym dobrze wiemy to czemu nie ? A co być jej kupiła : wejście do kosmetyczki czy modną bizuterię ?
Ciocia przeżyła obóz koncentracyjny, robili na niej badania ginekologiczne. Potem więzienie.......Głodowała. Może stąd jej ta wiara ?
My z mężem akurat też nie należymy do zagorzałych praktykujących i jak najdalej od Rydyka. Ale powiem Ci, że zaraz na drugi dzień kazała Mojemu powiesić obraz nad łóżkiem i widać, że była szczęśliwa :)
Ja bym kupila albo udziergala osobiscie sweter welniany, co stare kosci by ogrzewal na ostatnie lata zycia Cioci :)
Bardzo mi przykro, ze Ciocia przezyla horror faszyzmu!!!! Musi byc cudownym czlowiekiem jak potrafila wybaczyc Bogu za to co przezyla, pogodzic sie z losem , wierzyc gleboko w sile wyzsza i jej dobre zamiary !!!
O, przypomnialas mi ksiazke naszej Ani-Almira , tam motywem jest abazur ze skory ludzkiej...wrrr
Tingra, jest taki cytat dotyczący Holokaustu: "Ludzie ludziom zgotowali ten los". A także i inne powiedzenie, które oznacza niechęć, nienawiść lub nawet agresję jednego człowieka do drugiego, które brzmi: człowiek człowiekowi wilkiem". Niestety to właśnie człowiek potrafi nieraz wyrządzić drugiemu dużo krzywdy i cierpienia. Zamiast być jak brat, okazuje się być obcy i wrogi. Człowiek ma takie tendencje do przypisywania wszystkiego Stwórcy tylko nie sobie, bo tak jest najprościej zwalić swoje niepowodzenia na konto innych.
Hehe, trzymasz reke na pulsie.....ja tez nie zdazylam zobaczyc reklamy:) Autorka wogole nie bierze udzialu we wlasnym watku, ciekawe na co sie zdecydowala ....hihihihi
Ja zobaczyłam wątek jak jeszcze nikt nie odpowiadał. Link był ale ponieważ uznałam to za reklamę nie wchodziłam na podaną stronę i nie odpowiadałam bo uznałam, że nie ma sensu. Gdybym miała doradzić co kupić to powiedziała bym foto album ze zdjęć z ich życia. Tylko nie wiem jakie najstarsze zdjęcia udało by się znaleźć.
dzięki wszystkim za komentarze. Zdecydowaliśmy się na album , coś w rodzaju drzewa genealogicznego :-) a także lampę. Jestem pewna że im się to spodoba.
PS. Nie są fanatykami religijnymi, bez przesady. Zresztą komentarz typu " boję się tych mocno wierzących" jest śmieszny... Myślisz że mój już lewdo ruszający się dziadziuś mógłby Ci coś zrobić? :P na boga...
Drodzy,
niebawem czeka mnie imprezka z okazji 50 rocznicy ślubu dziadków. Chciałam dla nich kupić coś specjalnego. Dziadkowie są wierzący, często podróżują do Częstochowy. Namiętnie robią zdjęcia ;-) zauważyłam dzięki nim że bardzo podobają się im witraże - często je fotografują.
Zaczełam więc szukać dla nich takiego prezentu.
Znalazłam sklep z lampami witrażowymi , lampami Tiffany
Co o tym sądzicie? Czy coś takiego może ich ucieszyć? Z góry dzięki za rady !
Owszem lampy ładne, gustowne ale musisz wziąć pod uwagę czy pasują do wystroju wnętrza.
Osobiście nie chciałabym dostać takiego prezentu na ''pięćdziesiątkę' .
Za parę dni wybieram się też na podobną uroczystość do mojej dobrej znajomej ale wszelkie ''statyczne'' prezenty wykluczyliśmy.
Fundujemy im wydłużony weekend w SPA.. lubią masaże i kąpiele wszelakie.
Dodatkowo zawozimy szanownych jubilatów i odbieramy )).
Inni moi znajomi fundują im aparat fotograficzny aby uwiecznili swoją ''podróż poślubną po 50 latach''
Moi teściowie na 50. rocznicę dostali od dzieci imprezę, coś jak wesele i wyjazd do Rzymu. Wiem, że koszty duże, ale może jest ktoś kto się "dorzuci". Powodzenia w wyborze życzę.
Jako wnuczka nie musisz się szarpac na drogie prezenty no chyba, że chcesz i Cię na to stać.
Myśmy kupili tyle, że na 90 urodziny cioci mężą piękny obraz ze skóry tyle, że z naszym śp. papieżem ale inne motywy też były i z dedykacją.
Była zachwycona a piszesz, że dziadki mocno wierzące.....
No taka podpowiedź. :)
To reklama sklepu...dałyście się nabrać
soraja dygaj do kościoła bo od urodzienia Cie tam nie widzieli
A co tam dają???
Gratisy......:) I rozgrzeszenie dla grzeszników takich jak Ty :D
Zebyś Ty wiedziała ile maja grzechów, te co w kościele co tydzień siedzą...
a te co kazdego dnia uuuuuu :)
Wylezie ,nagrzeszy no i chcial nie chcial jutro znowu trza iść
Jestem w szoku! Obraz ze skory ! Czyjej skory???? Dedykacja ??? Czyja dedykacja ??? LO Matko ...to mi smierdzi moherem i "ojcem" Rydzykiem :((((((
Jeśli mocno wierzący i taki prezent ich uszczęśliwi? Każdy jest inny, a jeśli w swojej inności nie krzywdzi innych, to dobrze to uszanować :)
Bardzo boje sie tych mocno, slepo wierzacych obojetnie w co! Oczywiscie moge szanowac wiare nie krzywdzaca nikogo...tylko powiedz mi czy taka wiara , religia naprawde istnieje ?
Tingra nikt Ciebie na będzie tu nawracał.Nie wierzysz i nie chcesz Twoja sprawa.Bardzo Cię proszę nie poddawaj w wątpliwość tego o czym nie masz pojęcia a zdecydowanie nie masz.
A o czym nie mam pojecia ? Nawracac mnie sie nie da, bo najpierw musialabym byc wierzaca gleboko, potem odejsc od wiary i dopiero wtedy mozna by dyskutowac o nawracaniu :D
O wierze...rzecz jasna...
Tingro, taka wiara i religia istnieje. I opiera się na miłości do bliźniego, ale trzeba chcieć o niej rozmawiać, nabywać wiedzy i wtedy się ją dostrzeże... :))
Jeśli kobita kończy 90 lat i jest zagorzłą katoliczką i o tym dobrze wiemy to czemu nie ?
A co być jej kupiła : wejście do kosmetyczki czy modną bizuterię ?
Ciocia przeżyła obóz koncentracyjny, robili na niej badania ginekologiczne.
Potem więzienie.......Głodowała.
Może stąd jej ta wiara ?
My z mężem akurat też nie należymy do zagorzałych praktykujących i jak najdalej od Rydyka.
Ale powiem Ci, że zaraz na drugi dzień kazała Mojemu powiesić obraz nad łóżkiem i widać, że była szczęśliwa :)
A ze skóry chyba nie ludzkiej :) Choć kto wie :)
Iwett , bardzo podoba mi sie Twoja replika! :)
Nie bijesz, nie grozisz pieklem:DDD
Ja bym kupila albo udziergala osobiscie sweter welniany, co stare kosci by ogrzewal na ostatnie lata zycia Cioci :)
Bardzo mi przykro, ze Ciocia przezyla horror faszyzmu!!!! Musi byc cudownym czlowiekiem jak potrafila wybaczyc Bogu za to co przezyla, pogodzic sie z losem , wierzyc gleboko w sile wyzsza i jej dobre zamiary !!!
O, przypomnialas mi ksiazke naszej Ani-Almira , tam motywem jest abazur ze skory ludzkiej...wrrr
Buziaki! :)
Tingra, jest taki cytat dotyczący Holokaustu: "Ludzie ludziom zgotowali ten los". A także i inne powiedzenie, które oznacza niechęć, nienawiść lub nawet agresję jednego człowieka do drugiego, które brzmi: człowiek człowiekowi wilkiem". Niestety to właśnie człowiek potrafi nieraz wyrządzić drugiemu dużo krzywdy i cierpienia. Zamiast być jak brat, okazuje się być obcy i wrogi. Człowiek ma takie tendencje do przypisywania wszystkiego Stwórcy tylko nie sobie, bo tak jest najprościej zwalić swoje niepowodzenia na konto innych.
Lea znam ten cytat i powiedzenia :) Niestety taka jest prawda :( No i niestety fanatyzm religijny jest czesto powodem do nienawisci drugiego:(
Zyj i daj zyc innym - obojetnie koloru skory, pochodzenia, seksualizmu itd....:)
Tez mi to trochę na reklamę sklepu czy lamp wygląda.
Jasne,że reklama co do tego nie ma watpliwości :)
Ja tu nie widzę żadnej reklamy?
Gdzie macie adres czy link sklepu?
Pytanie jak każde inne z miliona tutaj zadanych.
Iwett link był, ale się zmył
jeszcze dwa dni temu......
Iwett,zalogowała się osóbka tego samego dnia i rzuciła temat na dzień dobry czy to normalne ?
Linka nie widziałam......???
A temat dobry jak każdy inny.
Temat podany: wejdz do konkretnego sklepu i oglądaj lampy"
to nie czytasz na co odpowiadasz?
no mowie, ze nie bylo adresu.
A zresztą nawet........obejrzec mozna nikt nie kaze kupowac.
Mało tutaj chwalimy konkretne produkty.
Nawet jak ktoś sie pyta o nocleg tu czy tam i odpowiadamy rzeczowo ze wskazaniem adresu to nie robimy reklamy?
Była, ale jakoś zniknęła ;)
Nie porównuj dzielenia się informacjami z nachalną reklamą, którą próbuje się ukryć.
Hehe, trzymasz reke na pulsie.....ja tez nie zdazylam zobaczyc reklamy:) Autorka wogole nie bierze udzialu we wlasnym watku, ciekawe na co sie zdecydowala ....hihihihi
Ja zobaczyłam wątek jak jeszcze nikt nie odpowiadał. Link był ale ponieważ uznałam to za reklamę nie wchodziłam na podaną stronę i nie odpowiadałam bo uznałam, że nie ma sensu.
Gdybym miała doradzić co kupić to powiedziała bym foto album ze zdjęć z ich życia. Tylko nie wiem jakie najstarsze zdjęcia udało by się znaleźć.
Fajny pomysl Aniu :) Zdjecia sie znajdzie w rodzinie .
dzięki wszystkim za komentarze.
Zdecydowaliśmy się na album , coś w rodzaju drzewa genealogicznego :-) a także lampę.
Jestem pewna że im się to spodoba.
PS. Nie są fanatykami religijnymi, bez przesady. Zresztą komentarz typu " boję się tych mocno wierzących" jest śmieszny... Myślisz że mój już lewdo ruszający się dziadziuś mógłby Ci coś zrobić? :P na boga...
Coś w rodzaju drzewa genealogicznego to super pomysł. Przez tyle lat drzewo raczej wielkie. Tylko pracy dużo.