Kupilam pstraga wedzonego na zimno,ktorego nie lubie za bardzo .Wole wedzonego na goraco.Zrobilam juz z makaronem,zrobilam tez z serem cebulka i koperkiem do chleba.Mam jeszcze 80 dkg /zamrozony/ jak moge jeszcze przygotowac jakies danie?Bardzo prosze o podpowiedz ,przeciez nie moge wyrzucic.Maria
Zrób sałatkę...miks sałat,czerwona cebula w piórka,oliwki,mango,melon i sos -musztarda,ciut miodu i chili, sok z cytryny, sól i troszkę oliwy :) ...z sałatkami można kombinować. To nasze ulubione połączenie, czyli ryba , sałata i owoce :)
Skoro nie lubisz po co kupiłaś i to w takiej ilości.
Ale skoro masz - wykorzystaj do sałatek na bazie zielonej sałaty. Zobacz w przepisach megi65 - ona ma chyba z łososiem. Till też powinna mieć coś z łososiem. Spokojnie możesz zamienić łososia na pstrąga.
Zmieniaj wkład warzywny i sosy - nie nudzi się (przynajmniej mnie).
Zrób roladę szpinakową z pstrągiem - znowu pod łososia jest przepis - ale można zamienić. Ja bardzo lubię.
Mam nadzieję, że polubisz. Jak nie znalazłaś przepisu, daj znać, to wstawię linka, jak będę na komputerze. Na telefonie idzie mi opornie, co chwilę coś nie działa i nie wiem co wklejam.
Ja jeszcze uwielbiam jajka na twardo, z odrobiną majonezu, dekorowane łososiem, u Ciebie pstrągiem, na wierzchu posypane koperkiem.
i jeszcze coś sobie przypomniałam. Makrelowy przekładaniec, w moich przepisach. mój przepis jest na makrele, ale myślę, że z pstrągiem też będzie dobre. A nawet lepsze. Może zrobię z łososiem. Hmmm. Smaka sobie narobilam.
Bardzo lubie pstraga/lososia w salatce z makaronem, serem bialym, papryka, pomidorem, skropione oliwa i posypane ziolami dalmatynskimi.Robie rez paste z bialego sera+rybka+ cebulka/szczypiorek i odrobina oleju.
Możesz zrobić zupę. Np. chowder (do wyguglania "chowder z wędzonym pstrągiem ). Ale potrzebowałabyś do niej też inny rodzaj ryby, albo jakieś owoce morza.
Kupilam pstraga wedzonego na zimno,ktorego nie lubie za bardzo .Wole wedzonego na goraco.Zrobilam juz z makaronem,zrobilam tez z serem cebulka i koperkiem do chleba.Mam jeszcze 80 dkg /zamrozony/ jak moge jeszcze przygotowac jakies danie?Bardzo prosze o podpowiedz ,przeciez nie moge wyrzucic.Maria
Zrób sałatkę...miks sałat,czerwona cebula w piórka,oliwki,mango,melon i sos -musztarda,ciut miodu i chili, sok z cytryny, sól i troszkę oliwy :) ...z sałatkami można kombinować. To nasze ulubione połączenie, czyli ryba , sałata i owoce :)
Skoro nie lubisz po co kupiłaś i to w takiej ilości.
Ale skoro masz - wykorzystaj do sałatek na bazie zielonej sałaty. Zobacz w przepisach megi65 - ona ma chyba z łososiem. Till też powinna mieć coś z łososiem.
Spokojnie możesz zamienić łososia na pstrąga.
Zmieniaj wkład warzywny i sosy - nie nudzi się (przynajmniej mnie).
Zrób roladę szpinakową z pstrągiem - znowu pod łososia jest przepis - ale można zamienić.
Ja bardzo lubię.
Omlet z warzywami, serem i łososiem.
Kupiłam, bo myślałam że jest wędzony na ciepło. Porostu nie przeczytałam naklejki.Dziekuje za przepis,zrobię rolade z pstragiem.
Mam nadzieję, że polubisz.
Jak nie znalazłaś przepisu, daj znać, to wstawię linka, jak będę na komputerze.
Na telefonie idzie mi opornie, co chwilę coś nie działa i nie wiem co wklejam.
Ja jeszcze uwielbiam jajka na twardo, z odrobiną majonezu, dekorowane łososiem, u Ciebie pstrągiem, na wierzchu posypane koperkiem.
i jeszcze coś sobie przypomniałam.
Makrelowy przekładaniec, w moich przepisach.
mój przepis jest na makrele, ale myślę, że z pstrągiem też będzie dobre. A nawet lepsze.
Może zrobię z łososiem. Hmmm. Smaka sobie narobilam.
Bardzo lubie pstraga/lososia w salatce z makaronem, serem bialym, papryka, pomidorem, skropione oliwa i posypane ziolami dalmatynskimi.Robie rez paste z bialego sera+rybka+ cebulka/szczypiorek i odrobina oleju.
Robiłam już z makaronem.Dzisiaj jest pstrag z serkiem do chleba.Dziekuje Wam z podpowiedzi.
Możesz zrobić zupę. Np. chowder (do wyguglania "chowder z wędzonym pstrągiem ). Ale potrzebowałabyś do niej też inny rodzaj ryby, albo jakieś owoce morza.
Prosta sałatka.
Winogrona białe i czarne twarde przekrój na pół. Dodaj pstrąga, popieprz i na koniec łyżka majonezu.