A Ty nie masz za dużo pieniędzy, czasem? Serki philadelphia diablo drogie jak na ilość sera, którą trzeba użyć do sernika... Nie mówię, że niesmaczne, bo bardzo smaczne, ale kurczę ta cena... Pyszny sernik wyjdzie Ci z każdego dobrego twarogu, który ma aksamitną konsystencję, nie jest kwaśny i nie jest mokry :) Ja bardzo lubię mieszać go z bitą śmietaną i żelatyną oraz cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Reszta to inwencja twórcza - spód może być ciasteczkowy, biszkoptowy, a nawet kruchy. Na górę galaretka lub owoce, lub tarta czekolada. W sumie można natworzyć przepisów z głowy parę i gwarancja sukcesu będzie.
Aha, bardzo lubię w sezonie jesienno-zimowym wrzucać na spód lekko nasączona pierniczki katarzynki :)
Chcialabym zrobić sernik na zimno z serków typu philadelphia . Czy ktoś z was wie jak taki sernik zrobić, a moze ktoś ma przepis?
Chyba można (z dodatkowym cukrem pudrem) ukręcić np. taki :
http://wielkiezarcie.com/przepisy/sernik-na-zimno-kazdemu-sie-udaje-zawsze-smakuje-30010287
A Ty nie masz za dużo pieniędzy, czasem? Serki philadelphia diablo drogie jak na ilość sera, którą trzeba użyć do sernika... Nie mówię, że niesmaczne, bo bardzo smaczne, ale kurczę ta cena...
Pyszny sernik wyjdzie Ci z każdego dobrego twarogu, który ma aksamitną konsystencję, nie jest kwaśny i nie jest mokry :) Ja bardzo lubię mieszać go z bitą śmietaną i żelatyną oraz cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Reszta to inwencja twórcza - spód może być ciasteczkowy, biszkoptowy, a nawet kruchy. Na górę galaretka lub owoce, lub tarta czekolada. W sumie można natworzyć przepisów z głowy parę i gwarancja sukcesu będzie.
Aha, bardzo lubię w sezonie jesienno-zimowym wrzucać na spód lekko nasączona pierniczki katarzynki :)