Forum

Gawędy o jedzeniu

Glazura do kurczaka

  • Autor: anqe Data: 2018-04-15 18:22:33

    Witajcie 
    jak w tytule mam sporo ugotowanych w rosole pałek od kurczaka, pomyślałam aby je zrumienić w piekarniku pod jakąś glazurą lub czymś podobnym 

    Co polecacie w tej kwestii - może ktoś ma coś fajnego sprawdzonego

  • Autor: ekkore Data: 2018-04-15 19:25:00

    Miód płynny sos sojowy i coś ostrego (sriracha np albo tabasco, albo piri piri, co kto ma i lubi) - w wersji wg własnego podniebienia. To moja ulubiona glazura do kuraka. miód się ładnie skarmelizuje, a słodycz zostanie zbalansowana przez ostrość.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2018-04-16 09:29:22

    Ja wczoraj piekłam udka od O (czyli surowości). Najtańszy, pikantny keczup wymieszałam w ogromną ilością curry (1.5 paczki na 8 udek). Piekłam w rękawie i wyszło niespodziewanie prze-dobre. Do tego pieczone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszka, cebula, dużo papryki surowej, tymianek, rozmaryn).
    Myślę, że ugotowane też można.
    Z takich szlachetniejszych marynat: miód, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, melasa, syrop daktylowy, ocet albo sos balsamiczny (nie wszystko na raz, mieszanka 2-3).

  • Autor: patrycja1 Data: 2018-04-17 17:19:15

    Wyobraziłam sobie kurczaka w twoich glazurach no i musiałam...Ostry keczup, sos balsamiczny, sos sojowy, pycha. Natarłam udka pieprzem i chilli na noc. Zakupiłam też dzisiaj większy zapas curry, będą następnym razem.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2018-04-18 08:42:12

    Uwielbiam curry do kurczaka, nawet do rosołu dodaję. :) Zakupiłam sobie kiedyś zapas w różnych rodzajach. Mój faworyt to korma curry.

  • Autor: Smosia Data: 2018-04-20 14:54:05

    Drogie Żarłoczki (Ekkore i Dżaninka) może w chwili wolnej wklepiecie te super pomysły deal2 ??? Tutaj przepadną, a szkoda by było :((

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2018-04-23 09:26:14

    Klepnę, jak zrobię kurczaczka :)

  • Autor: ekkore Data: 2018-04-23 12:19:25

    Moja już jest - skrzydełka miodowe Ewci (chyba). Teraz nie bardzo mam czas szukać, potem popatrzę za linkiem. Trzeba przeszukać moje przepisy.

  • Autor: Smosia Data: 2018-04-25 13:10:04

    Dzięki;) Prawdę piszesz, jest (:

    http://wielkiezarcie.com/przepisy/miodowe-skrzydelka-ewy-30009017

  • Autor: yarenka Data: 2018-04-20 19:59:50

    Witam.Moja ulubiona wersja glazury to miód,sos sojowi i czosnek-pycha.Można dodać trochę sezamu-ładnie wygląda:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu