Forum

Kuchenne porady

poszukiwany przepis na barszcz czerwony z dużą ilością cebuli

  • Autor: beatkadz76 Data: 2017-12-03 23:17:38

    Witam, 
    Bardzo proszę o pomoc. Kiedyś na tej stronie znalazłam przepis na przygotowanie czerwonego barszczu gdzie cały proces trwał chyba 3 dni. Zalewało się gorącą woda buraki, jarzyny i chyba z kilogram cebuli i zostawiało się na jakiś czas. Przepis wyróżniał się o innych bardzo dużą ilością cebuli. 
    Barszczyk wychodził przepyszny ale niestety przepis ... przepadł 
    kochani proszę o pomoc w uszczęśliwieniu moich dzieci bo mi suszą głowę o TAKI BARSZCZYK

  • Autor: alman Data: 2017-12-04 00:57:29

    Witam! widzę, że ktoś jeszcze nie śpi... a przepis? proszę bardzo, chyba chodzi Ci o barszcz ajry - Barszcz wigilijny

  • Autor: beatkadz76 Data: 2017-12-04 21:00:01

    uff kamień z serca :) bardzo dziękuje, to chyba  jest ten dokładnie przepis.
    pozdrawiam

  • Autor: as Data: 2017-12-06 22:30:43

    Na przyszłość radzę wystawianie komentarzy pod przepisem. Autorce będzie miło, a Tobie łatwiej znaleźć przepis.

  • Autor: almad Data: 2017-12-06 07:24:19

    Witam. czy można przygotować wcześniej ten barszcz i dać gorący do słoików? czy trzeba byłoby jeszcze pasteryzować?
    pozdrawiam

  • Autor: alman Data: 2017-12-06 08:29:47

    Barszczu nigdy nie "słoikowałam", ale myślę, że skoro inne rzeczy można, to czemu nie? Dla przykładu tak robię z bigosem...kompot z owoców miękkich też zamykam w ten sposób i oczekuje w piwnicy do zimy. Tylko jedna rada, ja tak robię - wlewaj do słoika bardzo gorący, zaraz po ugotowaniu, słoik napełnij po brzegi, zakręć i odwróć do góry dnem i niech tak wystygnie. Powodzenia.

  • Autor: almad Data: 2017-12-06 09:01:40

    Dziękuję za szybką odpowiedź. pozdrawiam

  • Autor: beatkadz76 Data: 2017-12-17 23:17:06

    Cenna rada.. tak będę robić na przyszłość.

Przejdź do pełnej wersji serwisu