Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ubezpieczenie w abonamencie.

• Autor: Teresa40 Data: 2016-02-24 10:04:17

Dzien dobry !
    Nie wiem czy dobrze ujelam tytul w temacie, ale pokrotce napisze o co chodzi i bardzo prosze o doradctwo. Analizujac bilingi rozmow z poprzednich miesiecy wyszlo mi ze nie powinnam placic wiecej niz 30 zl,w tym abonament za 29,90.Dzwonie tylko na nr komorkowe ,ktore sie zawieraja w tej oplacie, nie pisze sms-ow,nie dzwonie na stacjonarne,a mimo to przychodza rachunki do 60 zl miesiecznie. Zadzwonilam do BOA gdzie poinformowano mnie ze jest zwiekszony abonament do wysokosci 34,90 zl plus 17 za ubezpieczenie od nastepstw nieszczesliwych wypadkow , na ktore nawet nie mialam pojecia ze jest cos takiego zawarte ze mną,nie bylo nic uzgadniane czy podpisywane ze wyrazam zgode. Czy w trakcie trwajacej umowy na abonament za 29,90 mozna zmieniac jego wysokosc? Czy teraz moge żądać zwrotu nieslusznie pobieranego w/w ubezpieczenia? Minely juz dwa lata umowy wiec moge przejsc do innego operatora tylko najpierw chce dokonczyc tą sprawe z ubezpieczeniem. Napiszcie ,prosze co o tym sądzicie.

• Autor: balbisia19 Data: 2016-02-24 12:30:30

Jestes pewna ze nie wyraziłas zgody telefonicznie?
    Domyslam się ze chodzi o siec T-Mobile, bo tez do mnie dzwonili w tej sprawie.

• Autor: Teresa40 Data: 2016-02-24 14:30:48

Konkretnie chodzi o mojego męża,ktory teraz dopiero sie przyznal ze cos takiego mu oferowali i on ,,niechcący,, sie zgodzil.Wyciagnelam to od niego ze kiedys cos takiego mialo miejsce.Tylko ze on niczego nie podpisywal a tylko wyrazil zgode na to.Jak sie okazalo ubezpieczenie bylo oplacane od maja 2014 r i wielkie nic z tego.Pieniedzy oczywiscie sie nie odzyska bo byla wyrazona zgoda co prawda przez telefon ale jednak.Juz podobny przypadek mial w banku ,tylko tam kwota byla 30 zl mies. Tam oplacane bylo 6 mies. tez sie przyznal po jakims czasie . Dodam ze to byla ta sama firma  ubezpieczeniowa . Nie udalo im sie w jednym to podeszli z innej strony . Zrobilam mu awanture ze godzi sie na wszystko co tylko proponuja,tylko ze za tym wszystkim ida koszty,z ktorych nic nie ma. 

• Autor: Herbaciana Data: 2016-02-24 14:24:36

Sprawdź, czy w umowie nie ma klauzuli, że w razie czegoś tam mogą zmienić umowę. Mojego męża tak naciągnęli. A tak z ciekawości, to jakie to nieszczęśliwe wypadki? Ty możesz ulec, czy telefon, albo może operator? Z doświadczenia wiem, że niełatwo coś od nich odzyskać, mimo to powodzenia życzę. A i gdyby próbowali Ci wmówić, że wyraziłaś zgodę, to niech odszukają nagranie, bo oni wszystko nagrywają. To czasem pomaga.

• Autor: Teresa40 Data: 2016-02-24 14:48:08

Dzwoniac dzisiaj zeby rozwiazac umowe ,pani namawiala go zeby nie rezygnowal ,bo naprawde sie oplaca.Pobyt za 1 dzien w szpitalu 150 zl,odszkodowanie z powodu smierci nawet do miliona i podejrzewam ze to go sklonilo do zawarcia tego ubezpieczenia. Dodam ze mąż jest na rencie z powodu dlugotrwalej choroby i byc moze w ten sposob chcial jakos zabezpieczyc nasz byt gdyby cos mu sie stalo. Tylko nie wzial pod uwage tego , ze to ubezpieczenie jest z tytulu nastepstw nieszczesliwego wypadku a nie jak w jego przypadku -choroby juz istniejacej. I gdyby  przyszlo co do czego to zawsze by znalezli jakies argumenty zeby tylko nie wyplacic tego co tak oferuja.

• Autor: Herbaciana Data: 2016-02-24 19:06:07

Polska rzeczywistość. Szkoda gadać.

Przejdź do pełnej wersji serwisu